.
Κατηγορία Norton
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 13:35

Norton Atlas 650 – Παρουσιάστηκε επίσημα

 

Διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις

 

Όπως ήδη γνωρίζαμε και περιμέναμε πώς και πώς, η Norton Motorcycles έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της νέας της μοτοσυκλέτας, Atlas 650.

Πρόκειται για το μοντέλο που οι ιθύνοντές της ελπίζουν πως θα την ξαναβάλει μέσα στο παιχνίδι, καθώς πρόκειται για μοτοσυκλέτα που απευθύνεται σε σαφώς ευρύτερο πελατολόγιο από τους έχοντας (πολλά) που μπορούν να αποκτήσουν ένα V4 .

Το νέο μοντέλο κινείται από έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 650 cc, ο οποίος προέρχεται από τους δύο κυλίνδρους του υπάρχοντος V4 της Norton. Βέβαια, όπως λέει ο πρόεδρος της εταιρείας, Stuart Garner, «αν και ο κινητήρας είναι πρακτικά μισός V4, στην ουσία έχουμε κρατήσει μόνο τις κεφαλές των κυλίνδρων. Εκεί έπεσε όλη η σκληρή δουλειά για το V4 και όλες οι διαδικασίες και η τεχνολογία που αφιερώσαμε σε αυτή τη μοτοσυκλέτα περνάει τώρα και στο Atlas.

Atlas Nomad 2 850 WEB
Norton Atlas 650 Nomad

“Είναι η μοτοσυκλέτα που ελπίζουμε πως θα αλλάξει το παιχνίδι για μας, είναι η πρώτη μας σύγχρονη προσιτή μοτοσυκλέτα. Στέκεται ακριβώς στη μέση της υπάρχουσας αγοράς και στοχεύουμε να φτιάξουμε 2,000 κομμάτια στην πρώτη μας χρονιά στην παραγωγή.»

Ο κινητήρας του Atlas, με διαστάσεις κυλίνδρων 82 x 61.5 mm, διαθέτει κεφαλές τετραβάλβιδες με 2ΕΕΚ και ο χρονισμός της ανάφλεξής του είναι στις 270 μοίρες – όλοι στον δρόμο που χάραξε κάποτε η Yamaha με το TDM.

Η απόδοσή του ανακοινώνεται στα 84 άλογα στις 11,000 rpm, με μέγιστη ροπή 6.5 kg.m.

Atlas Ranger 1 850 WEB
Norton Atlas 650 Ranger

Η μοτοσυκλέτα έχει στεγνό βάρος μόλις 178 κιλών και κουβαλά ρεζερβουάρ χωρητικότητας 15 λίτρων.

Η γεωμετρία του είναι περισσότερο κοντά στην on-off λογική, καθώς η Norton ομολογουμένως θέλει το Atlas να μπορεί να κινηθεί σε κάθε έδαφος ως το scrambler που δείχνει εμφανισιακά. Εξοπλίζεται με αναρτήσεις της ίδιας της Norton, ονομασμένες Roadholder για να αναβιώσουν ένα ακόμη θρυλικό όνομα από τις χρυσές εποχές της εταιρείας, και περιλαμβάνουν ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 50 mm κι ένα αμορτισέρ piggyback που ρυθμίζεται μόνο ως προς την προφόρτιση.

Atlas Nomad 7 850 WEB

Σε αμφότερες οι διαδρομές των 200 mm δίνουν το κάτι παραπάνω που θα χρειαστεί μια μοτοσυκλέτα δρόμου όταν αφήσει πίσω της την άσφαλτο.

Το σταμάτημα ανατίθεται σε ένα ζεύγος ακτινικές τετραπίστονες Brembo monobloc με δίσκους 320 χιλιοστών, καθώς κι έναν δίσκο 245 mm πίσω με διπίστονη Brembo.

Από ηλεκτρονικά, το Atlas φορά ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης, ride-by-wire ηλεκτρονικό γκάζι και traction control ρυθμιζόμενο σε τρία modes, on-road, off-road και off (απενεργοποίηση).

Atlas Ranger 5 850 WEB

Η Norton ανακοινώνει πως το Atlas θα κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις, Nomad και Ranger. Μεταξύ τους οι διαφορές είναι πολύ λίγες και ιδιαίτερα εστιασμένες, με το Nomad στον πιο ασφάλτινο προσανατολισμό, με 18ιντσο μπροστινό τροχό και λάστιχα Avon Trailrider (110/80-18, 180/55-17).

Το Ranger κοιτά περισσότερο την εκτός δρόμου χρήση με ψηλότερες αναρτήσεις, 19ρη μπροστινό τροχό και λάστιχα Avon Trekrider (120/70-19, 170/60-17), ενώ διαθέτει ακόμη μασκάκι, μεταλλική ποδιά κινητήρα, ψηλό μπροστινό φτερό και μπάρα τιμονιού.

Atlas Ranger 6 850 WEB

Η Norton έδωσε στη δημοσιότητα και τις τιμές πώλησης στην Αγγλία, όπου το Atlas Nomad θα πωλείται προς £9,995 (€11,450 με ισοτιμία 14/11/2018), ενώ το Ranger προς £11,995 (€13,742).

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να είναι διαθέσιμη προς πώληση από τον ερχόμενο Μάιο 2019, ωστόσο ο Stuart Garner αποκάλυψε πως στην Αγγλική έκθεση NEC Motorcycle Live όπου θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της αυτό το σαββατοκύριακο (17-18/11) θα υπάρχουν 250 κομμάτια προς πώληση στους πιο ανυπόμονους και γρήγορους ενδιαφερόμενους για την επόμενη μέρα της θρυλικής Αγγλικής κατασκευάστριας.

Δείτε το στην επίσημη ιστοσελίδα της Norton εδώ

Atlas Ranger 4 850 WEB

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 21:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon