.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 16:45

Honda XR650L 2022 - Μόνο για τις Η.Π.Α., σε νέο χρώμα

Το αειθαλές Honda XR650L επιστρέφει και το 2022, μόνο για την αγορά των Η.Π.Α., όπου οι τυχεροί Αμερικανοί θα μπορούν να το αγοράσουν σε λευκό χρώμα.

Δεν σπάει, δεν χαλάει, δεν το αλλάζεις. Έτσι και το XR650L παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο χρόνια τώρα, με μόνη αλλαγή τα χρώματα, και διάθεση αποκλειστικά για την αγορά των Η.Π.Α..

Ναι, κινητήρας είναι ο θρυλικός μονοκύλινδρος αερόψυκτος τετράχρονος των 644 κ.εκ. με το ξηρό κάρτερ και την ακτινική διάταξη των 4 βαλβίδων (RFVC), που όπως λέει η Honda: “allows excellent combustion efficiency and high power output.”

Στην τροφοδοσία βρίσκουμε ένα καρμπιρατέρ (ο ψεκασμός είναι για φλώρους), των 42,5 mm, ενώ στην εκκίνηση έχουμε μίζα, για να μην ταλαιπωρείται το ποδαράκι σας.

Το κιβώτιο είναι 5 σχέσεων, και ο heavy-duty συμπλέκτης είναι υγρός πολύδισκος.

Το πλαίσιο είναι το γνωστό ατσάλινο ραχοκοκαλιάς που περικλείει τον κινητήρα, ενώ στις αναρτήσεις έχουμε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι Showa 43 μμ, ρυθμιζόμενο σε 16 θέσεις ως προς την απόσβεση συμπίεσης, κι ένα πλήρως ρυθμιζόμενο Pro-Link πίσω αμορτισέρ.

Η μοτοσυκλέτα φορά δυο δισκόφρενα -256 mm μπροστά με διπίστονη δαγκάνα και 220 mm πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου, φυσικά δίχως ABS, μην τρελαθούμε.

Οι τροχοί είναι 21 και 18 ιντσών με ακτίνες, ενώ το XR έρχεται με μικρή μεταλλική ποδιά κινητήρα στον εξοπλισμό του. Το επίσημο γεμάτο υγρά βάρος ανακοινώνεται στα 157 κιλά, με το ρεζερβουάρ να χωρά 10,6 λίτρα καυσίμου.

Τα όργανα είναι τα ίδια που ήταν και το 1821 όταν έκανε το ντεμπούτο της η μοτοσυκλέτα, με ένα τετράγωνο αναλογικό κοντέρ με ολικό και μερικό χιλιομετρητή και τις απαραίτητες λυχνίες.

Όπως λέει η Honda Η.Π.Α. “Meets current CARB and EPA standards.”

Ναι αλλά για τις Euro 5 δεν μας είπατε… πάλι παραπονεμένους μας αφήσατε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 16:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon