.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 13:40

Yamaha E01 - Διαθέσιμο κανονικά στην Ευρώπη το 2024;

Πληροφορίες για την έλευση του ηλεκτρικού scooter στην Ευρώπη, ίσως και στην χώρα μας, από του χρόνου – Θα είναι το δεύτερο ηλεκτροκίνητο της γκάμας.

Η Yamaha έχει κάνει τα πρώτα της -δειλά, θα έλεγε κανείς- βήματα στην ηλεκτροκίνηση, αφού διαθέτει το NEO’s στην χώρα μας, ενώ έχει δημιουργήσει και το E01, το οποίο έχει την μορφή ενός GT Scooter -και το έχουμε δει ήδη και στην Ελλάδα, προσφάτως στην έκθεση μοτοσυκλέτας. Τώρα, πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο για επικείμενο ντεμπούτο του, ως μοντέλο 2024.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι μέχρι τώρα το Yamaha E01 χρησιμοποιείται ως διαμοιραζόμενο scooter, και όχι υπό ιδιωτική ατομική ιδιοκτησία, βάσει του σχεδίου της Yamaha να δοκιμάσει το μοντέλο αλλά και την ηλεκτροκίνηση γενικότερα, σε πραγματικές συνθήκες. Έρχεται η ώρα, λοιπόν, να δούμε αν η Yamaha πήρε την μεγάλη απόφαση, να το ρίξει στον στίβο της μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης.

To Yamaha E01 θα είναι αντίστοιχο στην κατηγορία Α1, ηλεκτρικό scooter, καθώς φέρει ηλεκτροκινητήρα 12 ίππων, με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα την ώρα και την αυτονομία του να έχει ανακοινωθεί, στο επίπεδο των 97 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Δείτε περισσότερα για το Yamaha E01, αλλά και την μέχρι τώρα χρήση του ως ενοικιαζόμενο, με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 13:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon