.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 12:47

Yamaha PW-XM – Νέος ηλεκτροκινητήρας για ποδήλατα βουνού

Πανάλαφρο και ροπάτο, το νέο ηλεκτρικό μοτέρ συνοδεύει την επέτειο 30 ετών από την πρώτη παρουσίαση του Power Assist System (PAS) από τη Yamaha.

Τρεις δεκαετίες από τo 1993, όταν η Yamaha Motor παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό μοτέρ για ποδήλατα εγκαινιάζοντας τη σειρά των Power Assist System (PAS), η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο PW-XM.

Φτιαγμένο στο εργοστάσιο της πόλης Morimachi στην Ιαπωνία, χάρη στις κάσες από μαγνήσιο (το M στο PW-XM) ζυγίζει μόλις 2.6 kg και η δημιουργία του βασίστηκε στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Yamaha στην κατασκευή εξαρτημάτων από μαγνήσιο χάρη στην εξέλιξη ανάλογων κομματιών για τη superbike R1M.

2024 YAM PW XM EU STU 002 04

Το εκλεκτό αυτό μέταλλο προσφέρει σημαντικά οφέλη στη ζυγαριά, αλλά αποδεικνύεται εξίσου επωφελές και στην απαγωγή θερμότητας, προσφέροντας σταθερότερη απόδοση για περισσότερη ώρα.

Η μέγιστη ροπή που αποδίδει φτάνει στα 8.7 kgm (85 Nm), επίδοση που συνιστά τον μεγαλύτερο λόγο ροπής προς μάζα στη γκάμα ποδηλάτων της Yamaha και το γεγονός αυτό το χρίζει ως ιδανικό για χρήση σε ηλεκτρικώς υποβοηθούμενα ποδήλατα βουνού (eMTB).

Είναι επίσης πλήρως συμβατό με τα συστήματα μετάδοσης PW-X3 και PW-S2, καθώς και με όλες τις υπάρχουσες μπαταρίες και οθόνες (όργανα) της Yamaha.

2024 YAM PW XM ACT 009 04

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon