.
Κατηγορία Super Soco
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 16:25

Super Soco CT3 2022 – Ηλεκτρική είσοδος στα maxi scooters

Η Super Soco παρουσίασε στην Κίνα το μεγαλύτερο και δυνατότερο σκούτερ που έχει κατασκευάσει ως τώρα.

Η εταιρεία που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε μικρά σκούτερ και μοτοσυκλέτες με ηλεκτρικό κινητήρα μόλις αποκάλυψε στην Κινεζική έκθεση CIMA Motor 2021 το νέο της σκούτερ για το επόμενο έτος.

Στη γκάμα της θα συναντήσουμε σκούτερ που εκτείνονται από την κλάση των μοτοποδηλάτων ως το κορυφαίο CPX που απευθύνεται στους κατόχους Α1 διπλώματος, καθώς και ελαφριές μοτοσυκλέτες προδιαγραφών ΑΜ και Α1.

Με το νέο μοντέλο CT3 η Super Soco ανεβάζει επίπεδο απόδοσης, καθώς από τους περίπου 6.5 ίππους που αποδίδει κατά το μέγιστο το CPX, εκτελείται ένα άλμα στους 25 ίππους – σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Motorrad.

Το CT3 αποσκοπεί δηλαδή να πατήσει πόδι στην κατηγορία Α2 και το κάνει με ένα σχέδιο που θυμίζει αρκετά το BMW C400X και δείχνει να φορά τροχούς 13 ή 14 ιντσών. Ακριβή στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έτσι κρίνουμε οπτικά από το βίντεο που επισημοποίησε τη νέα άφιξη της Super Soco.

super soco ct 3 1

Οι λιγοστές διαθέσιμες πληροφορίες δεν είναι επιβεβαιωμένες, πάντως αναφέρουν πως στον τροφοδοσία συναντάμε μια μπαταρία 7.2 kWh, η οποία απαιτεί περίπου 3 ώρες για να φορτίσει πλήρως και επαρκεί για αυτονομία έως 180 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα τα 125 km/h.

Ο ηλεκτροκινητήρας του είναι τοποθετημένος στο κέντρο, μπροστά από την έδραση του ψαλιδιού και η τελική μετάδοση ανατίθεται σε ιμάντα.

Διαθέτει ABS (ως οφείλει σε περιβάλλον προδιαγραφών Euro), μεγάλη οθόνη TFT 7 ιντσών πιθανότατα με στάνταρ συνδεσιμότητα και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Το Super Soco CT3 προορίζεται για τη γκάμα του 2022 και, κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η πλήρης παρουσίασή αναμένεται ως το τέλος του 2021. Ως τότε, δείτε το πρώτο επίσημο προωθητικό βίντεο του νέου μοντέλου.

Η Super Soco αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τη Motoway Καμπράνης Α.Ε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 16:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon