.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 17:48

Jawa RVM500 Scrambler

Μια σειρά φωτογραφιών αποκαλύπτει την έλευση μιας ακόμη νέας μοτοσυκλέτας από τη Jawa, ξανά με πολύ γνώριμη όψη.

Μόλις πριν λίγο είδαμε τη νέα adventure μοτοσυκλέτα της Jawa, RVM500, η οποία πιθανότατα έχει ήδη μια δίδυμη αδελφή στην Ελλάδα, αλλά το μοτίβο αυτό δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ.

Η Ευρωπαϊκή Jawa δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook μια σειρά φωτογραφιών από μια ακόμη νέα μοτοσυκλέτα που βασίζεται στον ίδιο δικύλινδρο 500 κινητήρα με το RVM500. Τώρα πρόκειται για ένα γυμνό σχέδιο που ονομάζεται επίσης RVΜ500 και δανείζεται βαρέως από το πατρόν των Neo Sports Café της Honda, αν και συνοδεύεται από μια μάλλον οπτικά αταίριαστη περιγραφή ως Scrambler.

Οι ακτινωτές ζάντες – που δείχνουν να δέχονται tubeless λάστιχα – δεν επαρκούν από μόνες τους για να χαρακτηρίσουν ένα roadster ως scrambler, αλλά ας κρατήσουμε μια πισινή μιας και δεν γνωρίζουμε τα τελικά τεχνικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας.

Αυτό για το οποίο είμαστε σχεδόν βέβαιοι είναι πως η ομοιότητα με το Daytona Rockstar 500 δεν μπορεί να είναι τυχαία, όπως πιθανότατα συμβαίνει και με το RVM500, αν και το μοντέλο που θα έρθει στην Ελλάδα θα φορά χυτές ζάντες και όχι με ακτίνες. Πέραν αυτών όμως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την ίδια μοτοσυκλέτα.

Εδώ μάλιστα έχουμε ήδη μιλήσει πρόσφατα και για μια ακόμη εναλλακτική εμφάνιση της ίδιας μοτοσυκλέτας υπό την επωνυμία της Φιλιππινέζικης Bristol, το Veloce 500 που πιθανότατα δεν θα δούμε ποτέ στα μέρη μας με αυτό το λογότυπο στο ρεζερβουάρ.

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα ακόμη και, σύμφωνα με τον Ινδικό Τύπο, πρόκειται για ένα μοντέλο που δεν σχετίζεται ούτε προορίζεται για τη Jawa Motorcycles India που ανήκει στην Classic Legends, θυγατρική της Ινδικής Mahidra.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 17:58

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon