.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 21:33

Yamaha R15 Dark Knight Edition – Σκοτεινός Ιππότης α λα… ινδικά

Στην ασιατική αγορά, μοτοσυκλέτες στο φάσμα των 150 κυβικών, προκαλούν συχνά πυκνά τη «ζήλεια» μας. Όπως το Yamaha YZF-R15, ειδικά στη «σκοτεινή» έκδοση του.

Αναφερόμαστε σε χρωματισμό που παρουσιάστηκε πρόσφατα για την ινδική αγορά, ονόματι «Σκοτεινός Ιππότης» ή Dark Knight για να γίνουμε και πιο κατανοητοί. Σύνδεση με το Batman δεν υφίσταται αν αναρωτιέστε αυτό, αλλά επικρατεί ένα μαύρο μοτίβο με χρυσές πινελιές στα γραφικά και τις ζάντες αλουμινίου.

Κατά τα άλλα, το YZF-R15 στην 4η γενιά του διατηρεί την ίδια τεχνολογία με τα προηγούμενα. Τροφοδοτείται από τον δοκιμασμένο, μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο, κινητήρα της Yamaha, χωρητικότητας 155 κ.εκ.. Διαφημιζόμενος ως κορυφαίος κινητήρας στην κατηγορία του, μέγιστη ισχύ 18,4 ίππων χάρη στην τεχνολογία Variable Valve Actuation (VVA) της Yamaha. Επιπλέον, ο κινητήρας «φωλιάζει» σε πλαίσιο τύπου deltabox με αρκετά επιθετικό τρίγωνο αναβάτη χάρη στα χαμηλά clip-ons.

Στα της ανάρτησης, συναντάμε ένα ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι με ανοδιωμένο χρυσό χρωματισμό και ένα ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση αμορτισέρ στο πίσω μέρος. Εντωμεταξύ, η μοτοσυκλέτα σταματάει με μπροστινά και πίσω δισκόφρενα εξοπλισμένα με ABS δύο καναλιών.

Όσον αφορά την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα, η Yamaha προσφέρει –πρακτικά- το νέο χρωματισμό Dark Knight έναντι περίπου 2.000 ευρώ, αν φυσικά το μετατρέψετε και σε ρουπίες Ινδίας. Για την ιστορία, αν πάρετε το YZF-R15 –στην Ινδία πάντα- θα το βρείτε επίσης σε τρεις ακόμα χρωματισμούς που αποτελούνται από κόκκινο, μπλε και λευκό.

Πηγή: Rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 21:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon