.
Κατηγορία Norton
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 16:40

Norton V4SV - Η νέα Superbike της φίρμας

Η Norton, υπό τη διεύθυνση της TVS, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά από τη νέα της Superbike που ακούει στο όνομα V4SV και αντικαθιστά την V4SS με την προβληματική αξιοπιστία.

Η μοτοσυκλέτα είναι όπως μας λέει η Norton “ολοκαίνουργια και ξαναδουλεμένη” ενώ στόχος είναι η δημιουργία της “πολυτελέστερης βρετανικής Superbike της ιστορίας”.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της η V4SV δείχνει πολύ κοντά στην V4SS, ενώ πιστεύουμε πως η νέα διοίκηση θα έχει λύσει τα αμέτρητα προβλήματα αξιοπιστίας που ταλαιπωρούσαν την προκάτοχο της.

Η νέα μοτοσυκλέτα διατηρεί το βουρτσισμένο αλουμινένιο πλαίσιο, τις monobloc τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo με τους δίσκους 330 mm, τις αναρτήσεις της Ohlins και το carbon φέρινγκ.

Ο V4 72 μοιρών κινητήρας των 1.200 κ.εκ. έχει πλέον μειωμένη επίσημη απόδοση στους 185 hp / 12.500 rpm από τους 200 hp του προηγούμενου μοντέλου, ενώ μειωμένη είναι και η ροπή στα 12,78 kgm από 13,24 kgm, ροπή που εμφανίζεται 1.000 rpm νωρίτερα από πριν.

Όσον αφορά στην τεχνολογία που φέρει η νέα μοτοσυκλέτα της Norton, ξεχωρίζουμε το σύστημα smartkey, την TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων που είναι μια ίντσα μικρότερη από πριν στις 6 ίντσες, και την πίσω κάμερα.

Η νέα Norton V4SV θα είναι διαθέσιμη σε 2 χρώματα, σε Manx Silver ασημί με μαύρες ρίγες και κόκκινες Oz ζάντες, ή σε Carbon φινίρισμα μαζί με carbon BST τροχούς.

Για την ώρα η Norton δεν έχει ανακοινώσει τιμή και διαθεσιμότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της μοτοσυκλέτας, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 14:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon