.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 10:15

Zongshen Cyclone RX6 2021 – Ντεμπούτο για τον κινητήρα του Norton Atlas

Οι Κινέζοι πρόλαβαν τη Norton και παρουσίασαν την πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής με τον νέο Αγγλικό δικύλινδρο.

Η Norton Motorcycles παρουσίασε πριν μερικά χρόνια τα σχέδιά της για μια νέα σειρά μοτοσυκλετών χτισμένη γύρω από έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 650 cc με το πρωτότυπο Atlas. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν κινητήρα που γεννήθηκε από τους δύο μπροστινούς κυλίνδρους του V4 της Norton – ακριβώς όπως η Aprilia γέννησε απ’ το μοτέρ του RSV4 τον δικύλινδρο των RS660 και Tuono 660.

Για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να προχωρήσει την εξέλιξή της, η Norton υπέγραψε συμφωνία με την Κινεζική Zongshen, η οποία και έσπευσε να παρουσιάσει τον περασμένο Γενάρη ένα πρωτότυπο adventure μοντέλο που εντάσσεται στην οικογένεια Cyclone.

Αρχικά το πρωτότυπο αυτό μετρούσε 850 cc με μια μεγαλωμένη έκδοση του κινητήρα της Norton και απόδοση 94 ίππων, προφανώς προσαρμοσμένη στην ανάγκη της Zongshen να τα βάλει στην εγχώρια αγορά της με τις ανάλογες μοτοσυκλέτες της CFMoto με τον δικύλιδρο 790 της ΚΤΜ.

Παράλληλα, το Φθινόπωρο του 2020 ακολούθησε και η έκδοση των 650 cc, η οποία τώρα παρουσιάστηκε στην οριστική της μορφή παραγωγής στην έκθεση της Σανγκάης στην Κίνα.

Βαπτισμένο Cyclone RX6, το νέο μοντέλο της Zongshen μας έρχεται με τον δικύλινδρο του Norton Atlas στην αρχική του χωρητικότητα των 650 cc, με απόδοση 70 ίππων, τελική ταχύτητα 180 km/h και υγρό βάρος 245 κιλών.

Εξοπλίζεται με φρένα Nissin και ηλεκτρονικά Bosch, διαθέτει έγχρωμη οθόνη TFT με συνδεσιμότητα και LED φώτα.

Στις λιγοστές φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε δύο εκδόσεις του Cyclone RX6, μια με ακτινωτές και μια με χυτές ζάντες.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η μοτοσυκλέτα θα έρθει προς δυσμάς, καθώς δεν είναι σαφές τι ακριβώς προβλέπει η συμφωνία Norton-Zongshen για την Ευρώπη, όπου θεωρητικά το Αγγλικό δίπολο των Norton Atlas και Ranger (εκδόσεις roadster και scrambler) θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Λογικά η νέα δικύλινδρη σειρά της Norton θα έπρεπε να έχει ήδη διατεθεί στην Ευρωπαϊκή (τουλάχιστον) αγορά, ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα της εταιρείας που προέκυψαν μετά τις κατηγορίες για κακοδιαχείριση από τον μεγαλομέτοχό της, Stuart Garner, και η επακόλουθη χρεωκοπία της προφανώς έβαλαν φρένο στις εξελίξεις.

Η εξαγορά της Norton από την Ινδική TVS ωστόσο επανέφερε την Αγγλική εταιρεία στον δρόμο προς την παραγωγή και λογικά δεν θα αργήσει η ανάλογη παρουσίαση των “αυθεντικών” Atlas και Ranger – adventure εκδοχή ωστόσο μάλλον θα έχει μόνο η Zongshen στην πρώτη αυτή φάση.

Φωτογραφίες: Zongshen, MCN

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon