.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 10:36

Aether concept – Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που καθαρίζει τον αέρα!

Η πρόταση ενός σχεδιαστή από την Ταϊβάν διευρύνει το όφελος χρήσης του ηλεκτρικού δικύκλου.

Υποτίθεται πως η όλη ιδέα της αναγκαστικής μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση επισήμως είναι η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα ανήκουν στην κατηγορία που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους κατά τη λειτουργία τους. Τι θα λέγατε όμως αν εμφανιζόταν μια μοτοσυκλέτα με “αρνητικές” εκπομπές ρύπων;

Ακούγεται ίσως υπερβολικό, μα αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Ταϊβανέζος σχεδιαστής Lin Yu Cheng όταν φανταζόταν το Aether – και το βάφτιζε με το Ελληνικότατο αυτό όνομα ως Αιθέρα.

Όσα και να πούμε για το σχέδιο αυτό – που θυμίζει όντως έντονα το πρωτότυπο e-boxer της BMW – ένα σημείο είναι αυτό που ξεχωρίζει. Πίσω από τα πλαϊνά φέρινγκ του κρύβονται μεγάλες εισαγωγές αέρα με δύο κεραμικά φίλτρα μικροσωματιδίων PM 2.5, τα οποία αναλαμβάνουν να καθαρίζουν τον αέρα καθώς περνά μέσα τους.

Πρόκειται για μιαν ιδέα με απειροελάχιστες πιθανότητες να εμφανιστεί ποτέ στην παραγωγή γιατί, όπως αντιλαμβανόμαστε αυτή προτείνει ένα σύστημα που φαρδαίνει και βαραίνει τη μοτοσυκλέτα, ενώ προφανώς τα φίλτρα θα έχουν κάποιες απαιτήσεις συντήρησης και συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Δύσκολα αυτά θα έκαναν πιο γοητευτική την πρόταση για έναν παραδοσιακό μοτοσυκλετιστή.

Απαλλαγμένος από τα δεσμά του ρεαλισμού της αγοράς, ο Cheng φαντάζεται το Aether όχι απλά ως ένα κινητό φίλτρο που καθαρίζει τον αέρα, αλλά του προσδίδει και μιαν ακόμη ιδιότητα που θα του έδινε σημαντικους πόντους: ασύρματη φόρτιση. Σε έναν ιδανικό αυριανό κόσμο, απλά θα παρκάρεις τη μοτοσυκλέτα σου στο καθορισμένο σημείο ασύρματης φόρτισης και η δουλειά σου θα γίνει χωρίς να χρειαστεί καλώδια, συνδέσεις και άλλα συμπαραμαρτυρούντα.

Και αυτό, βέβαια, αφορά το μεθαύριο της αστικής μετακίνησης, καθώς μιλάμε για υποδομές που δεν υπάρχουν, για τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης που προς το παρόν περιορίζονται σε έξυπνα τηλέφωνα.

Κανείς όμως δεν μπορεί να εμποδίσει τον Cheng απ’ το να ονειρεύεται.

Πηγή: LYC.Design Instagram

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon