.
Κατηγορία Polaris
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 11:38

Polaris RZR Pro R & RZR Turbo R 2022 - Ανεπανάληπτες επιδόσεις, κορυφαία περιφερειακά

Για το 2022, η Polaris σπρώχνει τη συνταγή για τα RZR Side by Side οχήματα της στα άκρα, χωρίζοντας τη γκάμα σε 2 οικογένειες SSV, τη μια με ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 225 hp και την άλλη με δικύλινδρο κινητήρα 925 κ.εκ. με Turbo και 180 hp. Οι βελτιώσεις είναι σημαντικές παντού, και τα περιφερειακά κορυφαία.

Οι 2 νέες οικογένειες RZR αφορούν στα δυνατότερα, ανθεκτικότερα και πιο προηγμένα SSV οχήματα που έφτιαξε ποτέ η Polaris.

Οι ολοκαίνουργιες οικογένειες RZR παρέχουν παράλληλα μια πλειάδα καινοτομιών που χαράζουν νέα στάνταρ για την κατηγορία, και σπρώχνουν παντού τα όρια.

Στην οικογένεια RZR Pro R θα βρούμε τον ισχυρότερο κινητήρα που φόρεσε ποτέ RZR, ένα ατμοσφαιρικό δίλιτρο (1.997 κ.εκ.) τετρακύλινδρο μοτέρ που η Polaris ονομάζει Prostar Fury 2.0 με απόδοση 225 hp!

Νέο και μονοκόμματο πλέον είναι το πλαίσιο, για διπλάσια αντοχή από πριν, με roll cage, ενισχυμένο παντού και με κτηνώδη νέα διπλά μπράτσα (A-arms) με ενισχύσεις εκεί που χρειάζονται. Πλέον τα RZR έχουν ακαμψία που προηγουμένως θα αποκτούσαν μόνο με πανάκριβα aftermarket εξαρτήματα.

Τόσο τα RZR Pro R όσο και τα RZR Turbo R για το 2022 έχουν κορυφαία σταθερότητα και ασφάλεια χάρη στο μεγαλύτερο μετατρόχιο της βιομηχανίας στα 1.879 mm, αλλά και χάρη στις εξελιγμένες ημί-ενεργητικές αναρτήσεις DYNAMIX DV, που αλλάζουν αυτόματα τις αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς ανάλογα με το έδαφος για βέλτιστη συμπεριφορά κάθε στιγμή.

Πρώτη φορά σε SSV παραγωγής βρίσκουμε τους τροχούς Pro Armor five lugs, που μπορούν να εξοπλιστούν με ελαστικά 32 ή 33 ιντσών.

Στην καμπίνα των επιβατών ρυθμίζονται τόσο τα καθίσματα όσο και το τιμόνι, ενώ στον πίνακα οργάνων βρίσκουμε μια μεγάλη TFT touch screen οθόνη 7 ιντσών με σύστημα πολυμέσων RIDE COMMAND, με πλοήγηση, τηλεφωνία, μουσική, κ.α., το τιμόνι είναι φυσικά υδραυλικό, ενώ ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει και ηχοσύστημα της Rockford Fosgate, και πολλά ακόμη αξεσουάρ (70+) για επιδόσεις, προστασία, φωτισμό, αποθηκευτικούς χώρους, κ.α. Μάλιστα η Polaris προσφέρει και τρία πακέτα αξεσουάρ αναλόγως το έδαφος που οδηγείτε, με τις ονομασίες Desert, Dune και Rugged Trail.

RZR PRO R & RZR PRO R 4

2022 rzr pro r ultimate crystal blue image cgi frnt scaled

Τα ολοκαίνουργια RZR PRO R με τον 2λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα των 225 hp έρχονται σε διάφορες εκδόσεις, για 2 ή 4 άτομα.

Βελτιωμένη είναι η αυτόματη μετάδοση, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεση του 3 Riding Modes, Sport, Rock και Race.

Το μονοκόμματο πλαίσιο με το οξυγονοκολλημένο roll cage συνδυάζεται με τα νέα ατσάλινα A-arms και με βελτιωμένους άξονες, για μεγαλύτερη αντοχή. Νέα είναι η ψύξη του ιμάντα τελικής μετάδοσης, και νέα τα κέντρα τροχών για απλότητα συντήρησης και αυξημένη αντοχή.

Το μεγάλο μετατρόχιο απομακρύνει τον κίνδυνο τούμπας ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις, ενώ οι αναρτήσεις έχουν νέο και πατενταρισμένο σύστημα μοχλισμού με αυξημένη διαδρομή 685 mm μπροστά και 736 mm πίσω.

Οι ηλεκτρονικές DYNAMIX DV αναρτήσεις με τα αμορτισέρ FOX 3.0 Live Valve X2 Internal Bypass έχουν εξελιγμένη λειτουργία για το 2022, ελέγχοντας τις αποσβέσεις 200 φορές το δευτερόλεπτο, και 4 νέα Suspension Modes, για διάφορα εδάφη και τύπους οδήγησης.

Στα φρένα έχουμε δισκόφρενα σε κάθε τροχό, με 3πίστονες δαγκάνες μπροστά και 2πίστονες πίσω.

Το RZR Pro R θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις εξοπλισμού Sport, Premium και Ultimate, για 2 και 4 άτομα, ενώ αναμένεται στους dealer στις αρχές του 2022.

RZR TURBO R & RZR TURBO R 4

2022 rzr turbo r cruiser black image cgi 3q scaled

Η οικογένεια RZR Turbo R χρησιμοποιεί έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 925 κ.εκ., με Turbo και απόδοση 180 hp. Η Polaris ρύθμισε ξανά την απόδοση του low στο κιβώτιο, για καλύτερη, πιο ομαλή και πιο ροπάτη απόδοση χαμηλά.

Η οικογένεια Turbo διαθέτει το ίδιο μονοκόμματο πλαίσιο με την RZR Pro R, τα ίδια ενισχυμένα εξαρτήματα για το 2022, και το ίδιο μετατρόχιο, ενώ φορά τροχούς 15 ιντσών με ελαστικά 32 ιντσών Maxxis Rampage Fury.

Κι εδώ βρίσκουμε τα νέα ενισχυμένα διπλά ψαλίδια, με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις DYNAMIX DV και τα αμορτισέρ της FOX να παρέχουν 685 mm διαδρομής μπροστά και 711 mm πίσω.

Στα όργανα βρίσκουμε την ίδια TFT οθόνη με RIDE COMMAND, και στα φρένα έχουμε τριπίστονες και διπίστονες δαγκάνες.

Η οικογένεια RZR Turbo R θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις εξοπλισμού Sport, Premium, και Ultimate από τις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon