.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 18:08

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak 2022

H Ducati αποκάλυψε μια συγκλονιστική έκδοση στην οικογένεια Multistrada V4, την πιο σπορ και ασφάλτινη Multistrada στην ιστορία, με 17άρηδες τροχούς, 170 hp, μονόμπρατσο ψαλίδι, αναρτήσεις της Ohlins και κορυφαίο εξοπλισμό.

Η τρίτη νέα μοτοσυκλέτα για το 2022 στη σειρά αποκαλύψεων του Borgo Panigale αφορούσε στη Multistrada V4 Pikes Peak, την πιο δυναμική Crossover μοτοσυκλέτα στην ιστορία της Ducati.

Μια ψηλή μεν μοτοσυκλέτα, με 100% ασφάλτινο χαρακτήρα δε, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και πρωτόγνωρο εξοπλισμό.

Να θυμίσουμε πως το 2019, στη θρυλική ανάβαση Pikes Peak στο Κολοράντο των Η.Π.Α. ο αναβάτης της πρωτότυπης τότε Ducati Streetfighter V4 Carlin Dunne, τετράκις νικητής στον αγώνα, έχασε τη ζωή του 20 μέτρα πριν τον τερματισμό. Κατόπιν τούτου, η διοργάνωση αποφάσισε να μετατρέψει την ανάβαση σε event αποκλειστικά για αυτοκίνητα από το 2020. Παρόλα αυτά η Ducati επέμεινε με την ονομασία Pikes Peak για τη νέα MultistradaV4, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και ως ύστατος φόρος τιμής στον πρόωρα χαμένο Αμερικανό αγωνιζόμενο, αν και οι Ιταλοί αποφεύγουν να αναφέρουν το όνομα του.

Η έκδοση Pikes Peak έχει σημαντικές διαφορές στο στήσιμο, στην εργονομία, στα ηλεκτρονικά καθώς και στα βασικά της εξαρτήματα, χαρίζοντας πολύ πιο εστιασμένο σπορ χαρακτήρα για την άσφαλτο.

Πρώτα από όλα η μοτοσυκλέτα διαθέτει πλέον 17άρη μπροστινό τροχό, ενώ το διπλό ψαλίδι μας αποχαιρέτισε για χάρη ενός πανέμορφου μονόμπρατσου.

Η Pikes Peak βαφή και τα γραφικά της μοτοσυκλέτας εμπνέονται από το Desmosedici GP 21, ενώ στα πλαϊνά βρίσκουμε numberplates με το νούμερο 1 -νούμερο που είχε χαρίσει 4 φορές στη Ducati στο PPIHC ο Dunne, οδηγώντας Multistrada V2, φέροντας τον αγαπημένο του αριθμό #5.

Η μοτοσυκλέτα βρίθει από carbon εξαρτήματα, ενώ διαθέτει και εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, με τελικό carbon, ομολογκαρισμένο για χρήση δρόμου.

Η χαμηλή ζελατίνα είναι φιμέ, το πιρούνι της Ohlins έρχεται βαμμένο στο χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα της φίρμας, στο ράμφος έχουμε το σήμα Ducati Corse ενώ η σέλα είναι κόκκινη και μαύρη με λογότυπο V4 πάνω της.

Οι σφυρήλατες ζάντες 17 ιντσών ανήκουν στη Marchesini, και ζυγίζουν 2,7 κιλά λιγότερα από ότι εκείνες της Multistrada V4 S, χαρίζοντας πολύ πιο κοφτερή συμπεριφορά, και συνεισφέροντας στο συνολικά 4 κιλά μικρότερο βάρος της μοτοσυκλέτας από την V4 S.

Στις αναρτήσεις έχουμε το κορυφαίο ηλεκτρονικό σύστημα Onlins Smart EC 2.0, ενώ φρεσκάρισμα έχει δεχθεί η γεωμετρία, με κάστερ 25.75 μοιρών αντί για τις 24.5 της Multistrada V4, ενώ νέες τιμές έχουμε και στο ίχνος αλλά και στο μεταξόνιο.

Στα φρένα βρίσκουμε ένα ζεύγος δίσκος 330 mm μπροστά με Brembo Stylema τετραπίστονες ακτινικές monobloc δαγκάνες, όπως στη Multistrada V4 S, αλλά με τα τακάκια του Panigale V4. Πίσω το σύστημα συμπληρώνεται από έναν δίσκο 265 mm.

Η θέση οδήγησης είναι εντελώς νέα, με ψηλότερα τοποθετημένα μαρσπιέ, που βρίσκονται πιο πίσω από πριν, ώστε να μη βρίσκουν κάτω σε ακραίες κλίσεις, ενώ το τιμόνι είναι χαμηλότερο, πιο στενό και με κούρμπα.

Στην καρδιά της V4 Pikes Peak βρίσκουμε τον V4 Granturismo των 1.160 κ.εκ. με 170 hp και 12,7 kgm / 8.750 rpm, και με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Χαρακτηριστικά οι βαλβίδες θέλουν έλεγχο κάθε… 60.000 χιλιόμετρα!

Νέο είναι το Race Riding Mode, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην οικογένεια Multistrada, με μια πιο αγωνιστική στρατηγική για τον κόφτη, που επεμβαίνει πιο γραμμικά από ότι στη Multistrada V4, προειδοποιώντας καλύτερα τον αναβάτη για αλλαγή ταχύτητας.

Νέες είναι και οι ρυθμίσεις του Quickshifter, για πολύ πιο επιθετικά κατεβάσματα, ενώ νέα και πιο άμεση είναι και η απόκριση του γκαζιού στο High Power Mode.

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα βρίσκουμε το πακέτο από τη Multistrada V4 S, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ραντάρ εμπρός-πίσω για τα συστήματα Adaptive Cruise Control (ACC) και Blind Spot Detection (BSD).

Η έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων έχει διάμετρο 6,5 ιντσών, με σύστημα συνδεσιμότητας Ducati Connect που παρέχει χαρακτηριστικά πλοήγησης, τηλεφωνίας και μουσικής.

Βελτιωμένη είναι η λειτουργία του Ducati Wheelie Control, για καλύτερο έλεγχο σε δυναμική οδήγηση, νέα και η ρύθμιση του Cornering ABS.

Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη στο δίκτυο της Ducati από τον Δεκέμβριο του 2021, στην έκδοση με τα ραντάρ, ενώ στην Ευρώπη η Ducati παρέχει την υπηρεσία “4Ever Multistrada” που χαρίζει 4 χρόνια εγγύησης σε όλα τα μοντέλα Multistrada, με απεριόριστα χιλιόμετρα.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα επίσημα αξεσουάρ για να εξατομικεύσετε την V4 Pikes Peak.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 18:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon