.
Κατηγορία MV Agusta
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 09:39

MV Agusta Tamburini T01 – Έρχεται νέος φόρος-τιμής στον Massimo Tamburini

Ενόψει της συμπλήρωσης 20 ετών της σειράς Brutale, ετοιμάζονται μερικές πολύ ξεχωριστές εκδόσεις.

To 2001 η MV Agusta παρουσίασε το Brutale, δημιουργώντας μια από τις πιο πετυχημένες σειρές μοντέλων της σύγχρονης ιστορίας της. Είκοσι χρόνια αργότερα, η επέτειος των δύο δεκαετιών πρόκειται να αποκτήσει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Όπως αποκαλύπτει με ένα σύντομο βίντεο η Tamburini Corse, εταιρεία που διοικείται από τον γιο του αείμνηστου Massimo, Andrea, έχει ήδη αναλάβει για λογαρισμό της MV Agusta να δημιουργήσει μια σειρά μοτοσυκλετών που να παραπέμπουν στον άνθρωπο που στο βιογραφικό του θα συναντήσουμε δύο αξεπέραστες μοτοσυκλέτες (μεταξύ πολλών άλλων): MV Agusta F4 και Ducati 916.

Tamburini T12

Η ιδέα πατά πάνω στο Tamburini T12 Massimo του 2016, μια μοτοσυκλέτα που χτίστηκε στο όνομα του προσφάτως εκλιπόντος πατέρα Tamburini (πέθανε τον Απρίλιο του 2014) και βασιζόταν στη μετατροπή μιας BMW S 1000 RR με ό,τι καλύτερο μπορεί να βρεθεί στην after market αγορά ανεξαρτήτως τιμής.

Αυτή τη φορά ωστόσο, η Tamburini Corse αποκαλύπτει με μια μικρή πρόταση στην περιγραφή του βίντεο πως η δουλειά της θα αφορά στα Brutale 1090, 990 και 920. Μιλάμε δηλαδή για παλιότερα μοντέλα της σειράς Brutale (ή μήπως μόλις είχαμε μια αποκάλυψη ενόψει EICMA 2021;), τα οποία θα λάβουν περιποίηση ανάλογη του T12.

Μιας και το 2021, η χρονιά που συμπληρώνονται τα 20χρονα από την παρουσίαση του πρώτου Brutale, ολοκληρώνεται σε μερικούς μήνες, εύλογα περιμένουμε τη νέα σειρά Tamburini T01 να εμφανιστεί σύντομα, ενδεχομένως και στην EICMA 2021 στα τέλη Νοέμβρη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 14:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon