.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 16:37

Yamaha NEO’s - Το αναλυτικό δελτίο τύπου

Διαβάστε το επίσημο αναλυτικό δελτίο της Yamaha για το e-scooter Neo's, μάθετε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του, δείτε το προωθητικό βίντεο και κατεβάστε τις φωτογραφίες του σε υψηλή ανάλυση. [Δελτίο Τύπου]

Εδώ και πολλές δεκαετίες, η Yamaha αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους και αξιοσέβαστους κατασκευαστές στη σημαντική αγορά των scooter 50 κ.εκ., στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1990, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην κατηγορία αυτή με τις μάρκες Yamaha και MBK, συμπεριλαμβανομένων εμβληματικών μοντέλων όπως τα BW's/Booster, τα Aerox/Nitro, καθώς και τη βενζινοκίνητη έκδοση των NEO's/Ovetto.

Παράλληλα με τη βασική της δραστηριότητα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Yamaha ασχολείται εντατικά με την έρευνα και ανάπτυξη στα ηλεκτρικά scooter εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Το 1991, η εταιρεία παρουσίασε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας Frog στο Τόκιο, το πρώτο ηλεκτρικό scooter της. Έκτοτε, η Yamaha εργάστηκε με προσήλωση στην ανάπτυξη ηλεκτρικών scooter και κυκλοφόρησε αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες ασιατικές χώρες.

Για το 2022, η νέα γενιά του NEO's αποτελεί το πρώτο "ισοδύναμο των 50 κ.εκ." ηλεκτρικό scooter μαζικής παραγωγής της Yamaha που θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό το προσιτό νέο μοντέλο μηδενικών εκπομπών καυσαερίων, είναι έτοιμο να συμβάλλει στη μεταμόρφωση των αστικών μετακινήσεων στις Ευρωπαικές πόλεις.

Καθαρόαιμο, sport και με πολυδιάστατο στυλ

yamaha neos 2022 00017

Το NEO's ήταν ανέκαθεν γνωστό για την απλή, παγκοσμίως αποδεκτή αλλά και ελκυστική εμφάνισή του, ενώ το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει έξυπνο σχεδιασμό, με νέο πλαίσιο με όρθιο στυλ και minimal εμπρός και πίσω προβολείς, που προσδίδουν ξεχωριστό χαρακτήρα σε αυτό το νέο scooter.

Το μικρών διαστάσεων πλαίσιο διαθέτει μαλακές, στρογγυλεμένες επιφάνειες που βελτιώνουν τη χαλαρή αίσθηση και πλαισιώνουν τον easy-to-ride χαρακτήρα αυτού του εξαιρετικά αθόρυβου scooter, μηδενικών εκπομπών ρύπων. Οι νέοι διπλοί προβολείς LED περιβάλλονται από λευκά στεφάνια για νέα, διακριτική και κλασική εμφάνιση, ενώ είναι εμπνευσμένοι από την εμβληματική όψη των πρώτων NEO's.

Εκτός από την καλαίσθητη σχεδίασή του, το NEO's διαθέτει πρακτικές πινελιές που τονίζουν το ρόλο του ως όχημα καθημερινής μετακίνησης στην πόλη. Τα πλαστικά διακοσμητικά που τοποθετούνται στο περίγραμμα του εσωτερικού, όχι μόνο προσφέρουν στο NEO's μια κομψή εξωτερική εμφάνιση, αλλά επίσης βοηθούν στην προστασία από μικροχτυπήματα και γρατσουνιές, ενώ καλύπτουν και τις διάφορες βίδες για πιο κομψό φινίρισμα.

Το NEO's προσφέρεται σε δύο απλά και χρηστικά χρώματα που αποτυπώνουν τέλεια τον διακριτικό αλλά και δυνατό χαρακτήρα του: Milky White και Midnight Black. Και στις δύο περιπτώσεις, χρησιμοποιείται για αντίθεση ένα ειδικό χρώμα Aqua, που προορίζεται να γίνει η υπογραφή της Yamaha EV, στο κάλυμμα της μπαταρίας και ως το χρώμα των λογότυπων του NEO’s.

Μονάδα μετάδοσης ισχύος Yamaha (YIPU) - Ομαλή, αθόρυβη και αποτελεσματική

yamaha neos 2022 00031

Τα νέα NEO's παίρνουν κίνηση από την τελευταίας γενιάς μονάδα μετάδοσης ισχύος της Yamaha (YIPU), η οποία αναπτύχθηκε με βάση τις εκτενείς γνώσεις που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία κατά την ανάπτυξη πρωτοποριακών ηλεκτρικών scooter όπως το Passol και το EC-03, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Στην καρδιά αυτής της συμπαγούς μονάδας άμεσης μετάδοσης στον τροχό βρίσκεται ένας τελευταίας τεχνολογίας αερόψυκτος ηλεκτροκινητήρας brushless, που παρέχει υψηλά επίπεδα ροπής για ομαλή λειτουργία, δυνατή επιτάχυνση και εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία. Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της δεύτερης γενιάς YIPU είναι η εξαιρετικά αποδοτική σχεδίαση χωρίς γρανάζια, η οποία μειώνει σημαντικά τις απώλειες ισχύος του συστήματος μετάδοσης που συναντάμε συνήθως στα γρανάζια και τους ιμάντες κίνησης. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της σχεδίασης απευθείας μετάδοσης κίνησης της Yamaha είναι ότι εξαλείφει σχεδόν πλήρως τον μηχανικό θόρυβο για εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία και προσφέρει χαλαρή και απολαυστική οδήγηση. Και με λιγότερα κινούμενα εξαρτήματα, το κόστος λειτουργίας διατηρείται στο ελάχιστο.

Η πρωτοποριακή σχεδίαση YIPU διαδραματίζει τον ρόλο τόσο πλήμνης πίσω τροχού όσο και πίσω συστήματος πέδησης, ενώ το σύστημα είναι τοποθετημένο απευθείας στη ζάντα του πίσω τροχού. Ένα μονόπλευρο ψαλίδι περιλαμβάνει τη Μονάδα Ελέγχου Κινητήρα (MCU) που ρυθμίζει την αποδιδόμενη ισχύ, ενώ η πίσω ζάντα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί για την αντικατάσταση του ελαστικού, με την αφαίρεση πέντε μπουλονιών.

Έξυπνο, απλό, οικονομικό και αξιόπιστο, το νέο NEO's είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα οικονομικά προσιτό scooter νέας γενιάς μηδενικής εκπομπής καυσαερίων, για καθημερινές μετακινήσεις και ειδικότερα, για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων λιθίου της Yamaha

yamaha neos 2022 00033

Με βάρος μόλις 8 κιλά και τοποθετημένη κάτω από τη σέλα στο κέντρο του σκελετού, η μπαταρία ιόντων λιθίου 50,4V/19,2Ah παρέχει υψηλή ισχύ στον πίσω τροχό. Αυτή η μπαταρία υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, η οποία αναπτύχθηκε και παράγεται από την ίδια τη Yamaha, παρέχει αυτονομία περίπου 37 χλμ. με πλήρη φόρτιση, με βάση τις δοκιμές WMTC Class 1 σε τυπική λειτουργία και σε θερμοκρασία μπαταρίας 25°C.

Με μία μπαταρία στον βασικό εξοπλισμό του, το NEO's είναι εξοπλισμένο με σύνδεσμο και περίβλημα για προαιρετική δεύτερη μπαταρία, που μπορεί να επεκτείνει την αυτονομία στα περίπου 68 χλμ.

Η φόρτιση μπορεί να γίνεται με την μπαταρία επάνω στο NEO's ή μετά την αφαίρεσή της για βολική φόρτιση σε εσωτερικό χώρο. Το NEO's παρέχεται με ειδικό φορητό φορτιστή μπαταρίας που έχει σχεδιαστεί για σύνδεση σε κοινή πρίζα ρεύματος, ενώ απαιτούνται περίπου 8 ώρες για πλήρη φόρτιση.

Έξυπνη μπαταρία και απόδοση κινητήρα

yamaha neos 2022 00039

Το νέο NEO's σχεδιάστηκε για βέλτιστη απόδοση λειτουργίας σε διάφορες συνθήκες οδήγησης και είναι εξοπλισμένο με μια Μονάδα Ελέγχου Οχήματος (VCU), καθώς και με μια Μονάδα Ελέγχου Κινητήρα (MCU), σχεδιασμένες για την πλήρη αξιοποίηση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 50,4V/19,2Ah και του ηλεκτροκινητήρα απευθείας κίνησης.

Οι VCU/MCU ελέγχουν τον χρόνο και τον τρόπο που χρησιμοποιείται κάθε μπαταρία. Αν η φόρτιση της μπαταρίας είναι χαμηλή, η απόδοση θα περιορίζεται αυτόματα, κάτι που υποδεικνύεται από το σύμβολο της "χελώνας" στον πίνακα οργάνων. Όταν έχει τοποθετηθεί προαιρετική δεύτερη μπαταρία, το σύστημα επιλέγει την δεύτερη μπαταρία, είτε όταν το scooter βρίσκεται στάσιμο μέσα στην αστική κίνηση, είτε κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων διαδρομών χωρίς στάσεις.

Γρήγορη και ελεγχόμενη επιτάχυνση

yamaha neos 2022 00025

Ο συνδυασμός του εξαιρετικά αποδοτικού ηλεκτροκινητήρα απευθείας μετάδοσης κίνησης πλήμνης και της υψηλής ενεργειακής πυκνότητας ενέργειας μπαταρίας ιόντων λιθίου 50,4V/19,2Ah της Yamaha, παρέχει άφθονη ροπή σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού για άμεση απόδοση, καθώς και εξαιρετική επιτάχυνση από στάση και εν κινήσει. Με το κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη και χωρίς σχέσεις μετάδοσης που προσφέρει ομαλές επιδόσεις, το εύκολο στην οδήγηση NEO's είναι ένα εξαιρετικά αποδοτικό scooter, ιδανικό για τα συνεχή 'σταμάτα - ξεκίνα' της αστικής οδήγησης.

Η Yamaha φρόντισε ιδιαίτερα την ευχέρεια ελέγχου του γκαζιού του NEO’s. Η απόκριση του γκαζιού έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να προσφέρει στον αναβάτη ακριβή έλεγχο από στάση, καθώς και ομαλή απόδοση ισχύος σε συνθήκες αργής οδήγησης – χωρίς αιφνίδια επιτάχυνση, υστέρηση ή κλοτσήματα που συνήθως συναντάμε σε ορισμένα ηλεκτρικά scooter.

Επιλέξιμοι τρόποι οδήγησης για διάφορες συνθήκες

yamaha neos 2022 00015

Οι αναβάτες του NEO's μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς τρόπους οδήγησης ανάλογα με τις συνθήκες και τις προσωπικές προτιμήσεις τους. Επιπλέον, η εναλλαγή τρόπου οδήγησης εν κινήσει είναι εύκολη με τον διακόπτη στη δεξιά πλευρά του τιμονιού. Η λειτουργία STD αποδίδει την ανώτατη ισχύ 2,06kW στα 40 χλμ./ώρα και έχει σχεδιαστεί για γενική χρήση σε συνήθεις δρόμους.

Η λειτουργία ECO έχει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης της μπαταρίας και είναι καταλληλότερη για μεγαλύτερες διαδρομές, όπου είναι επιθυμητή η επίτευξη μέγιστης αυτονομίας. Στη λειτουργία ECO, η μέγιστη ισχύς μειώνεται στα 1,58kW στα 30 χλμ./ώρα και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 35 χλμ./ώρα, ενώ η αποδιδόμενη ισχύς μειώνεται σε όλο το εύρος στροφών, ώστε να παρατείνει τη διάρκεια της μπαταρίας για ένα εύρος περίπου 38.5 χλμ.* με πλήρη φόρτιση.

*Έρευνα της Yamaha. Αυτό το πεδίο αλλάζει ανάλογα με το μέρος, τον τρόπο οδήγησης και τη φθορά της μπαταρίας.

Ομαλή, εύκολη και αθόρυβη μετακίνηση στην πόλη

yamaha neos 2022 00002

Καθώς πολλές πόλεις περιορίζουν ή και απαγορεύουν ακόμα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, η τάση προς τα οχήματα μηδενικής εκπομπής ρύπων αποκτά νέα δυναμική και η κυκλοφορία των οικονομικά προσιτών και εύχρηστων νέων NEO's προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις ομαλές και αθόρυβες μετακινήσεις στην πόλη.

Δεν είναι μόνο η απουσία του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του θορύβου εισαγωγής και εξαγωγής που κάνει το NEO's τόσο αθόρυβο. Η χρήση του πρωτοποριακού ηλεκτροκινητήρα brushless απευθείας μετάδοσης στην πλήμνη εξαλείφει τον μηχανικό θόρυβο που σχετίζεται με τα γρανάζια, τον ιμάντα κίνησης και τις αλυσίδες, καθιστώντας το εξαιρετικά αθόρυβο.

Οι δοκιμές της Yamaha δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά NEO's εκπέμπουν 55dB από τα 7 μέτρα, σε σύγκριση με 71dB για το αντίστοιχο scooter με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθιστώντας τα ένα από τα πιο αθόρυβα οχήματα.

Συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής MyRide της Yamaha για smartphone

yamaha neos 2022 00037

Οι αναβάτες των NEO's μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι με το κινητό τους τηλέφωνο κατά την οδήγηση των νέας γενιάς scooter NEO's, με τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone τους και τη σύνδεσή της στη Μονάδα Ελέγχου Επικοινωνίας (CCU) του scooter, χρησιμοποιώντας απλώς έναν κωδικό QR ή τον αριθμό VIN. Τα συνδεδεμένα όργανα LCD διαθέτουν εικονίδια που εμφανίζουν ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα σε πραγματικό χρόνο από το smartphone του χρήστη, φροντίζοντας ώστε κάθε χρήστης NEO's να μπορεί να βρίσκεται σε επαφή με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους.

Οι αναβάτες του NEO's μπορούν επίσης να μοιραστούν τις οδηγητικές εμπειρίες τους με άλλους χρήστες μέσω της εφαρμογής MyRide της Yamaha, καθώς και να εξάγουν πληροφορίες διαδρομών αλλά και να κάνουν σύνδεση με άλλους MyRiders, προκειμένου να βλέπουν φωτογραφίες, να συγκρίνουν διαδρομές και να μαθαίνουν για νέους προορισμούς.

Εκτός από τη δυνατότητα συνδεσιμότητας, η εφαρμογή MyRide παρέχει επίσης στον αναβάτη του NEO's πρόσβαση σε τεχνικές πληροφορίες αλλά και πληροφορίες για τη λειτουργία, όπως είναι η ταχύτητα, η επιτάχυνση, η κατάσταση της μπαταρίας του οχήματος, η παρακολούθηση διαδρομής και πολλά άλλα. Η εφαρμογή MyRide εμφανίζει την κατάσταση φόρτισης και ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί το επίπεδο φόρτισης της κύριας μπαταρίας, αλλά και της προαιρετικής δεύτερης μπαταρίας. Ένα σύστημα εντοπισμού στάθμευσης διευκολύνει τον εντοπισμό του scooter, ενώ μια ειδοποίηση δυσλειτουργίας ενημερώνει τον χρήστη για τεχνικά προβλήματα που μπορεί να χρήζουν προσοχής.

Διασφαλίζοντας ότι κάθε αναβάτης NEO's μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένος με το κινητό του τηλέφωνο, η εφαρμογή MyRide καθιστά αυτό το νέο ηλεκτρικό scooter ως την ιδανική λύση μετακίνησης για όλους, είτε είναι ήδη αναβάτες scooter είτε οδηγούν για πρώτη φορά.

Μικρών διαστάσεων και ευανάγνωστος πίνακας οργάνων με οθόνη LCD - Σύστημα χωρίς κλειδί Smart Key

yamaha neos 2022 00040

Πέρα από τις λειτουργίες ταχύμετρου, μερικού και ολικού χιλιομετρητή και ρολογιού, τα νέα, μικρών διαστάσεων όργανα LCD περιλαμβάνουν στάθμες φόρτισης της κύριας και της δεύτερης προαιρετικής μπαταρίας, καθώς και ενδείξεις για τη λειτουργία οδήγησης STD ή ECO και ενδείξεις για τη σύνδεση της εφαρμογής για smartphone, αναπάντητες κλήσεις και ειδοποιήσεις μέσω email.

Η κατάσταση φόρτισης φαίνεται στην ίδια την μπαταρία ή στο μετρητή κατά τη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ υπάρχει δείκτης συνδεδεμένος στον φορτιστή. Άλλα χαρακτηριστικά είναι το εικονίδιο της χελώνας για περιορισμένη απόδοση ισχύος, λυχνία ελέγχου Smart Key και ένδειξη ετοιμότητας οδήγησης "RUN".

Το NEO's διαπρέπει στην ευκολία και την ευχρηστία και το σύστημα χωρίς κλειδί Smart Key επιτρέπει στον αναβάτη να χρησιμοποιεί το scooter απλά έχοντας το Smart Key στην τσέπη του.

Άνετο απολαυστικό και εύχρηστο

yamaha neos 2022 00013

Με φυσική, όρθια θέση οδήγησης με ύψος καθίσματος 795 mm και μεγάλο δάπεδο, το NEO's έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνετες και ξεκούραστες διαδρομές σε αναβάτες κάθε σωματικής διάπλασης. Με την τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από τη σέλα και όχι κάτω από το δάπεδο, η σχεδιαστική ομάδα της Yamaha φρόντισε ώστε το νέο NEO's να διαθέτει άφθονο χώρο για τα πόδια, ώστε οι αναβάτες – μεγαλόσωμοι ή μικρόσωμοι – να έχουν την ελευθερία να έχουν τη θέση οδήγησης που τους ταιριάζει καλύτερα.

Το άφθονο αφρώδες υλικό της σέλας σε συνδυασμό με το προσεκτικά σχεδιασμένο τιμόνι/κάθισμα/δάπεδο δημιουργούν μια εργονομικά αποτελεσματική διάταξη που εξασφαλίζει βέλτιστη άνεση και ταυτόχρονα εύκολη πρόσβαση των ποδιών στο δάπεδο για σιγουριά κατά την εκκίνηση και το σταμάτημα.

Νέας σχεδίασης, υψηλής αντοχής σκελετός

Οι σχεδιαστές της Yamaha ανέπτυξαν ένα εντελώς νέο σκελετό για το ηλεκτροκίνητο NEO's, το οποίο αποτελείται από ένα πλαίσιο υψηλής αντοχής, σχεδιασμένο για να μπορεί ο χρήστης να αποθηκεύει διάφορα αξεσουάρ, όπως αποσκευές, ποδιά, βάση smartphone και πολλά άλλα. Τα νέα πιρούνια της KYB διαθέτουν ανθεκτικά επινικελωμένα εσωτερικά καλάμια για αυξημένη αντοχή στη διάβρωση. Οι ανθεκτικές προδιαγραφές του NEO's το καθιστούν ιδανικό για όσους κινούνται στην πόλη και θέλουν ένα απλό, αξιόπιστο και εύχρηστο μέσο μεταφοράς.

Χυτές ζάντες νέας σχεδίασης και ειδικά ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης

yamaha neos 2022 00030

Με ελκυστική σχεδίαση 10 ακτινών και φινίρισμα σε γυαλιστερό μαύρο, ο ελαφρύς μπροστινός τροχός διαμέτρου 13 ιντσών διαθέτει ελαστικό πλάτους 110 για ελαφρύ τιμόνι και ευστάθεια στις στροφές.

Στο πίσω μέρος, το NEO's διαθέτει νέας σχεδίασης χυτή ζάντα χαμηλής πίεσης, η οποία βιδώνεται απευθείας στον ηλεκτροκινητήρα απευθείας κίνησης, ενώ ολόκληρη η πίσω μονάδα υποστηρίζεται από ένα μονόπλευρο ψαλίδι. Για καλή πρόσφυση και ευστάθεια στις στροφές, τοποθετείται ελαστικό πλάτους 130.

Τα μπροστινά και πίσω ελαστικά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το νέο NEO's και διαθέτουν σχεδίαση χαμηλής αντίστασης κύλισης και γόμα που βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης ισχύος της μπαταρίας για βέλτιστη απόδοση και αυτονομία.

Χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα

yamaha neos 2022 00038

Με μία μπαταρία τοποθετημένη, η θήκη αποθήκευσης κάτω από τη σέλα του NEO's χωρά ένα κράνος τύπου jet και ακόμα και με τοποθετημένη δεύτερη προαιρετική μπαταρία για μεγάλη αυτονομία, υπάρχει ακόμα χώρος για να μεταφέρετε μια αδιάβροχη στολή ή άλλα μικροαντικείμενα.

Κύρια χαρακτηριστικά του Yamaha NEO’s

  • Νέο ηλεκτρικό scooter για την κατηγορία διπλώματος οδήγησης 2,5kW AM
  • Μονάδα Μετάδοσης Ισχύος YIPU (Yamaha Integrated Power Unit)
  • Ηλεκτρικός κινητήρας brushless τοποθετημένος στο κέντρο με άμεση μετάδοση κίνησης
  • Ελαφρύ ψαλίδι με ενσωματωμένη Μονάδα Ελέγχου Κινητήρα (MCU)
  • Γρήγορη και ελεγχόμενη επιτάχυνση
  • Θέση οδήγησης κατάλληλη για κάθε ανάστημα και εμπειρία
  • Αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 1kWh 50,4V/19,2A, βάρους 8 κιλών, 225 x 375 x 105 χλστ.
  • Χρόνος πλήρους φόρτισης 8 ώρες, με τον τυπικό φορτιστή
  • Αυτονομία μίας μπαταρίας περίπου 37 χλμ.* – δυνατότητα σύνδεσης δεύτερης μπαταρίας**
  • Λειτουργίες οδήγησης STD και ECO
  • Ευέλικτο, άνετο και εύχρηστο
  • Αποθηκευτικός χώρος 27 λίτρων κάτω από τη σέλα για ένα κράνος τύπου jet ή δεύτερη μπαταρία
  • Απλό, μικρών διαστάσεων και παγκοσμίως μοναδικό στυλ
  • Πλήρη φώτα LED εμπρός και πίσω και φλας LED
  • Άπλετος χώρος στο δάπεδο
  • Χειρολαβή από χυτό αλουμίνιο
  • Ελαφριές ζάντες 13 ιντσών από χυτό κράμα αλουμινίου με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης
  • Μπροστινό πιρούνι KYB με ανθεκτικά στη διάβρωση επινικελωμένα εσωτερικά καλάμια
  • Αποσπώμενη πίσω ζάντα για απλή αλλαγή ελαστικού
  • Μικρών διαστάσεων και ευανάγνωστος πίνακας οργάνων LCD
  • Συνδεσιμότητα της CCU του scooter μέσω της εφαρμογής MyRide της Yamaha για smartphone

*WMTC Class 1 στη λειτουργία STD

**Πωλείται ξεχωριστά

Διαθεσιμότητα και τιμή

Το NEO's θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές από τον Μάιο του 2022. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. Επικοινωνήστε με το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών της Yamaha στη χώρα σας για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 16:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon