.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 17:57

Zongshen Cyclone RX850 – Νέα υπερκυβισμένη έκδοση του δικύλινδρου Norton

Λίγο μόλις καιρό αφότου παρουσίασε την adventure Cyclone RX6, η κινεζική εταιρεία μας αποκαλύπτει μια ακόμη adventure πάνω σε μια μεγαλωμένη εκδοχή του ίδιου κινητήρα.

Η συμφωνία που είχε συνάψει η Zongshen με την – πλέον υπόδικη – πρώην διεύθυνση της Norton στην Αγγλία φαίνεται πως εξελίσσεται κανονικά στην ασιατική της άκρη.

Έτσι ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρα 650 cc που προέρχεται από μισό του V4 της Norton, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Cyclone RX6 με τη μορφή που σχεδιάστηκε από τους Άγγλους, ενώ τώρα ετοιμάζεται μια δεύτερη εκδοχή του μεγαλωμένη στα 850 cc.

Η Zongshen έδειξε στην Κίνα το πρωτότυπο Cyclone RX850, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται μια παραλλαγή του αγγλικού δικύλινδρου με την επωνυμία ZS850. Αυτόν τον κινητήρα τον πρωτοαναφέραμε πριν περίπου δύο χρόνια όταν είχε γίνει γνωστή η ύπαρξή του μέσω διαρροής επίσημων εγγράφων της Zongshen, μα έκτοτε δεν είχαμε ξανακούσει γι΄αυτόν.

Μέχρι που εμφανίστηκε το RX850. Θυμίζουμε λοιπόν πως σύμφωνα με τις πληροφορίες εκείνες, ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας μετρά 849 cc και αποδίδει 94 hp στις 8,500 rpm και 8.7 kg.m στις 7,000 rpm.

Zongshen RX850 1

Εξοπλίζεται με όλα τα κλασικά ορόσημα της νέας γενιάς κινέζικων εξαγώγιμων μοτοσυκλετών, δηλαδή αναρτήσεις ΚΥΒ και φρένα Nissin. Πλήρη τεχνικά στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, πάντως είναι μάλλον βέβαιο πως οι βλέψεις της Zongshen για τα RX6 και RX850 δεν θα περιορίζονται μόνο στις εγχώρια αγορά της.

Η όλη σχεδίαση των μοτοσυκλετών άλλωστε το φωνάζει πως κοιτούν με ενδιαφέρον προς δυσμάς. Αν μάλιστα η ανατροπή στην πορεία της Norton με την χρεωκοπία και εξαγορά από την ινδική TVS σημάνει και το τέλος του σχεδίου Atlas 650, ή τουλάχιστον όσο αυτό δεν φτάνει στην παραγωγή, η Zongshen δείχνει έτοιμη να καλύψει το κενό με την ίδια κινητήρια μονάδα, ακόμη και στην Ευρώπη!

Οι νέες της μοτοσυκλέτες πάντως είναι τουλάχιστον πολύ γοητευτικές και ενδιαφέρουσες.

Φωτογραφίες από: newmotor.com.cn

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon