.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 10:23

Norton - Αγοράστηκε από την ινδική TVS

Η εμβληματική πλην χρεοκοπημένη βρετανική εταιρεία μοτοσυκλετών Norton θα τελεί πλέον υπό ινδική διακυβέρνηση, μετά την εξαγορά της από την TVS Motor για 18 και κάτι εκατομμύρια ευρώ.

Η εξαγορά ανακοινώθηκε τόσο από την TVS όσο και από την BDO, τους διαχειριστές της Norton, μετά από μήνες οικονομικής αβεβαιότητας, από όταν η βρετανική εταιρεία είχε μπει σε καθεστώς διαχείρισης, τον Ιανουάριο του 2020.

Η Norton είχε ιδρυθεί το 1898, και μέχρι πρότινος ήταν μια από τις τελευταίες βρετανικές εταιρείες μοτοσυκλέτας, κάτι που έληξε άδοξα με την κακοδιαχείριση από το αφεντικό της φίρμας, τον διαβόητο πλέον Stuart Garner.

Σύμφωνα με την BDO, η Norton Motorcycles χρωστούσε κάτι παραπάνω από 4.580.000 ευρώ στην τράπεζα Metro και 8.246.000 ευρώ σε άλλους πιστωτές, με το σύνολο των χρεών της να φτάνει τα 16 εκατομμύρια ευρώ!

Η εξαγορά της Norton έγινε από την θυγατρική της TVS, ονόματι Project 303 Bidco Limited, μια εταιρεία με έδρα τη Βρετανία, ιδρυθείσα μόλις 2 εβδομάδες πριν, με αποκλειστικό σκοπό την αγορά της βρετανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TVS, η πώληση αφορά μόνο “συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία της Norton Motorcycle Holdings Limited και της Norton Motorcycles (UK) Limited”.

Αυτό σημαίνει πως η TVS αγόρασε μόνο 2 από τις 4 εταιρείες που διέθετε η Norton υπό την προηγούμενη διοίκηση του Stuart Garner. Οι υπόλοιπες δύο είναι το Donington Hall Estates και το Priest Hoyse Hotel.

Ως αποτέλεσμα της αγοράς, όλα τα συμβόλαια των εργαζομένων μεταφέρθηκαν στον νέο ιδιοκτήτη, ενώ η TVS μπορεί να παραμείνει στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των εργοστασίων μόνο για τους επόμενους 6 μήνες.

Από τη μία οι Βρετανοί θρηνούν για την αγορά της θρυλικής βρετανικής εταιρείας, από την άλλη όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός πως η TVS έσωσε τη Norton, με στόχο τη συνέχιση της παραγωγής και της ιστορίας της σε μια πιο υγιή επιχειρηματική βάση.

Μάλιστα η TVS δεν προτίθεται να κατασκευάζει τις μοτοσυκλέτες της Norton στην Ινδία, αλλά σκοπεύει να συνεχίσει την παραγωγή τους στο Donington Park, σε νέο εργοστάσιο. Τα σχέδια κάνουν λόγο για διατήρηση της προηγούμενης ομάδας σχεδιασμού, των τεχνικών της Norton, και γενικότερα του συνόλου του προσωπικού της εταιρείας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon