.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 17:59

Ducati DesertX 2022 - Elefant ζεις, εσύ μας οδηγείς!

Το Ducati DesertX παρουσιάστηκε επίσημα στο Ντουμπάι όπου και θα λάβει μέρος στην έκθεση Expo 2020 Dubai. Η μοτοσυκλέτα των Ιταλών αποτελεί ένα από τα ικανότερα Off-road “όπλα” της φίρμας, με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών, κορυφαίο εξοπλισμό, ακόμα και έξτρα Rally ρεζερβουάρ καυσίμου στα εργοστασιακά aftermarket καλούδια!

Η νέα μοτοσυκλέτα της Ducati αποτελεί αν θέλετε τον δεύτερο φόρο τιμής στο θρυλικό rally bike Cagiva Elefant μέσα στο 2022, μετά το MV Agusta Lucky Explorer 9.5. Προσέξτε πως τόσο η Ducati όσο και η MV Agusta είχαν δεσμούς με την Cagiva, αν και οι 2 μοτοσυκλέτες του 2022 (9.5 & DesertX) δεν αναβιώνουν το όνομα της εταιρείας, προσφέροντας τα μοντέλα στα ονόματα των εργοστασίων της Schiranna και του Borgo Panigale.

Το design του DesertX εμπνέεται από τις On-Off / Rally μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1980, με το λευκό χρώμα να παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Το DesertX διαθέτει ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών, με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα διπλής χρήσης tubeless Pirelli Scorpion STR σε διαστάσεις 90/90 και 150/70.

Στις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανάποδο πιρούνι KYB 46 mm και ένα μονό πίσω αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας, με διαδρομές 230 mm και 220 mm αντίστοιχα.

Νέο είναι το ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας χωρίς υγρά ανακοινώνεται επίσημα στα 202 κιλά. Το ψαλίδι είναι από αλουμίνιο, ενώ η ελάχιστη απόσταση της μοτοσυκλέτας από το έδαφος βρίσκεται στα 250 mm.

Στα φρένα έχουμε δυο δίσκους 320 mm μπροστά με ακτινικές monobloc τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M50, ενώ πίσω έχουμε έναν ακόμα δίσκο 265 mm με διπίστονη δαγκάνα.

Η θέση οδήγησης έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να βοηθά τον αναβάτη να στέκεται όρθιος, ενώ το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 875 mm. Σημειώστε πως η Ducati διαθέτει και χαμηλότερη σέλα για όσους ενδιαφέρονται.

Παράλληλα, η ζελατίνα πρώτης τοποθέτησης είναι μεσαίου μεγέθους, ενώ στα αξεσουάρ υπάρχει και ψηλότερη.

Το ρεζερβουάρ χωρά 21 λίτρα καυσίμου, ενώ στα επίσημα έξτρα αξεσουάρ βρίσκεται και ένα έξτρα ρεζερβουάρ 8 λίτρων που κουμπώνει στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και δίνει “πολεμικό” Rally αέρα στο DesertX! Όταν η στάθμη του κύριου ρεζερβουάρ πέσει, ο αναβάτης μπορεί να ενεργοποιήσει την τροφοδοσία από το πίσω ρεζερβουάρ μέσω ενός διακόπτη.

Ο Euro 5 κινητήρας είναι ένας υγρόψυκτος V2 Testastretta 11° με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων, χωρητικότητας 937 κ.εκ. και απόδοσης 110 hp / 9.250 rpm, με ροπή 9.4 kgm / 6.500 rpm.

Ο κινητήρας έχει ρυθμιστεί εκ νέου για τον καινούργιο του ρόλο, ενώ νέες είναι και οι σχέσεις του κιβωτίου, διαφορετικές, και κοντύτερες μέχρι και την 5η, σε σύγκριση με το Multistrada V2.

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα το DesertX έρχεται με Ride-by-Wire και IMU 6 αξόνων, 6 Riding Modes και 4 Power Modes (Full, High, Medium, Low). Νέες είναι οι ρυθμίσεις για το Enduro Riding Mode, ενώ για πρώτη φορά βρίσκουμε κι ένα Rally Riding Mode, δίπλα στα Sport, Touring, Urban, και Wet. Τα βοηθήματα ολοκληρώνονται με τα Engine Brake Control (EBC), Ducati Traction Control (DTC), Ducati Wheelie Control (DWC), Ducati Quick Shift (DQS) Up & Down και ABS Cornering 3 επιπέδων. Μάλιστα το ABS Cornering (ανάποδα το γράφουν οι Ιταλοί, όπως και το Scrambler Ducati), μπορεί και να απενεργοποιηθεί. εντελώς

Στα όργανα έχουμε μια έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών, με δυνατότητες πολυμέσων, μέσω του Ducati Multimedia System που βρίσκεται στον έξτρα εξοπλισμό και παρέχει μουσική, Turn-by-Turn πλοήγηση και τηλεφωνία.

Δύο είναι οι διαρρυθμίσεις της οθόνης που μπορεί να επιλέξει ο αναβάτης, Standard & Rally.

Τα φώτα είναι full LED, ενώ η μοτοσυκλέτα έρχεται και με DRL LED φώτα στη μορφή δυο κύκλων γύρω από τους προβολείς. Πίσω έχουμε το σύστημα Ducati Brake Light που αυτόματα αναβοσβήνει το πίσω φωτιστικό σώμα σε φρενάρισμα πανικού για να προειδοποιήσει τους οδηγούς που ακολουθούν.

Στα επίσημα αξεσουάρ περιλαμβάνονται: σέλα rally, 8λιτρο έξτρα ρεζερβουάρ, αλουμινένιες βαλίτσες, top case, LED προβολάκια, κεντρικό σταντ, θερμαινόμενα γκριπ, εξατμίσεις Termignoni (+7% σε ιπποδύναμη και ροπή) κ.α.

Στον τεχνικό εξοπλισμό αναβάτη το στιλ εμπνέεται από το Rally Dakar, με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει να φορέσει ασορτί κράνος, jacket, παντελόνι, κλπ., ενώ έχουμε και casual εξοπλισμό.

To DesertX θα κυκλοφορήσει στους dealer της Ducati από τον Μάιο του 2022, τόσο σε full-power έκδοση όσο και σε A2 έκδοση. Αξίζει να σημειωθεί πως όπως και με το Multistrada, η Ducati παρέχει στο DesertX 4ετή εγγύηση 4Ever Ducati!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 22:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon