.
Κατηγορία Fantic
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 11:54

Fantic Motor Issimo 2019 - EICMA

Φόρος τιμής στα μοτοποδήλατα του παρελθόντος

Για πολλούς το όνομα της Fantic Motor είναι σχεδόν συνώνυμο με τα Ιταλικά μοτοποδήλατα με τα πετάλια και τα 50άρια δίχρονα μοτέρ της Minarelli που γέμιζαν (και) τους Ελληνικούς δρόμους κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Ως φόρο τιμής στο εμπορικά ένδοξο αυτό παρελθόν, η Fantic παρουσίασε στην EICMA το Issimo, ένα ηλεκτρικό δίκυκλο πόλης που μιμείται τις γραμμές εκείνων των μοτοποδηλάτων και χρησιμοποιεί ένα όνομα που μας έρχεται κατευθείαν από τα ’80ς.

Το νέο Issimo ξεχωρίζει από το αλουμινένιο πλαίσιο που ακολουθεί ένα σχέδιο κοντινό με αυτό των παπιών (underbone) και φυσικά έχει επιλεγεί ειδικά για να παραπέμπει στο βενζινοκίνητο Issimo του τότε.

Εξοπλίζεται με ηλεκτρικό μοτεράκι παρόμοιο με αυτά που θα συναντήσουμε σε υποβοηθούμενα mountain bikes, ισχύος 250 W (0.33 hp) με ροπή 1 kg.m. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 630 Wh και κυλάει πάνω σε δύο ίδιους τροχούς, διαστάσεων 4 x 20”.

Η μετάδοσή του προέρχεται επίσης από τον χώρο των ποδηλάτων, ενώ μπροστά φορά ένα υδραυλικό δισκόφρενο δύο εμβόλων σε δίσκο 180 mm.

Το νέο Issimo παρουσιάστηκε σε δύο εκδόσεις, Urban (η εικονιζόμενη) και Fun, με τη δεύτερη να ξεχωρίζει από τον ακόμη πιο λιτό εξοπλισμό της – όπως λ.χ. την απουσία σχάρας.

fantic issimo old

Το αυθεντικό Issimo ήταν ένα μοτοποδήλατο με σπουδαία εμπορική πορεία τη δεκαετία του '80

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 13:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Fantic Caballero E-Cab 2019 - EICMA EICMA - Fantic Caballero 500 Anniversary »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon