.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 17:12

Yamaha Booster – Νέα ηλεκτρικά μοντέλα πόλης

Η Yamaha αποκάλυψε δύο ακόμη ελαφριά ηλεκτρικά δίκυκλα που βασίζονται στο Issimo της Fantic Motor.

Μετά το ηλεκτρικό σκούτερ NEO’s και την τριπλέτα ηλεκρικών ποδηλάτων Moro 07, Wabash και Crosscore, η Yamaha παρουσιάζει ένα ακόμη μοντέλο που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Το Booster είναι επίσης προορισμένο για την πόλη και, αν το σχέδιό του σας φαίνεται γνώριμο, δεν έχετε άδικο.

2023 YAM BOOSTER EU CS7 STU 002 03

Το 2018 η Fantic Motor παρουσίασε στην EICMA εκείνης της χρονιάς το ηλεκτρικό Issimo, με ένα σχέδιο που ηθελημένα θυμίζει τα κλασικά μοτοποδήλατα με πετάλια, καθώς το ίδιο το όνομα παραπέμπει στο ομώνυμο δημοφιλές μοντέλο της Fantic από τη δεκαετία του 1980.

Με δεδομένη τη στενή συνεργασία Yamaha και Fantic, δεν πρέπει να μας προκαλεί καμιά εντύπωση η χρήση της βάσης του Issimo για το Booster της πρώτης.

Το αλουμινένιο πλαίσιο ακολουθεί τη γεωμετρία των παπιών – underbone – και φορά τους ίδιους φαρδιούς τροχούς 20 x 4 ιντσών.

Η βασική διαφορά στο Booster είναι πως χρησιμοποιεί μοτέρ της Yamaha με χαμηλότερη απόδοση από το Bafang Μ500 που επέλεξε η Fantic.

2023 YAM BOOSTER EU DNMN STU 001 03

Η Yamaha εξοπλίζει το νέο της μοντέλο με το δικό της PW-S2 μοτέρ, το οποίο αποδίδει μέγιστη ισχύ 250 W και ροπή 75 Nm (7.7 kgm) – ενώ το Bafang βγάζει 500 W και στις εφαρμογές της Fantic έρχεται σε δύο στάθμες ροπής, 95 και 120 Nm.

Το Booster θα κατασκευαστεί σε δύο εκδοχές, τη βασική που έχει χαρακτηριστικά μοτοποδηλάτου με τελική 45 km/h και τη Booster Easy που θα περιορίζεται στα 25 km/h άρα δε θα απαιτεί ταξινόμηση (δίπλωμα οδήγησης, πινακίδα, ασφάλεια κ.ο.κ.).

Σε αμφότερα η τροφοδοσία ανατίθεται σε μια δική της αφαιρούμενη μπαταρία 630 Wh (36 V), με την οποία ανακοινώνεται αυτονομία από 50 ως 110 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη ρύθμιση απόδοσης και τον τρόπο οδήγησης. Για το Booster Easy η ίδια μπαταρία υπόσχεται λίγο μεγαλύτερη αυτονομία ανά φόρτιση, από 60 ως 120 χιλιόμετρα.

Η Yamaha έχει εξοπλίσει τα Booster με πέντε επιλέξιμες στάθμες απόδοσης για τους κινητήρες τους: +ECO, ECO, STD, HIGH και AUTO. Η πιο αργή και οικονομική ρύθμιση είναι η +ECO, ενώ η ισχυρότερη προφανώς είναι η HIGH και στις δύο εκδόσεις.

2023 YAM BOOSTER EASY EU DNMN STU 003 03

Όπως ίσως να προσέξατε στις φωτογραφίες, το Booster έχει και πετάλια (όπως και το Issimo άλλωστε), τα οποία δεν είναι εκεί μόνο για να θυμίζουν τα μοτοποδήλατα. Η Zero Mode επιτρέπει στο Booster να κινείται αποκλειστικά με πεταλάρισμα, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο αν υπερβείς την αυτονομία της μπαταρίας, ενώ υπάρχει και η Walk Assist Mode που κάνει εύκολο το σπρώξιμο του Booster με τα χέρια για διέλευση από μέρη όπου δεν επιτρέπεται η οδήγηση.

Εξοπλίζεται με σχάρα μεταφοράς στο πίσω μέρος, LED φώτα και σέλα Royal Orbis που ρυθμίζεται καθ’ ύψος. Στα όργανά του Booster βρίσκουμε μια έγχρωμη οθόνη TFT 2.8 ιντσών που αναγράφει πληροφορίες για στάθμη μπαταρίας, ταχύτητα, επιλεγμένη mode, αυτονομία, ρολόι, χιλιομετρητές, χρόνο οδήγησης και … κατανάλωση θερμίδων, ενώ με συνδεσιμότητα Bluetooth μπορεί να συνεργαστεί με εφαρμογές fitness για κινητά τηλέφωνα.

Στην περίπτωση του Booster Easy, η οθόνη είναι λίγο μικρότερη (1.7 ίντσες) και δε διαθέτει συνδεσιμότητα.

2023 YAM BOOSTER EASY EU CS7 STU 004 03

Τα νέα Yamaha Booster διατίθενται σε χρώματα γαλάζιο και γκρι και για τις δύο εκδόσεις.

Το Booster Easy ξεκίνησε να διατίθεται από τον περασμένο μήνα (Απρίλιο 2023), ενώ η ισχυρότερη έκδοση Booster θα κυκλοφορήσει στις αγορές του κόσμου από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon