.
Κατηγορία Kymco
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 12:36

KYMCO Nice XL 115 – Παρουσιάστηκε στην Ταϊβάν με έμφαση στην οικονομία

Η KYMCO διαθέτει στην πατρίδα της μια νέα έκδοση του σκούτερ Nice, σχεδιασμένο με ολοκαίνουργιο κινητήρα που υπόσχεται αναπάντεχα χαμηλή κατανάλωση βενζίνης.

Το Nice 100 ήταν ένα μικρούλι σκουτεράκι πόλης που στην Ταϊβάν, έδρα της KYMCO, διαφημιζόταν ως ιδανικό για νέους αναβάτες, ενώ προωθήθηκε έντονα προς τον γυναικείο πληθυσμό. Φέτος η KYMCO παρουσίασε την επόμενη μέρα του προσθέτοντας ένα XL στο όνομα για να υποδηλώσει έναν νέο μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα που μεγάλωσε από τα 104 στα 114.3 cc, μα το μεγάλο του όπλο είναι η εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση, που ονομαστικά ανακοινώνεται στα 1.6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Αυτό σημαίνει πως με ένα γέμισμα 6.6 λίτρων βενζίνης μπορεί θεωρητικά να καλύψει πάνω από 400 χιλιόμετρα!

kymco nice xl 115 7

Κυλά σε τροχούς 10 ιντσών και ζυγίζει μόλις 95 κιλά, ωστόσο η KYMCO δεν αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα της τα στοιχεία απόδοσης του Nice XL. Πάντως πολύ δύσκολα θα ξεπερνά τα δεδομένα της Α1 κατηγορίας (15 hp), με ισχύ που ονομαστικά πρέπει να φλερτάρει από κάτω με τα 10 άλογα.

Στα προσόντα του, εκτός της απλότητας και οικονομίας (ταμπούρα μπρος-πίσω!), ξεχωρίζει η πρακτικότητα με ίσιο πάτωμα ικανού μεγέθους για μεταφορά διαφόρων αντικειμένων μεγάλου όγκου, δύο γάντζοι στην ποδιά και τη σέλα, καθώς και αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα για ένα ανοικτό κράνος και άλλα πράγματα.

kymco nice xl 115 9

Έχει επίσης κάποιες έξυπνες λύσεις, όπως τα διπλά μαρσπιέ συνεπιβάτη, με προέκταση του πατώματος και πτυσσόμενα μαρσπιέ από κάτω τους, δηλαδή δύο λύσεις διαφορετικού ύψους ώστε να βρει εύκολα τη θέση του τόσο ένα μικρό παιδί, όσο και ένας ενήλικας.

Στην Ταϊβάν το Nice XL 115 κοστίζει λίγο πάνω από το €2,000 αλλά ενδεχόμενο μέλλον του εκτός Ασίας δεν είναι γνωστό.

Πάντως στην Ελλάδα της βενζίνης που σύντομα θα πωλείται με την ουγγιά και θα συναγωνίζεται τον χρυσό σε αξία, τέτοιες ικανότητες στη (μη) κατανάλωση βενζίνης θα ήταν ιδιαιτέρως εκτιμητέες.

Ιστοσελίδα μοντέλου: https://www.kymco.com.tw/motor/nice-xl

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 12:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon