.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 16:56

Yamaha 135 LC Fi 2022 – Ανανεώθηκε σε βάθος το ασιατικό Crypton-X

Ένα παπί που έγραψε ιστορία στην Ελλάδα περνά στη δεύτερη νιότη του στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η Yamaha παρουσίασε το νέο της παπί για τις αγορές της Ασίας, το 135 LC Fi. Κατασκευασμένο στη Μαλαισία από τη Hong Leon Yamaha Motor, πρόκειται για τη νέα, αναβαθμισμένη γενιά του 135 LC που ακόμη πωλείται σε πολλές ασιατικές χώρες σε μια πρωτόλεια μορφή με καρμπυρατέρ και ταμπούρο πίσω.

Όπως υποδηλώνει το όνομα του νέου μοντέλου, η προσθήκη Fi, δηλαδή ψεκασμού, είναι μια από τις βασικότερες αλλαγές, μαζί με την έλευση πίσω δισκόφρενου και νέας οθόνης LCD στα όργανα.

yamaha 135lc fi 4

Παράλληλα, το ρεζερβουάρ μεγάλωσε στα 4.6 λίτρα για σχεδόν 24% μεγαλύτερη αυτονομία, όλα τα φώτα του είναι πλέον LED, ενώ ο κινητήρας του δηλώνει 7% καλύτερος σε κατανάλωση.

Αυτό που μας προξενεί εντύπωση είναι η δημοσίευση ενός teaser βίντεο προ της επίσημης παρουσίασης, στο οποίο γινόταν αναφορά σε 17.7 ίππους και 1.5 kgm ροπής, νούμερα ακριβώς ίδια με το κορυφαίο της παπί, Exciter 155 VVA, το οποίο επίσης πωλείται στη Μαλαισία ως Y16ZR. Κρίνοντας εξ αυτού περιμέναμε ένα νέο 155άρι παπί.

yamaha 135lc fi 9

Τελικά αυτό που παρουσιάστηκε είναι το 135 LC Fi, που φυσικά δεν διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVA, ούτε τον μεγαλύτερο κινητήρα, μα είναι μια ανανεωμένη ψεκαστή εκδοχή του προϋπάρχοντος 135 που στην προηγούμενη γενιά του απέδιδε 12.6 ίππους μέσω του παραδοσιακού ημι-αυτόματου κιβωτίου που χαρακτηρίζει τα περισσότερα παπιά, συμπεριλαμβανομένου και του νέου αυτού 135.

Το βίντεο της παρουσίασης δεν κάνει αναφορά σε ισχύ – κάτι που στη γλώσσα επικοινωνίας των απανταχού εταιρειών σχεδόν πάντα σημαίνει “δεν έχει αλλαγές” – δίνοντας έμφαση στην οικονομικότερη κατανάλωση και την ανανέωση του εξοπλισμού και της σχεδίασης.

yamaha 135lc fi 5

Η βασική έκδοση θα διατεθεί σε τρία χρώματα – κόκκινο, γαλάζιο/πετρόλ και σκούρο μωβ – ενώ υπάρχει και μια μαύρη ματ έκδοση SE, η οποία ξεχωρίζει επίσης και από το καλάθι που βιδώνει στο κεντρικό τούνελ του παπιού ανάμεσα στα πόδια και περιλαμβάνει κλειστή θήκη εγγράφων και τηλεφώνου, με παροχή ρεύματος USB.

yamaha 135lc fi 6

Στη Μαλαισία το νέο 135 LC Fi κοστίζει περίπου €1,700 (ισοτιμία 8/3/2022) στη βασική του μορφή και €1,800 στην SE.

Όλα αυτά πάντως μάλλον έχουν ελάχιστη σημασία για μας, καθώς σε κάποιο σημείο της παρουσίασης που αφορά τον κινητήρα διακρίναμε ένα σαφές EU4, δηλαδή Euro 4, κοινώς αντίο ελπίδες να το δούμε στα μέρη μας.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του νέου Yamaha 135 LC Fi στο βίντεο που ακολουθεί, αρχικά στα μαλαισιανά και, μετά το 8.30 περίπου, μια περιγραφή του στα αγγλικά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon