.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 13:40

Bristol Veloce 500 – To alter ego του Daytona Rockstar 500

Η νέα μοτοσυκλέτα της Daytona αποκαλύπτεται μέσω Φιλιππίνων προ της ελληνικής της παρουσίασης.

Αντίθετα με ό,τι μπορεί να υπονοεί το όνομά της, η Bristol Motorcycles δεν έχει την παραμικρή σχέση με το Μπρίστολ ή την Αγγλία εν γένει. Πρόκειται για μια εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2018 στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, και η οποία ακολουθεί το παράδειγμα εταιρείων όπως οι Brixton, Astor, Orcal κλπ που χτίζουν μοτοσυκλέτες ευρωπαϊκής σχεδίασης και μικρομεσαίου κυβισμού πάνω σε κινέζικες βάσεις.

Το νέο μοντέλο που μόλις ανακοίνωσε για την αγορά των Φιλιππίνων ονομάζεται Veloce 500 (να έχει και λίγη ιταλική εσάνς αν μη τι άλλο), μα στην ουσία οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν πρακτικά την ίδια μοτοσυκλέτα που στην Ελλάδα θα έρθει σύντομα από τη Γκοργκόλης Α.Ε. ως Daytona Rockstar 500.

Η ασιατική του παράλληλη κυκλοφορία μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ενδελεχή ματιά στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, τα οποία ακόμη δεν έχουν γίνει πλήρως γνωστά στην Euro 5 εκδοχή.

Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 471 cc είναι κουρδισμένος ακριβώς στο όριο της Α2 κατηγορίας, αποδίδοντας 47 ίππους στις 8,500 σαλ και ροπή 4.4 kgm στις 6,500 σαλ. Πρόκειται για την ίδια μονάδα που σε μεγάλο βαθμό αποτελεί αντίγραφο του κινητήρα Honda CB500 με καταγωγή από την κινεζική Loncin και διατίθεται ήδη στην Ελλάδα σε μοτοσυκλέτες όπως οι Daytona Maverick 500 και Voge 500DS.

bristol veloce 500 specs

Συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα ονομαστικά στοιχεία του on-off Maverick 500 μας δείχνουν περίπου ίδια απόδοση, με ανεπαίσθητα μικρότερη ισχύ και ροπή στην ελληνική έκδοση, ενδεχομένως λόγω Euro 5.

Φορά τον ίδιο επώνυμο εξοπλισμό που συναντάμε και στο Maverick, με αναρτήσεις KYB (Kayaba), φρένα Nissin και ξεκασμό Bosch – ενώ λογικά και το ABS θα φέρει την υπογραφή της γερμανικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή έκδοση.

Με υγρό βάρος 173 κιλών και τελική ταχύτητα 185 km/h, το Veloce διαφημίζεται στις Φιλιππίνες ως το “φτηνότερο 500άρι”, καθώς η τιμή του εκεί ανακοινώθηκε στα 348,000 πέσος Φιλιππίνων, δηλαδή περίπου €6,100 (με βάση την ισοτιμία 29/3/2021).

Ωστόσο δεν έχουμε ιδέα τι ισχύει φορολογικά στην ασιατική αυτή χώρα, οπότε καλό θα ήταν να μην επιχειρήσουμε αναγωγή στα ελληνικά δεδομένα που μπορούν να είναι αρκετά διαφορετικά.

Πηγή: Bristol Veloce 500

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 13:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon