.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 13:16

Yamaha E01 - Νέες πατέντες δείχνουν λεπτομέρειες από το επερχόμενο ιαπωνικό ηλεκτρικό scooter

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν νέες πατέντες, που αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στο Yamaha E01, το ιαπωνικό ηλεκτρικό scooter που αναμένουμε να δούμε στην παραγωγή πιθανότατα το 2022.

Οι πατέντες δημοσιεύτηκαν από το γιαπωνέζικο γραφείο ευρεσιτεχνιών, ενώ δεν είναι καινούργιες αφού προέρχονται από το 2019.

Όμως σε αυτές βλέπουμε 2-3 λεπτομέρειες που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε για το E01, καθώς τόσο στις φωτογραφίες του concept οχήματος όσο και στις πατέντες, το e-scooter της Yamaha εμφανιζόταν «ντυμένο».

Το E01 στοχεύει να αποτελέσει τον διάδοχο των βενζινοκίνητων scooter 125 κ.εκ. της φίρμας, ενώ μέσα στο 2021 η Yamaha κατοχύρωσε και το όνομα του.

Στις πατέντες αναφέρεται πως στο κέντρο του μπροστινού μέρους του Ε01, εκεί που συνήθως θα βρίσκαμε τον προβολέα, βρίσκεται στην πραγματικότητα η θύρα φόρτισης του scooter, ενώ για προβολείς το e-scooter θα έχει 2 LED στρογγυλά σώματα κάτω από τη μάσκα, στο στιλ του YZF-R1!

Η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου βρίσκεται στο κέντρο του scooter, και από ότι φαίνεται δυστυχώς δεν θα αφαιρείται για να φορτιστεί στο σπίτι του κατόχου, ή να ανταλλαχθεί με μια γεμάτη, όπως είθισται στα δίκτυα ανταλλάξιμων μπαταριών που αποτελούν πλέον κοινό τόπο στην Ασία.

Επιπλέον, η μπαταρία καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος κάτω από τη σέλα, κάτι που μεταφράζεται σε εξαιρετικό μικρές αποθηκευτικές δυνατότητες στο συγκεκριμένο σημείο.

Στις πατέντες βλέπουμε και τον κινητήρα του Ε01 που βρίσκεται πίσω από τη μπαταρία, ενώ το πλαίσιο του e-scooter θυμίζει πλαίσιο συμβατικού scooter με θερμικό κινητήρα.

Αλλαγμένη είναι η σέλα, σε σχέση με το concept μοντέλο, με μια πιο συμβατική, 2 επιπέδων.

Η δύναμη του Ε01 αναμένεται να βρίσκεται κοντά στους 15 hp, 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon