.
Κατηγορία Norton
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 10:53

Norton Superlight - Δεύτερο χτύπημα στα χνάρια του V4 RR

 

Η νέα γκάμα των Άγγλων είναι εδώ

 

Δεν πρόλαβαν να περάσουν μερικές μέρες από τη στιγμή που η Norton παρουσίασε το Atlas 650 σε δύο εκδόσεις και να άλλη μια μοτοσυκλέτα, αυτή τη φορά μια που δεν περιμέναμε.

Βασισμένο στον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 650 cc που προέρχεται από το μπροστινό μισό του V4 της Αγγλικής εταιρείας, το Superlight εμφανίζεται σε μια κατηγορία μοτοσυκλετών που πνέει τα λοίσθια στις παγκόσμιες αγορές, αυτή των Supersport.

Εμφανισιακά είναι προφανές πως η Norton επεδίωξε την ομοιότητα με το V4 RR της, και το Superlight παρουσιάστηκε με ένα ολόσωμο ανθρακονημάτινο φέρινγκ, κορυφαία περιφερειακά όπως μπροστινές δαγκάνες Brembo M50, αμορτισέρ Ohlins TTX και πιρούνι NIX30.

Επίσης ξεχωρίζει η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου κάτω από τη σέλα, σε ένα στήσιμο που η Norton παραλληλίζει (ή αναφέρει ως έμπνευση) με τα αγωνιστικά των MotoGP.

Ο κινητήρας εδώ απομακρύνεται αρκετά από τα 84 άλογα, αποδίδοντας 105 hp στις 12,500 rpm, δηλαδή και αρκετά ψηλότερα από το Atlas (αυτό μεγιστοποιεί στις 11,000). Επίσης εμφανίζεται να αποδίδει και περισσότερη ροπή, από τα 6.6 kg.m του Atlas, εδώ έχουμε 7.6. Όλα αυτά για στεγνό βάρος 158 κιλών – όσο πάει και νοστιμίζει.

norton superlight 1

Εξοπλίζεται με πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο, στημένο γύρω από μια αδρανειακή μονάδα 6 αξόνων και με όλα τα βασικά καλούδια που περιμένει κανείς από μια σπορ μοτοσυκλέτα: traction , wheelie και launch control, επιλέξιμοι χάρτες ανάφλεξης, quick shifter.

Το Superlight δεν είναι η μοτοσυκλέτα που θα κάνει τσιγγουνιές και προφανώς η Norton ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που ακολούθησε και με το V4. Ξεκινά εδώ με μια ακριβή και σπάνια έκδοση, η οποία κοστολογείται στα €22,500 (με ισοτιμία 19/11/2018) και προφανώς δεν είναι για τους πολλούς. Εξίσου προφανώς όμως περιμένουμε και πιο προσιτές εκδόσεις της ίδιας μοτοσυκλέτας.

Τα λεφτά του μάλλον τα δικαιολογεί με τον εξοπλισμό που διαθέτει, αλλά και εξαιτίας του ίδιου του τού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που φτιάχνεται σε μικρές ποσότητες από το προσωπικό της Norton στο Donington Park, με πολλά κομμάτια που φτιάχνονται εντός, όπως οι billet τιμονόπλακες.

Αν βάζαμε στοιχήματα, έχουμε δύο που μοιάζουν αρκετά σίγουρα. Πρώτον, η Norton δε θα αργήσει να παρουσιάσει μια πιο προσγειωμένη γκάμα γύρω από αυτό το πακέτο κινητήρα-πλαισίου, με λιγότερο εξωτικό εξοπλισμό και σαφώς πιο ανθρώπινες τιμές. Είναι σχεδόν αυτονόητο.

Δεύτερον, ενδεχομένως να βλέπουμε μια υποψήφια νικήτρια της Lightweight κατηγορίας στο επόμενο Isle of Man ΤΤ, καθώς ο ανταγωνισμός που θα συναντήσει θα είναι μια σειρά από στημένα δικύλινδρα Kawasaki 650 (πρώην ER-6, νυν Z), και τις τωρινές κυριάρχους της κατηγορίας από την Paton – αγωνιστικά στημένα στην Ιταλία γύρω από το ίδιο μοτέρ 650 cc της Kawasaki.

norton superlight 3 small

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 21:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon