.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 14:47

Η Yamaha διαθέτει το ηλεκτρικό scooter E01 για ενοικίαση

Ένα βήμα πριν την κατάργηση της… ιδιοκτησίας, ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Yamaha εργάζεται πάνω σε δικά της μοντέλα ηλεκτροκίνητων scooters, ένα από τα οποία είναι το E01. Ένα μοντέλο που θυμίζει GT Scooters, το E01 έχει παρουσιαστεί και στην χώρα μας, αφού το είδαμε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας, όμως δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για αγορά. H Yamaha ωστόσο δοκιμάζει την δυνατότητα ενοικίασης του scooter, σε επιλεγμένα σημεία της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για την δεύτερη εκστρατεία διάδοσης του Yamaha E01, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε μια παρόμοια ενέργεια και τον Νοέμβριο του 2022, με στόχο να συλλέξει δεδομένα από τους χρήστες του μοντέλου. Τώρα, και από εχθές 10 Μαΐου, αναβάτες από 20 ετών και άνω, μπορούν να οδηγήσουν το E01 για το διάστημα που επιθυμούν και να πάρουν μια γεύση από την ηλεκτρική κινητικότητα.

Κάθε ενοικιαζόμενο E01 έρχεται με το κατάλληλο καλώδιο επαναφόρτισης, ενώ μία γεμάτη μπαταρία μπορεί να προσφέρει 104 χιλιόμετρα αυτονομία στο μέγιστο. Η επαναφόρτιση της από το μηδέν, διαρκεί 14 ώρες, αλλά η Yamaha είναι αισιόδοξη ότι με τα σενάρια χρήσης που προβλέπει για το E01, δεν θα χρειάζεται συχνά όλη αυτή η διάρκεια.

Είναι σαφές, ακόμα, ότι η ηλεκτροκίνηση και οι δυνατότητες επέκτασης και χρήσης της σε ευρύτερο φάσμα, είναι υπό εξέταση και περιμένουμε περισσότερες ανάλογες πληροφορίες, από την Yamaha και για το E01. Προς το παρόν, στην αγορά μας, η εταιρεία διαθέτει μόνο το NEO’s, στα ηλεκτροκίνητα scooters – την δοκιμή του οποίου από εμάς μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 14:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon