.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 13:18

Nimbus Halo EV – Ηλεκτρική άσκηση ισορροπίας μεταξύ σκούτερ και αυτοκινήτου

Ένα νέο τρίτροχο ηλεκτρικό όχημα που πλαγιάζει παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ, με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ενοικίασης και μια γρήγορη έκδοση καθ’ οδόν.

Με έδρα στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, η Nimbus παρουσίασε ένα ηλεκτρικό όχημα με τρεις τροχούς, εκ των οποίων οι δύο μπροστά σε μια διάταξη που επιτρέπει το πλάγιασμα στη στροφή. Η λογική του θυμίζει πολύ το πρωτότυπο i-Road που είχε δείξει η Toyota το 2013, με μια ειδοποιό διαφορά: το Nimbus EV μπορείς να το αγοράσεις, ενώ η Ιαπωνική πηγή έμπνευσης παραμένει ένα όμορφο σχέδιο επί χάρτου.

Στην πρώτη του αυτή μορφή, το Nimbus Halo ζυγίζει έως 315 κιλά (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού και μπαταρίας), για μια τελική ταχύτητα 80 km/h.

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο μπαταριών, με χωρητικότητες 8.1 ή 12.4 kWh, με αντίστοιχες θεωρητικές αυτονομίας 126 ή 191 χιλιομέτρων. Σε μια τυπική οικιακή παροχή ρεύματος θα χρειαστούν 5.4 ή 8.3 ώρες για φόρτιση ως το 95% της χωρητικότητάς τους, ωστόσο με τη χρήση ενός ταχυφορτιστή Level 3 ο χρόνος αυτός πέφτει στα εντυπωσιακά 45 λεπτά και στις δύο περιπτώσεις μπαταριών.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός ασφαλείας του δανείζεται πολλά στοιχεία από τα αυτοκίνητα, έτσι διαθέτει τρεις αερόσακους (έναν μπροστά και δύο πλευρικούς τύπου κουρτίνα), αυτόματο σύστημα φρένου έκτακτης ανάγκης, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ABS και traction control – όλα μαζί ενοποιημένα σε μια σουίτα ασφαλείας υπό τον γενικό τίτλο Nimbus Balance.

Ο αναβάτης κάθεται μέσα σε έναν κλωβό από αλουμίνιο και ατσάλι, με ενισχύσεις στις πόρτες για επιπλέον ασφάλεια.

Η Nimbus δεν ανακοινώνει ιπποδύναμη, μας λέει ωστόσο πως επιταχύνει από 0 σε 50 km/h σε 2.9 δευτερόλεπτα, δίνοντας μιαν ένδειξη της ευελιξίας που θα προσφέρει στο περιβάλλον για το οποίο σχεδιάστηκε, την πόλη.

Για τους πιο ανήσυχους και ταξιδιάρηδες ωστόσο, η γρήγορη έκδοση Χ ανεβάζει την τελική ταχύτητα στα 145 km/h, με μια προφανώς μεγαλύτερη μπαταρία (η χωρητικότητα της οποίας δεν αποκαλύπτεται) που ανεβάζει το βάρος του Halo X στα 342 κιλά, αλλά και την αυτονομία στα 352 αστικά χιλιόμετρα ή 195 στο αυτοκινητόδρομο με σταθερά 110 km/h.

Συνοδευόμενο από ένα πρόγραμμα παρκαρίσματος σε αφοσιωμένες θέσεις για τα Nimbus – προφανώς στο Μίτσιγκαν αυτά – και εύρεση του κατάλληλου πάρκινγκ μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής για τηλέφωνα, το Halo προσφέρεται για αγορά προς 6,420 δολάρια ΗΠΑ (€5,300 με ισοτιμία 3/3/2021), με πρόβλεψη για πρώτες παραδόσεις στα μέσα του 2022. Οι πρώτες 1000 προπαραγγελίες μάλιστα θα απολαύσουν μια ειδική έκπτωση 500 δολαρίων.

Εκτός της αγοράς, ωστόσο, η Nimbus προσφέρει την ευκαιρία ενοικίασής του με ευέλικτα προγράμματα όπου η διάρκεια και οι παροχές προς τον πελάτη προσαρμόζονται στις ανάγκες του, με τιμές που ξεκινούν από τα 99 δολάρια (€82) ανά μήνα.

Η δε γρήγορη έκδοση Nimbus Halo X κοστολογείται αρκετά ακριβότερα στα $19,400, ή περίπου €16,000, με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης στις αρχές του 2022.

Πηγή: Nimbus

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon