.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 16:42

Yamaha Ténéré 700 World Rally 2023

Βασισμένη στα χρώματα που απαθανατίστηκαν από την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Stéphane Peterhansel από το ράλι Dakar του 1993, το νέο Ténéré 700 World Rally επιζητεί έναν ξεχωριστό ρόλο στην οικογένεια Adventure της Yamaha.

Τα στοιχεία που την ξεχωρίζουν είναι οι αναρτήσεις της ΚΥΒ με μεγάλες διαδρομές και ειδικό σετάρισμα για ράλι χρήση, δύο πλευρικά ρεζερβουάρ 23 λίτρων, εξάτμιση Akrapovič από τιτάνιο, επίπεδη διπλή σέλα, έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών TFT με συνδεσιμότητα, ABS που ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα και ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ της Öhlins.

Ιστορικά χρώματα Yamaha Rally Racing
Ο συνδυασμός μπλε, έντονου ροζ και ασημί βασίζεται στο σχέδιο της εργοστασιακής μοτοσυκλέτας του Stéphane Peterhansel από το 1993, καθώς η νέα Ténéré 700 World Rally τιμά τη νικηφόρο ιστορία της Yamaha στο Dakar και τους ανθρώπους που έφεραν αυτές τις νίκες. Τα ίδια χρώματα θα φορέσουν οι αναβάτες της Yamaha, Alessandro Botturi και Pol Tarrés στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2023.

2023 YAM XTZ700DSP EU DBME STA 011 03 preview

Ελαφρύ slip-on τελικό της Akrapovič
Αυτή η αποκλειστική εξάτμιση σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τη ροπή στις μεσαίες στροφές του κινητήρα και να εμπλουτίσει τον βρυχηθμό του δικύλινδρου CP2 κινητήρα.

Δίδυμα πλευρικά ρεζερβουάρ 23 λίτρων
Η Yamaha εξέλιξε τα μεγάλης χωρητικότητας ρεζερβουάρ καυσίμου στις μοτοσυκλέτες του Dakar, έτσι η νέα Ténéré 700 World Rally εξοπλίστηκε αναλόγως για να εξασφαλιστεί μεγάλη αυτονομία. Το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου αποθηκεύεται αρκετά χαμηλά σε ύψος ώστε να μη διαταραχθεί η ευελιξία της μοτοσυκλέτας, ενώ το πάνω μέρος τους φτάνει σε χαμηλότερο ύψος απ’ όσο στο βασικό μοντέλο Ténéré για να επιτρέπει περισσότερο χώρο μετακίνησης του σώματος στον αναβάτη.

2023 YAM XTZ700DSP EU DBME DET 001 03 preview

Πιρούνι 43 mm KYB με διαδρομή 230 mm
Οι αναρτήσεις της Ténéré 700 World Rally σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά για πολύωρη οδήγηση εκτός δρόμου. Με μαύρο φινίρισμα, το 43άρι πιρούνι της ΚΤΜ είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, επιτρέποντας την προσαρμογή του σε διάφορες συνθήκες φόρτου, εδαφών και ταχύτητας.

Αλουμινένιο piggyback αμορτισέρ με διαδρομή 220 mm
Η ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση χαρακτηρίζεται από ένα αγωνιστικών προδιαγραφών αλουμινένιο σώμα με piggyback ρεζερβουάρ για να εξασφαλίσει σταθερή απόδοση στις υδραυλικές της λειτουργίες. Διαθέτει ένα αποκλειστικό μοχλικό σύστημα και μεγάλο, ανθεκτικό bump stop.

2023 YAM XTZ700DSP EU DBME DET 008 03 preview

Ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού Öhlins
Με 18 ρυθμίσεις, το ελαφρύ σταμπιλιζατέρ της Öhlins προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ελέγχου επιτρέποντας στον αναβάτη να πάρει τα μέγιστα από τις αναρτήσεις.

Επίπεδο διπλή σέλα
Εμπνευσμένη από τη σχεδίαση των μοτοσυκλετών ράλι, το πίσω μέρος της σέλας μπορεί να αφαιρεθεί για να αντικατασταθεί από μια μεγάλη σχάρα φόρτωσης, ενώ το επίπεδο σχήμα της δεν εμποδίζει τη μετακίνηση του σώματος του αναβάτη κατά μήκος της. Επιπλέον, είναι διακοσμημένη με ένα ευδιάκριτο logo World Rally.

2023 YAM XTZ700DSP EU DBME DET 005 03 preview

Έγχρωμη οθόνη TFT με συνδεσιμότητα και τρεις επιλογές εμφάνισης
Οι αναβάτες της Ténéré 700 World Rally θα έχουν την επιλογή τριών επιλέξιμων στυλ για την οθόνη: ψηφιακή, αναλογική ή roadbook. Η οθόνη μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth με τη δωρεάν εφαρμογή MyRide, προβάλλοντας ενημερώσεις για μηνύματα και εισαρχόμενες κλήσεις.

Ρυθμιζόμενο ABS
To σύστημα ABS στη World Rally διαθέτει τρία επίπεδα ρύθμισης για να προσφέρει την απόλυτη προσαρμοστικότητα στον αναβάτη. Η Mode 1 δίνει τον μεγαλύτερο βαθμό επέμβασης και στους δύο τροχούς, η Mode 2 κρατά το σύστημα μόνο στον μπροστινό τροχό και απενεργοποιεί στον πίσω, ενώ στη Mode 3 το σύστημα απενεργοποιείται εντελώς.

2023 YAM XTZ700DSP EU DBME DET 010 03 preview

Η νέα Yamaha Ténéré 700 World Rally είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο χρώμα Trophy Blue, με μαύρο φινίρισμα στο πιρούνι, γκρι-μαύρη σέλα και μαύρες ζάντες.

Ιστοσελίδα Yamaha Ténéré 700 World Rally

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon