.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 14:42

MV AGUSTA F3 RR 2022 - Εκ βάθρων αναβάθμιση

Για το 2022, η MV Agusta F3 πληροί τις Euro 5 προδιαγραφές με έναν εξελιγμένο και ακόμα πιο αξιόπιστο κινητήρα 147 hp, αποκτά ακόμα πιο αιχμηρή και ακραία εμφάνιση, κερδίζει νέο πλαίσιο και ελαφραίνει, ενώ οι Ιταλοί διαθέτουν για αυτή ένα επίσημο αγωνιστικό κιτ που κόβει ακόμα περισσότερα κιλά και χαρίζει κι άλλους ίππους στο μοτέρ. Motorcycle Art και με το παραπάνω!

Η F3 RR φέρει ανασχεδιασμένο πλαίσιο για τη νέα χρονιά, για μεγαλύτερη ακαμψία και καλύτερη πληροφόρηση του αναβάτη. Οι αναρτήσεις έχουν νέες ρυθμίσεις, ενώ η πίσω ζάντα έχει νέο design και είναι ελαφρύτερη κατά 7% από πριν, με μειωμένη αδράνεια κατά 10%, για μικρότερο μη-αναρτώμενο βάρος και αυξημένη ευελιξία.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 798 κ.εκ. της F3 RR έχει ανασχεδιαστεί για το 2022, τόσο για τις Euro 5 προδιαγραφές, όσο και για ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, και φυσικά για κορυφαίες επιδόσεις.

Παρά τις Euro 5 προδιαγραφές, η απόδοση φτάνει τους 147 hp / 13.00 rpm και τα 8.98 kgm / 10.100 rpm.

Νέοι είναι οι οδηγοί των βαλβίδων με τα καπελώτα να διαθέτουν DLC κατεργασία σκλήρυνσης. Οι βαλβίδες τιτανίου επιτρέπουν την επίτευξη υψηλών ταχυτήτων, ενώ νέα είναι τα κύρια ρουλεμάν στροφάλου, για μικρότερη αδράνεια, λιγότερες τριβές και αυξημένη αξιοπιστία. Νέο είναι το σύστημα εξάτμισης, με την MV Agusta να αναφέρει πως δύναμη και ροπή έχουν αυξηθεί παντού.

Νέα είναι τα μπεκ του ψεκασμού, και βελτιωμένο το λογισμικό της ECU, αλλά και οι αλγόριθμοι ελέγχου του κινητήρα, για καλύτερη απόκριση γκαζιού.

Για τη βελτίωση της ψύξης, έχει τοποθετηθεί ψυγείο λαδιού διπλής ροής με αύξηση αποδοτικότητας κατά 5%.

Ενισχυμένο είναι το καλάθι του συμπλέκτη, για καλύτερη συμπεριφορά και λιγότερο θόρυβο, ενώ το σύστημα Quick-Shift EAS 3.0 βρίσκεται στην 3η του γενιά και λειτουργεί τόσο σε ανεβάσματα όσο και σε κατεβάσματα ταχυτήτων.

Στα ηλεκτρονικά τώρα, από την οθόνη, στο ABS, στο λογισμικό και παντού αλλού έχουμε μεγάλες αναβαθμίσεις.

Το ντεμπούτο της εδώ κάνει μια νέα IMU αδρανειακή πλατφόρμα, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη στην Ιταλία από την e-Novia, ειδικά για την MV Agusta, που επιτρέπει ακριβέστερο έλεγχο του ABS, του Traction Control και του Front Lift Control συστήματος ελέγχου της σούζας, ανάλογα με την κινητική κατάσταση και θέση της μοτοσυκλέτας, χαρίζοντας τους cornering χαρακτηριστικά.

Νέο είναι το ABS της Continental, ενώ στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη TFT οθόνη 5,5 ιντσών με συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, με την MVRide app, τόσο για iOS, όσο και για Android. Ο αναβάτης μπορεί έτσι να ρυθμίσει τη μοτοσυκλέτα του απευθείας από το smartphone του -αν και δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο. Σημειώστε πως η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει και turn-by-turn πλοήγηση.

Το φέρινγκ της νέας F3 RR εξελίχθηκε στην αεροσήραγγα, και διαθέτει νέα αεροδυναμικά βοηθήματα (φτεράκια) στα πλαϊνά, κατασκευασμένα από σφυρήλατο carbon που φορτίζουν το μπροστινό μέρος με βάρος 8 κιλών στα 240 χλμ/ώρα. Ψηλότερη είναι και η ζελατίνα, νέα τα carbon πλαινά του φέρινγκ και νέο το φτερό μπροστά που μέσα στα άλλα βελτιώνει και τη ροή του αέρα προς το ψυγείο. Έτσι η F3 RR όχι μόνο δεν έχασε τελική ταχύτητα αλλά κέρδισε και το προαναφερθέν βάρος στον μπροστινό τροχό στα πολλά για ακόμα καλύτερο κράτημα.

Νέα είναι τα μαρσπιέ, για καλύτερο κράτημα, νέο και το αντιολισθητικό κάλυμμα της σέλας.

Ο αγοραστής του νέου F3 RR μπορεί να εξοπλίσει περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα του με το αγωνιστικό κιτ της MV Agusta που περιλαμβάνει CNC εξαρτήματα όπως την τάπα του ρεζερβουάρ και τις μανέτες, κάλυμμα για μονόσελο, και εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic προδιαγραφών δρόμου, που ανεβάζει τους ίππους στους 155 και μειώνει το βάρος στα 165 στεγνά κιλά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon