.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 13:15

Yamaha XSR125 2021 - Το επίσημο δελτίο τύπου, βίντεο και φωτογραφίες

Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, κάνοντας λόγο για "εξευρωπαϊσμό" του ασιατικού μοντέλου XSR155 για την Α1 κατηγορία διπλωμάτων. Οι συγκεκριμένες φήμες αποδείχτηκαν βάσιμες, και στις 11/5/2021 η Yamaha Motor Europe παρουσίασε επίσημα το XSR125. 

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου της Yamaha για το νέο XSR125.

Γεννημένη για ελεύθερα πνεύματα
Σχεδιασμένη για αναβάτες που εκτιμούν τον συνδυασμό του αυθεντικού, παραδοσιακού σχεδιασμού μαζί με τη διαχρονική νεο-ρετρό εμφάνιση και την υπερσύγχρονη τεχνολογία, τα μοντέλα Sport Heritage της Yamaha αποτελούν πραγματικά μια κατηγορία από μόνα τους. Με μοναδικό χαρακτήρα και διαχρονική γοητεία, κάθε μοντέλο XSR έχει σχεδιαστεί για να παρέχει όχι μόνο ξεχωριστή οδηγική εμπειρία, αλλά και για να μπορεί ο ιδιοκτήτης του να τονίζει την μοναδικότητά του και να εκφράζει την προσωπικότητά του.

Η φιλοσοφία Faster Sons της Yamaha είναι εμπνευσμένη από το παρελθόν αλλά ταυτόχρονα κοιτάζει σταθερά προς το μέλλον και είναι μια προσέγγιση που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές των αναβατών που ακολουθούν τον δικό τους δρόμο. Ολόκληρη η σκηνή Yard Built εμπνέεται και κινητοποιείται από το κίνημα Faster Sons. Τα τελευταία 6 χρόνια, οι πλέον αξιοσέβαστοι κατασκευαστές custom μοτοσυκλετών από την Ευρώπη αλλά και πιο μακρινά μέρη, έχουν δημιουργήσει πολλές ριζοσπαστικές, ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες, χρησιμοποιώντας ως σημείο εκκίνησης ένα μοντέλο Sport Heritage της Yamaha.

Με την τρέχουσα κατηγορία Sport Heritage, με ναυαρχίδα την τρικύλινδρη XSR900, η οποία υποστηρίζεται σθεναρά από την δικύλινδρη XSR700, η στιγμή είναι κατάλληλη να παρουσιάσουμε ένα νέο μοντέλο που θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία ζωής Faster Sons σε ένα εντελώς νέο κοινό. Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη με τα ίδια πρότυπα υψηλής ποιότητας όπως τα παλαιότερα αδέλφια της, η XSR125 προσφέρει στους νεαρούς αναβάτες την ευκαιρία να βιώσουν την μοναδική εμπειρία οδήγησης και την περηφάνια που προσφέρει κάθε XSR. Και με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και την αποδεδειγμένη αξιοπιστία της Yamaha, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που θα τους ενθουσιάσει!

Η νέα XSR125: Καθημερινές μετακινήσεις με στυλ
Οι καθημερινές μετακινήσεις γίνονται πολύ πιο διασκεδαστικές με την XSR125. Κατασκευασμένη με βάση υψηλές προδιαγραφές που περιλαμβάνουν τον κορυφαίο κινητήρα και τον ευέλικτο σκελετό της Yamaha, αλλά και με την τελευταία τεχνολογία που δένει άψογα με το διαχρονικό στυλ, αυτή η νέα ελαφριά μοτοσυκλέτα είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας Faster Sons. Και όπως και πολλά νεότερα αδέλφια της, αυτή η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη να αφήσει το στίγμα της και να εντυπωσιάσει.

Με τους έντονους, ρετρό χρωματικούς συνδυασμούς, τις ποιοτικές λεπτομέρειες στην κατασκευή και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής της Yamaha, πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που απαιτεί την προσοχή του κόσμου, οπουδήποτε κι αν κυκλοφορεί. Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα μοντέλα της κατηγορίας που προτιμούν να διατηρούν χαμηλό προφίλ, η XSR125 είναι το είδος της μοτοσυκλέτας που κάνει αισθητή την παρουσία της, μια παρουσία που υποστηρίζεται από αντίστοιχες επιδόσεις, τεχνολογία και στυλ.

Ελαφριά, ευέλικτη και διασκεδαστική
Αυτή η νέα μοτοσυκλέτα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ελαφριά, ευέλικτη και απολαυστική στην καθημερινή οδήγηση, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για μια μεγάλη σειρά οδηγών οχημάτων με δίπλωμα κατηγορίας B1* που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στους τέσσερις τροχούς, καθώς και για σημερινούς αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας Α που εκτιμούν την εξαιρετική αξία και τις εντυπωσιακές προδιαγραφές της XSR125.

Οι νέοι αναβάτες στον χώρο της μοτοσυκλέτας θα ικανοποιηθούν από την άνετη, όρθια θέση οδήγησης, αλλά και από την μαλακή ανάρτηση και τα εύκολα, ελαφριά χαρακτηριστικά χειρισμού. Τόσο οι νέοι όσο και οι πιο έμπειροι αναβάτες θα εκτιμήσουν τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της νεότερης μοτοσυκλέτας Sport Heritage της Yamaha.

*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της κατά τόπους ισχύουσας νομοθεσίας.

Αυθεντικό και διαχρονικό στυλ XSR
Όπως και κάθε μοντέλο της κατηγορίας Sport Heritage της Yamaha, η XSR125 διαθέτει μια τολμηρή σειρά χρωμάτων, εμπνευσμένη από τα θρυλικά μοντέλα της Yamaha παλαιότερης εποχής. Διαθέτοντας ισχυρό οριζόντιο μοτίβο, οι χρωματικοί συνδυασμοί Redline, Tech Black και Impact Yellow, σε συνδυασμό με χαρακτηριστικά όπως το καμπυλόγραμμο ρεζερβουάρ, η μακριά επίπεδη σέλα και ο στρογγυλός προβολέας, προσφέρουν στη νέα XSR125 μια τολμηρή και μοναδική εμφάνιση που τονίζει τον χαρακτήρα Faster Sons. Και ακριβώς όπως οι XSR900 και XSR700, η νέα XSR125 αποδίδει φόρο τιμής στο παρελθόν, κοιτάζοντας παράλληλα το μέλλον, εξοπλισμένη με την πιο πρόσφατη τεχνολογία, όπως πλήρης φωτισμός LED και πίνακας οργάνων LCD.

Ο καλύτερος στην κατηγορία του κινητήρας 125 κ.εκ. 11 kW
Κινητήρια δύναμη της XSR125 είναι ένας ζωηρός 4-βάλβιδος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας EU5 125 κ.εκ., ίδιας σχεδίασης με τη μονάδα που χρησιμοποιείται στα εξαιρετικά επιτυχημένα μοντέλα MT-125 Hyper Naked και R125 Supersport. Αυτός ο εξελιγμένος και εξαιρετικά αξιόπιστος κινητήρας αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 11 kW - τη μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύ στην κατηγορία άδειας A1, καθιστώντας τον από τους ισχυρότερους στην κατηγορία.

Ένα από τα σημαντικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά της XSR125 είναι το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVA) της Yamaha, το οποίο επιτρέπει στον κινητήρα να παράγει άφθονη ροπή στις χαμηλότερες στροφές του κινητήρα και εξαιρετικές επιδόσεις στις υψηλότερες στροφές. Το αποτέλεσμα είναι μια εύχρηστη και απολαυστική στην πόλη μοτοσυκλέτα, που προσφέρει ωστόσο και συναρπαστική οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Η εμπειρία οδήγησης γίνεται συνολικά ακόμα πιο απολαυστική από την μελετημένη ηχητική χροιά της εξάτμισης, η οποία αναδεικνύει τον ισχυρό χαρακτήρα του μονοκύλινδρου κινητήρα.

Λόγω του ότι είναι προδιαγραφών EU5, οι χαμηλές εκπομπές καυσαερίων της XSR125 επιτρέπουν την κυκλοφορία της σε αστικά κέντρα όπου εφαρμόζονται ολοένα και πιο αυστηρά πρότυπα για την ποιότητα του αέρα, καθιστώντας την ιδανική για μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Ανεστραμμένο πιρούνι 37 χλστ.
Για να επιτυγχάνει εξαιρετικό κράτημα σε συνδυασμό με αμεσότητα στις αντιδράσεις και τον εύκολο και απολαυστικό χαρακτήρα στην οδήγηση, η XSR125 είναι εξοπλισμένη με μπροστινά ανεστραμμένα πιρούνια 37 mm. Σε μαύρο φινίρισμα που συμπληρώνει το διαχρονικό χαρακτήρα Sport Heritage, αυτά τα ομαλής δράσης πιρούνια συμβάλλουν σημαντικά στο να κάνουν αυτό το οικονομικά προσιτό μέσο καθημερινής μετακίνησης άνετο και ευκίνητο σε πολλές διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. Αυτό το ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα τονίζει επίσης τις συνολικά ποιοτικές προδιαγραφές της XSR125, παρόλο που δεν παύει να είναι ένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα στην κατηγορία των ποιοτικών 125.

Κομψά ελαστικά με ανάγλυφο πέλματος block pattern
Οι μοτοσυκλέτες Sport Heritage της Yamaha είναι εμπνευσμένες από το παρελθόν και κατασκευασμένες για το μέλλον και τα ελαστικά με τα ευμεγέθη τακούνια της XSR125 τονίζουν τη διαχρονικά καλή εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης. Ο συνδυασμός του φαρδιού πίσω ελαστικού 140/70-17 και του μπροστινού ελαστικού 110/70-17 σε συνδυασμό με τις ελαφριές ζάντες 10 ακτινών από κράμα αλουμινίου εξασφαλίζει χαμηλό μη αναρτώμενο βάρος για αμεσότητα στις αντιδράσεις και προσφέρει σιγουριά κατά την οδήγηση με εύκολο και προβλέψιμο χειρισμό, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για αρχάριους μοτοσυκλετιστές.

Προβολέας και πίσω φως LED υψηλής τεχνολογίας
Ένα ακόμα παράδειγμα των ποιοτικών προδιαγραφών της προσιτής XSR125 είναι η τοποθέτηση προηγμένων φώτων LED. Ο προβολέας LED διαθέτει ένα κλασικό στρογγυλό σχήμα, χαρακτηριστικό του μοναδικού συνδυασμού του κλασικού στυλ με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ το κόμπακτ πίσω φως LED τονίζει την ευκίνητη και ελαφριά γραμμή της μοτοσυκλέτας.

Στιβαρό και ελαφρύ πλαίσιο Deltabox
Το πλαίσιο διαθέτει τον εξελιγμένο σκελετό Deltabox της Yamaha με διπλές δοκούς που διατρέχουν μια ευθεία από την κεφαλή του τιμονιού έως το σημείο ανάρτησης του ψαλιδιού, για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ισχυρό αλλά και ελαφρύ πλαίσιο. Χάρη στο μικρό μεταξόνιο των 1330 χιλ. και το προσιτό ύψος της σέλας στα 810 χιλ., το πλαίσιο της XSR125 έχει σχεδιαστεί για να αναβάτες διαφόρων αναστημάτων, ενώ η όρθια θέση οδήγησης και η ξεκούραστη εργονομία καθιστούν αυτήν την ελαφριά μοτοσυκλέτα Sport Heritage ιδανική για οδηγούς αυτοκινήτων με δίπλωμα κατηγορίας B1* που αναζητούν έναν πιο απολαυστικό, αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο για να κινούνται στην πόλη.
*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της κατά τόπους ισχύουσας νομοθεσίας.

Λεπτομέρειες υψηλής ποιότητας
Λίγα είναι τα μοντέλα στην κατηγορία που προσφέρουν αυτές τις εντυπωσιακές προδιαγραφές σε προσιτή τιμή, ενώ ποιοτικές λεπτομέρειες κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ολόκληρη την μοτοσυκλέτα. Εκτός από τα ανεστραμμένα πιρούνια που περιγράφηκαν προηγουμένως, τον προβολέα LED και το πίσω φως LED και τον ισχυρό κινητήρα VVA των 125 κ.εκ. και 11 kW, αυτή η ελαφριά Sport Heritage μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με μια μεγάλη σειρά ελκυστικών χαρακτηριστικών, όπως σέλα «tuck and roll», βαμμένοι λασπωτήρες και οι βραχίονες αλουμινίου που τονίζουν την προσοχή στη λεπτομέρεια που κάνει αυτήν την μοτοσυκλέτα να ξεχωρίζει.

Στρογγυλό όργανο LCD
Κάθε λεπτομέρεια της XSR125 είναι σχεδιασμένη με βάση τη φιλοσοφία Faster Sons, η οποία συνδυάζει τη διαχρονική σχεδίαση με τη σύγχρονη τεχνολογία. Το στρογγυλό όργανο LCD αποτελεί τέλειο παράδειγμα αυτής της προσέγγισης. Διαθέτει μαύρο σατινέ χρώμα με στρογγυλό όργανο LCD με φωτεινή επιχρωμιωμένη στεφάνη. Το αρνητικής προβολής όργανο LCD εμφανίζει σαφείς και ευανάγνωστες πληροφορίες, ενώ η νεο-ρετρό εμφάνιση συμπληρώνεται ιδανικά με τον στρογγυλό προβολέα, τους βαμμένους προβολείς λάσπης και τα παραδοσιακά χρώματα και γραφικά.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Κορυφαίος στην κατηγορία του κινητήρας 125 κ.εκ. 11 kW EU5
  • Διαχρονικός σχεδιασμός νεο-ρετρό
  • Ανεστραμμένα πιρούνια 37 χλστ.
  • Άνετη θέση οδήγησης
  • Ζάντες ελαφρού κράματος
  • Κομψά ελαστικά με ανάγλυφο πέλματος block pattern
  • Κλασικός στρογγυλός προβολέας LED και πίσω φως LED
  • Ελαφρύ και στιβαρό πλαίσιο Deltabox
  • Δυναμική, εύχρηστη και σίγουρη οδική συμπεριφορά
  • Βαμμένοι λασπωτήρες
  • Σέλα «tuck and roll»
  • Βραχίονες αλουμινίου
  • Στρογγυλός πίνακας οργάνων LCD σε ρετρό στυλ

Χρώματα, διαθεσιμότητα και τιμές XSR125
Οι χρωματικοί συνδυασμοί της XSR125 διαθέτουν ένα έντονο οριζόντιο μοτίβο που ενισχύει τη διαχρονική σχεδίαση και χαρίζει σε αυτό το μοντέλο μια αυθεντική εμφάνιση για όλα τα γούστα. Τρία χρώματα θα είναι διαθέσιμα: Redline (VRSK), Tech Black (MDNM6) και Impact Yellow (CPY). Καθένα από αυτά περιλαμβάνει ασορτί βαμμένους μπροστινούς και πίσω λασπωτήρες, γραφικά ρεζερβουάρ με διπλές λωρίδες και λογότυπα στα πλευρικά καπάκια.

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του 2021. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών της Yamaha στη χώρα σας, για αναλυτικές πληροφορίες.

Γνήσια Αξεσουάρ και είδη ένδυσης Faster Sons από τη Yamaha
Η Yamaha έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ που επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη της XSR125 να εξατομικεύσει με ευκολία την μοτοσυκλέτα του. Θα υπάρχουν διαθέσιμα δύο Γνήσια σετ Αξεσουάρ: το Racer Kit που αποτελείται από κάλυμμα προβολέα, μπροστινή πινακίδα αριθμού και πλαϊνή πινακίδα αριθμού, καθώς και το Urban Kit που διαθέτει χαμηλή ζελατίνα, αλουμινένιο πλαϊνό κάλυμμα κινητήρα, πλαϊνό κάλυμμα ψυγείου και πλαϊνό κάλυμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν τα κιτ προτού παραλάβουν την νέα XSR125 ώστε να τοποθετηθούν από τον Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha. Όλα τα εξαρτήματα των κιτ μπορούν επίσης να αγοραστούν μεμονωμένα. Εκτός από τα στοιχεία του κιτ, η λίστα Γνήσιων Αξεσουάρ για την XSR125 περιλαμβάνει επίσης έναν σιγαστήρα Akrapovic, βάση πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας (LPH), πλαϊνό κάλυμμα καρίνας, κάλυμμα café racer, επιγονατίδες café racer και πολλά άλλα.

Η σειρά ένδυσης Faster Sons της Yamaha αναπτύχθηκε για να συμπληρώσει την κατηγορία μοτοσυκλετών Sport Heritage και περιλαμβάνει κομψές μπλούζες, τζάκετ, δερμάτινα μπουφάν, τζόκεϊ, επιθέματα ρούχων και πολλά άλλα που έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με τη διαχρονική εμφάνιση της XSR.

Εφαρμογή MyGarage
Η εφαρμογή MyGarage της Yamaha είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος προκειμένου όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν μια εικονική XSR125 με μια σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ από το σπίτι τους με την βοήθεια του smartphone. Η δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν και να αφαιρέσουν αξεσουάρ για να δημιουργήσουν την ιδανική XSR125. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να προβάλλεται τρισδιάστατα από οποιαδήποτε γωνία.

Η εφαρμογή MyGarage προσφέρει μια ρεαλιστική εικόνα για τα αξεσουάρ που προτίθεστε να επιλέξετε και προκειμένου να σας διευκολύνει ακόμα περισσότερο, η τελική επιλογή του πελάτη μπορεί να αποσταλεί με email στον επιλεγμένο Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha, ο οποίος θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα Γνήσια Αξεσουάρ στη νέα XSR125.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα Γνήσια Αξεσουάρ και τα είδη ρουχισμού ή το MyGarage επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu/gr/el/experiences/applications/mygarage1/#/

MyRide
Η δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha προσφέρει σε κάθε αναβάτη XSR125 τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσει την απόλαυση της κάθε διαδρομής διαθέτοντας ταυτόχρονα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Η εφαρμογή, η οποία διατίθεται για συσκευές iOS και Android, παρακολουθεί και αποθηκεύει κάθε διαδρομή που έχει διανυθεί και προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία, καθώς και να προσθέτουν φωτογραφίες που θα μπορούν να μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν στατιστικά στοιχεία της διαδρομής τους, όπως συνολική απόσταση, υψόμετρο, μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα, επιτάχυνση και γωνία κλίσης, και στη συνέχεια να τα συγκρίνουν με άλλους αναβάτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 13:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon