.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 15:33

Yamaha E01 & NEO’S - Σε scooter-sharing στόλο στο Παρίσι μέσω της Troopy

Η Yamaha ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Troopy όσον αφορά στην παροχή των 2 νέων e-scooter της στον scooter-sharing στόλο της δεύτερης στο Παρίσι.

Η Troopy λειτουργεί από το 2018 στη γαλλική πρωτεύουσα, διαθέτοντας Yamaha Tricity ως scooter κοινής χρήσης (scooter sharing), ενώ από το 2022 ο στόλος της γίνεται 100% ηλεκτρικός με τη νέα μακροπρόθεσμη συνεργασία της με τη Yamaha.

Κάπως έτσι θα δούμε να δοκιμάζονται για πρώτη φορά από το κοινό τα E01 και NEO’S, σε ένα μεγάλο πιλοτικό project, πριν η Yamaha αποφασίσει το επόμενο βήμα της στην διάθεση ηλεκτρικών δικύκλων στο κοινό.

Αμφότερα τα e-scooter της Yamaha θα είναι διαθέσιμα μέσω Troopy από αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι, με αρκετά έξτρα για τον ρόλο τους ως πράσινα commuting δίκυκλα κοινής χρήσης.

Το E01 είναι το δυνατότερο εκ των δύο (αντίστοιχο με βενζινοκίνητο 125), με απόδοση 10.86 hp και μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 4.9 kWh. Διαθέτει 3 Riding Modes (Power / Standard / Eco) αλλά και όπισθεν, τροχούς 13 ιντσών, δισκόφρενα εμπρός πίσω με δικάναλο ABS, Traction Control, συμβατικό πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, LED φώτα, σύστημα ανάκτησης ενέργειας από το φρένο του κινητήρα, ενώ θα έρχεται εφοδιασμένο με top-box που θα χωρά 2 κράνη.

Συνολικά η Yamaha θα κατασκευάσει 500 E01 στο εργοστάσιο της Iwata, για να δοκιμαστούν σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Μαλαισία.

Οι επιδόσεις του NEO’S είναι περίπου αντίστοιχες με 50αριού βενζινοκίνητου scooter, αποδίδοντας 2.76 hp, ενώ η αυτονομία του είναι αρκετά μικρή με μια μπαταρία, στα 37 χλμ., και στα 68 με τη βοήθεια 2ης μπαταρίας.

Οι τροχοί είναι και εδώ 13 ιντσών, στα φρένα έχουμε δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, και στις αναρτήσεις συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και 2 πίσω αμορτισέρ.

Το NEO’S θα έρχεται με κουβέρτα για τον χειμώνα, αλλά και με top-box που θα χωρά 2 κράνη.

Οι Παριζιάνοι θα μπορούν να οδηγήσουν τα 2 e-scooter της Yamaha από τον Ιούλιο του 2022, μέσω μιας έξυπνης εφαρμογής από το smartphone τους, πληρώνοντας μόνο για τα χιλιόμετρα που διανύουν. Οι αναβάτες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών για το “50άρι” και τουλάχιστον 20 ετών για το “125”, και θα πρέπει να διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα διπλώματα: B, AM, A, A1, A2 ή BSR για το NEO’S και B, A, A1, A2 για το E01.

Ο στόλος των Yamaha Troop e-scooter θα αποτελείται από 1.600 δίκυκλα το 2022, ενώ το 2023 αυτά θα γίνουν 2.500!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 10:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon