.
Κατηγορία Polaris
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 13:42

Polaris Ranger XP Kinetic 2022 – Ηλεκτρικό UTV 110 ίππων

Η ηλεκτρική πτέρυγα των Ranger αποκτά ένα ισχυρό μοντέλο σε δύο εκδόσεις με κινητήρα της Zero και πλουσιότατο εξοπλισμό.

H Polaris παρουσιάζει το νέο Ranger XP Kinetic, χτισμένο πάνω στη συνεργασία της με τη Zero Motorcycles, από την οποία προέρχεται το ηλεκτρικό πακέτο που παρέχει δύναμη στο τετράτροχο UTV (Utility Terrain Vehicle).

Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα η Polaris φρόντισε να εξασφαλίσει το ισχυρότερο μοτέρ της Zero, αυτό που συναντάμε στα δυνατότερα μοντέλα της σειράς SR. Στην περίπτωση του Ranger XP Kinetic, η μέγιστη ισχύς φτάνει στους 110 ίππους, με μέγιστη ροπή 19.4 kgm!

Η Polaris ισχυρίζεται πως αυτή η ιπποδύναμη μεταφράζεται σε σχεδόν 35% περισσότερη ισχύ από κάθε άλλο UTV της αγοράς.

Με αυτά τα νούμερα, το ηλεκτρικό Ranger έχει την ικανότητα να κουβαλήσει φορτίο έως 567 κιλά και να ρυμουκλήσει έως 1134 κιλά, απολαμβάνοντας παράλληλα όλα τα τεχνικά καλούδια που απολαμβάνει όλη η παραδοσιακή γκάμα του μοντέλου.

Αυτά περιλαμβάνουν τη μετάδοση VersaTrac με κίνηση σε δύο ή τέσσερεις τροχούς, οθόνη TFT 7 ιντσών Ride Command με συνδεσιμότητα Bluetooth, ψηλές αναρτήσεις με διαδρομές 254 mm, τροχούς 14 ιντσών και θηριώδη μεταλλική ποδιά για να προστατεύει το μαλακό υπογάστριο του Ranger.

Πολύ χρήσιμη είναι η δυνατότητα αποθήκευσης της τελευταίας τοποθεσίας του Ranger μέσω του συστήματος πλοήγησης του Ride Command, κάτι που μπορεί να αποβεί σωτήριο αν ο οδηγός του χάσει τον δρόμο του στα βουνά.

Στο αμιγώς ηλεκτρικό κομμάτι, το Ranger XP Kinetic διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με την Premium να φορά μπαταρία λιθίου 14.9 kWh για μέγιστη αυτονομία 72 χιλιομέτρων, και την Ultimate με μπαταρία 29.8 kWh που διευρύνει το μέγιστο βεληνεκές στα 129 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Αμφότερες οι εκδόσεις διαθέτουν χαρτογραφήσεις Eco+, Standard και Sport για να προσαρμόζεται η απόδοση στις εκάστοτε ανάγκες, πλήρη διαγνωστικά (και απομακρυσμένα, μέσω εφαρμογής για τηλέφωνα) για την κατάσταση του οχήματος και τα προγραμματισμένα σέρβις.

Η φόρτισή του μπορεί να γίνει είτε με μια κλασική οικιακή παροχή με τον ενσωματωμένο στο όχημα φορτιστή 3kW, ή με ταχυφορτιστή Level 2. Ο μέγιστος χρόνος πλήρους φόρτισης από άδειο ανακοινώνεται στις 5 ώρες.

Στις ΗΠΑ το νέο ηλεκτρικό Ranger κοστολογείται από 24,999 δολάρια, ήτοι περίπου €22,115 (ισοτιμία 3/12/2021).

Δείτε το Ranger XP Kinetic στο επίσημο βίντεο που ακολουθεί, καθώς και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα της Polaris.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon