.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 13:43

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports 2022 - Η τιμή της στην Ελλάδα, φωτογραφίες, βίντεο, και το αναλυτικό δελτίο τύπου

Για το Μ.Υ. 2022, η ‘Adventure Sports’ έκδοση της μοτοσυκλέτας περιπέτειας της Honda που είναι περισσότερο προσανατολισμένη στο διηπειρωτικό τουρισμό, εξοπλίζεται με χαμηλότερη, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, εντυπωσιακά νέα γραφικά ‘Cracked Terrain’ και ανανεωμένες ρυθμίσεις για το κιβώτιο DCT. [Δελτίο Τύπου]

Τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του διαχρονικά δημοφιλούς πακέτου παραμένουν ίδια: ελαφρύ πλαίσιο και ροπάτος κινητήρας 1084κ.εκ.. Ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικής διαχείρισης με μονάδα μέτρησης αδράνειας έξι αξόνων (Inertial Measurement Unit) για τη διαχείριση των προφίλ οδήγησης και του HSTC (σύστημα ελέγχου ροπής) και των Cornering ABS (ABS που ρυθμίζει τη λειτουργία του και κατά το στρίψιμο της μοτοσυκλέτας), Wheelie Control (έλεγχος ανύψωσης εμπρός τροχού), Rear Lift Control (έλεγχος ανύψωσης πίσω τροχού), καθώς και τη λειτουργία ανίχνευσης στροφής στην έκδοση DCT. Θερμαινόμενα γκριπ, θύρα USB, πρίζα φόρτισης ACC, cruise control (στάνταρ εξοπλισμός). Μία έγχρωμη οθόνη αφής TFT 6,5” προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay®, Android Auto® και Bluetooth. Διπλοί προβολείς LED με φώτα ημέρας τεχνολογίας Daytime Running Lights (DRL). Προαιρετικά διατίθενται αναρτήσεις Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA™). Η ξεχωριστή και διαχρονική συνταγή Africa Twin στην καλύτερη εκδοχή της.

Η νέα CRF1100L Africa Twin Adventure Sports MY22 διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά και η λιανική της τιμή ξεκινά από 17.700€.

1. Εισαγωγή

Έχουν περάσει πάνω από τρεις δεκαετίες από τότε που η Honda XRV650 Africa Twin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και ενώ η μοτοσυκλέτα που τώρα φέρει το ίδιο όνομα – παρουσιάστηκε το 2016 ως CRF1000L Africa Twin – ήταν ένα εντελώς νέο μοντέλο, φτιαγμένο εξαρχής, εν τούτοις κληρονόμησε την ουσία και το πνεύμα που απογείωσαν τη δημοτικότητα της προκατόχου της.

Η ισορροπία ισχύος / βάρους ήταν βασικό στοιχείο της επιτυχίας της πρώτης μοτοσυκλέτας, κάτι που συνεχίστηκε και με το νέο μοντέλο. Με μία μοναδική, αθλητική εμφάνιση, έναν απολαυστικό, εύχρηστο κινητήρα και ένα ικανό, άνετο πλαίσιο, η CRF1000L Africa Twin αποδείχτηκε μία πραγματικά σύγχρονη μοτοσυκλέτα παντός εδάφους και αγαπήθηκε από τους λάτρεις της περιπέτειας ανά τον κόσμο, όσους τη χρησιμοποιούν καθημερινά στην πόλη αλλά και τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.
 
Το 2018, η Africa Twin, σε έκδοση με μηχανικό ή κιβώτιο διπλού συμπλέκτη - Dual Clutch Transmission (DCT), απέκτησε ηλεκτρονική διαχείριση γκαζιού Throttle By Wire (TBW) και 4 riding modes, περισσότερες επιλογές ρύθμισης του συστήματος Honda Selectable Torque Control (HSTC), και εξελιγμένη εισαγωγή και εξαγωγή για βελτιωμένη απόκριση και ήχο κινητήρα. Από την ίδια πλατφόρμα γεννήθηκε και η Africa Twin Adventure Sports – με τις ίδιες αναβαθμίσεις αλλά με βελτιωμένη προστασία από το αέρα, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης – για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε μεγάλες διαδρομές εκτός δρόμου.
 
Για το Μ.Υ. 2020, η τοποθέτηση ενός κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού 1084κ.εκ, και μεγαλύτερης διαδρομής, σηματοδότησε ένα ακόμα ορόσημο στην εξέλιξη της Africa Twin. Η ίδια η CRF1100L Africa Twin* επανασχεδιάστηκε με επιθετικό στυλ rally και ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον off-road χαρακτήρα. Η οδηγική άνεση, η τεχνολογία και οι ικανότητες της CRF1100L Africa Twin Adventure Sports βελτιώθηκαν περαιτέρω – με το προαιρετικό σύστημα ανάρτησης Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (SHOWA EERA™).
 
* Δείτε το Press Kit που αφορά στην CRF1100L Africa Twin.

2. Επισκόπηση μοντέλου

Η CRF1100L Africa Twin Adventure Sports μοιράζεται κάποια κοινά χαρακτηριστικά - όπως το πλαίσιο, τον κινητήρα και τη θέση οδήγησης - με την CRF1100L Africa Twin που έχει off-road προσανατολισμό, αλλά έχει διαφορετική προσωπικότητα και στόχους: να προσφέρει στους αναβάτες πραγματικές δυνατότητες για διηπειρωτικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και πρακτικότητα εντός και εκτός δρόμου. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου των 24,8 λίτρων, τη βελτιωμένη προστασία από τον αέρα (εμπρός και πλαϊνά φέρινγκ), τη ζελατίνα με ρυθμιζόμενο ύψος, την μεγάλη ποδιά του κάρτερ, την αλουμινένια πίσω σχάρα και τις ζάντες με ελαστικά χωρίς αεροθάλαμο (tubeless). Παροχή ρεύματος ACC και θερμαινόμενα γκριπ ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό.

Η έκδοση του 20YM ήταν μικρότερη, πιο λεπτή και ελαφρύτερη κατά 5 κιλά από το προηγούμενο μοντέλο 998κ.εκ., και προσέφερε πιο σπορ επιδόσεις χάρη στις αλλαγές στον κινητήρα, που παρήγαγε 7% περισσότερη μέγιστη ισχύ, 6% περισσότερη μέγιστη ροπή και ήταν πολύ ισχυρότερος σε όλο το εύρος στροφών. Επίσης ήταν ο πρώτος κινητήρας της Honda που πληρούσε τις προδιαγραφές EURO5. Το πλαίσιο είχε επανασχεδιαστεί πλήρως και έφερε βιδωτό αλουμινένιο υποπλαίσιο. Το αλουμινένιο ψαλίδι ήταν βασισμένο σε αυτό της moto-crosser CRF450R.

Στο κέντρο της Africa Twin, η προσθήκη μιας μονάδας μέτρησης αδράνειας (IMU) έξι αξόνων ελέγχει όχι μόνο το HSTC 7 επιπέδων αλλά και το σύστημα ελέγχου ανύψωσης του εμπρός τροχού (Wheelie Control) 3 επιπέδων, το Cornering ABS (με ρύθμιση off-road), το Rear Lift Control (σύστημα αποφυγής ανύψωσης πίσω τροχού) και την ανίχνευση στροφής για το DCT. Υπάρχουν τέσσερα προεπιλεγμένα προφίλ οδήγησης URBAN, TOUR, GRAVEL και OFF-ROAD.
Για βέλτιστη απόσβεση ανάρτησης μπροστά και πίσω, η Africa Twin Adventure Sports διατίθεται προαιρετικά με Showa EERA™. Τέσσερα προεπιλεγμένα προφίλ (default modes) – SOFT, MID, HARD και OFF-ROAD – καλύπτουν κάθε είδους οδηγική κατάσταση, ενώ το USER mode προσφέρει δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης. Η προ-φόρτιση του πίσω ελατηρίου ρυθμίζεται και όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη.
Σχεδιασμένο για πλήρη εποπτεία και έλεγχο, το τρίγωνο της θέσης οδήγησης διαμορφώνεται από λεπτότερη σέλα και ψηλότερο τιμόνι. Δύο Φώτα Ημέρας LED - Dual LED Daytime Running Lights (DRL) περιλαμβάνουν Cornering Lights τριών σταδίων – που προσαρμόζουν αυτόματα τη δέσμη φωτισμού στη γωνία κλίσης της μοτοσικλέτας, προσφέροντας βέλτιστη ορατότητα και βελτιώνοντας την ασφάλεια. Cruise control και θερμαινόμενα γκριπ ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό. Μία έγχρωμη οθόνη αφής TFT Multi Information Display (MID) 6,5” κρατά ενήμερο τον αναβάτη για όλες τις λειτουργίες της μοτοσυκλέτας, και είναι συμβατή με Apple CarPlay® και συνδεσιμότητα Bluetooth, ενώ η λειτουργία Android Auto® παρουσιάστηκε στις αρχές του 2021

Για το 2022, η CRF1100L Africa Twin Adventure Sport περιλαμβάνει νέες ρυθμίσεις στο κιβώτιο Dual Clutch Transmission (DCT) για πιο ομαλή συμπεριφορά με την 1η και 2η σχέση, νέα προσαρμοζόμενη ζελατίνα, και εντυπωσιακά νέα γραφικά ‘Cracked Terrain’.

3. Κύρια Χαρακτηριστικά

3.1 Στυλ & Εξοπλισμός

• Προστασία σώματος μοτοσυκλέτας, με *νέα*, χαμηλότερη ζελατίνα με ρυθμιζόμενο ύψος
• *Νέα* γραφικά ‘Cracked Terrain’
• Ρεζερβουάρ καυσίμου 24,8 λίτρων, αλουμινένια ένθετα, πίσω σχάρα και ποδιά κινητήρα
• Φώτα ημέρας - Daytime Running Lights (DRL) με φώτα στροφής - Cornering Lights
• Cruise control, θερμαινόμενα γκριπ και παροχή ρεύματος ACC
• Οθόνη αφής TFT - Multi Information Display (MID) 6,5”
• Apple CarPlay® και Android Auto® επιτρέπουν τη χρήση ενός smartphone μέσω της MID

Σχεδιασμένη για μεγάλα ταξίδια, η Africa Twin Adventure Sports διαθέτει εκτεταμένο εμπρός φέρινγκ το οποίο για το 22YM περιλαμβάνει μία νέα, πιο χαμηλή κατά 110 χλστ. ζελατίνα, ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος σε 5 επίπεδα, κάτι το οποίο βελτιώνει την ορατότητα αλλά παρόλα αυτά προσφέρει άφθονη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες. Έχοντας ίδιο ύψος σέλας με της Africa Twin στα 850-870 χλστ., το τιμόνι στα 1182 χλστ. χαρίζει μία πιο όρθια θέση οδήγησης με εξαιρετική ορατότητα και άνετο έλεγχο με τον αναβάτη είτε όρθιο στα μαρσπιέ ή καθιστό.
Το πίσω τμήμα της μοτοσυκλέτας έχει πιο λεπτή σχεδίαση και η σέλα είναι προσεκτικά διαμορφωμένη για να μπορεί ο αναβάτης να φτάνει άνετα στο έδαφος και για ευκολότερη κίνηση εμπρός, πίσω. Με χωρητικότητα 24,8 λίτρων, το ρεζερβουάρ καυσίμου προσφέρει αυτονομία πάνω από 500 χλμ., χάρη στην κατανάλωση των 4,9 λίτρων/100 χλμ. (20,4 χλμ./λίτρο). MT και 4,8 λίτρων/100 χλμ (20.8 χλμ./λίτρο) DCT (WMTC mode). Το μεγάλο προστατευτικό πάνελ για το κάρτερ και η αλουμινένια πίσω σχάρα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.
Δύο νέοι προβολείς LED τοποθετούνται ψηλά, προσφέροντας μία ισχυρή φωτεινή δέσμη και τα φώτα ημέρας Daytime Running Lights (DRL) προσαρμόζονται αυτόματα στην ένταση του φωτισμού περιβάλλοντος, βελτιώνοντας την ασφάλεια ανεξαρτήτως συνθηκών. Για πρόσθετη ασφάλεια, η CRF1100L Africa Twin Adventure Sports φέρει φώτα στροφής τριών σταδίων που χρησιμοποιούν την ταχύτητα και τη γωνία κλίσης (έλεγχος μέσω IMU) για αυτόματη προσαρμογή της περιοχής που θα φωτιστεί όταν η μοτοσυκλέτα στρίβει. Τα προστατευτικά χεριών (χούφτες) περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η έγχρωμη οθόνη αφής TFT Multi Information Display (MID) 6,5” επιτρέπει στον αναβάτη να ελέγχει όλα τα συστήματα της Africa Twin, ενώ τα προφίλ οδήγησης (riding modes­) επιλέγονται από το πάνω αριστερό τμήμα της. Η οθόνη MID μπορεί επίσης να εξατομικεύεται για να προβάλλει διάφορα επίπεδα πληροφοριών σχετικά με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης, ενώ λειτουργεί ακόμα και όταν ο αναβάτης φορά γάντια.

Η ενσωμάτωση Apple CarPlay® και Android Auto® επιτρέπει τη χρήση ενός smartphone μέσω της οθόνης αφής. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και απεικόνισης των εφαρμογών πλοήγησης, ενώ κλήσεις και λήψεις κλήσεων μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω ακουστικών Bluetooth στο κράνος. Το ίδιο το smartphone συνδέεται σε μία θύρα φόρτισης USB στη δεξιά πλευρά της οθόνης MID. Hands-free ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth προσφέρεται προαιρετικά, ενώ όλοι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από το χειριστήριο στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Τα εμπρός και πίσω δείκτες πορείας φλας έχουν λειτουργία Emergency Stop Signal. Σε ένα ξαφνικό φρενάρισμα με ταχύτητα πάνω από 50 χλμ./ώρα, τα αλάρμ αναβοσβήνουν γρήγορα για να προειδοποιήσουν τους άλλους οδηγούς ότι ένα απότομο δυνατό φρενάρισμα είναι σε εξέλιξη. Επίσης απενεργοποιούνται αυτόματα: αντί της χρήσης ενός απλού χρονοδιακόπτη, το σύστημα συγκρίνει τη διαφορά ταχύτητας μεταξύ εμπρός και πίσω τροχού και υπολογίζει πότε να απενεργοποιήσει τα φλας ανάλογα με την κατάσταση. Η λειτουργία αυτόματης ακύρωσης (auto-cancel) μπορεί να απενεργοποιείται μέσω της MID. Το cruise control περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό αναβαθμίζοντας τα επίπεδα άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η CRF1100L Africa Twin ‘Adventure Sports’ θα διατίθεται στα εξής χρώματα:

Pearl Glare White Tricolour
Matte Ballistic Black Metallic

Νέα για το 2022 είναι η σχεδίαση ‘Cracked Terrain’ και οι ανανεωμένοι χρωματικοί συνδυασμοί που τώρα περιλαμβάνουν μαύρα αλουμινένια πλαϊνά καλύμματα και αλουμινένια πίσω σχάρα.

3.2 Κινητήρας

• Ο κινητήρας των 1.084κ.εκ. αποδίδει μέγιστη ισχύ ισχύ 102 Ps (75kW) και μέγιστη ροπή 105Nm
• Εκτός από τον αυξημένο κυβισμό, οι αναβαθμίσεις του 20YM περιλάμβαναν νέα κυλινδροκεφαλή, νέο χρονισμό και βύθιση βαλβίδων, νέο σώμα ψεκασμού και νέα εξάτμιση
• Η μεταβλητή βαλβίδα ελέγχου καυσαερίων - Exhaust Control Valve (ECV) προσφέρει βελτιωμένο ήχο στις χαμηλές στροφές και μέγιστη απόδοση ισχύος στις υψηλές στροφές.

Η βασική αρχιτεκτονική του 8-βάλβιδου, π παράλληλου δικύλινδρου κινητήρα με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής (SOHC) παρέμεινε ίδια για το 2020, αλλά αυξήθηκε η χωρητικότητα– 1.084κ.εκ. από 998κ.εκ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αύξηση της μέγιστης ισχύος από 95 Ps σε 102 Ps στις 7.500 σαλ. και της μέγιστης ροπής αντίστοιχα από 99Nm σε 105Nm στις 6.250 σαλ. Το σημαντικό είναι ότι οι αυξημένες τιμές ισχύος και ροπής αποδίδονται από τις 2.500 στροφές μέχρι τον κόφτη.

Για την αύξηση της χωρητικότητας, η διάμετρος παρέμεινε 92 χλστ. αλλά η διαδρομή έγινε 81,5 χλστ. (από 75,1 χλστ.) με σχέση συμπίεσης 10.1:1. Τα αλουμινένια χιτώνια των κυλίνδρων ήταν ελαφρύτερα. Μαζί με άλλες λεπτομερείς μειώσεις βάρους στο κιβώτιο και στα περιφερειακά μέρη, η έκδοση με μηχανικό κιβώτιο και κινητήρα 1084 κ.εκ. μείωσε το βάρος κατά 2,5 κιλά έναντι της προηγούμενης κινητήριας μονάδας των 998κ.εκ., και η έκδοση DCT 2,2 κατά κιλά αντίστοιχα. Η κυλινδροκεφαλή ομοίως ήταν πλήρως αναβαθμισμένη, και υιοθετήθηκε νέο σώμα ψεκασμού διαμέτρου 46 χλστ. Η διάμετρος και η γωνία των αυλών εισαγωγής συνδυάστηκαν ώστε να προσφέρουν ένα ομαλό προφίλ εισαγωγής αέρα. Οι ρυθμίσεις της ECU είναι νέες, ενώ η γωνία των μπεκ τροποποιήθηκε για να προσφέρει πιο άμεσο ψεκασμό στους ανασχεδιασμένους θαλάμους καύσης των διπλών μπουζί.

Άλλες αλλαγές ήταν ο βελτιστοποιημένος χρονισμός καθώς και η αυξημένη βύθιση βαλβίδων εισαγωγής (από 9,2 σε 10,1 χλστ.) και εξαγωγής (από 8,6 σε 9,3 χλστ). Για τη διαχείριση της αυξημένης απόδοσης ισχύος και ροής καυσαερίων το σιλανσιέ διαθέτει τώρα μεταβλητή βαλβίδα ελέγχου καυσαερίων - Exhaust Control Valve (ECV) παρόμοια με αυτή της Fireblade. Η ECV αυξάνει τις επιδόσεις και την απόδοση του κινητήρα κατά τη λειτουργία στις υψηλότερες στροφές, ενώ βελτιώνει τον ήχο του στις χαμηλότερες στροφές.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του κινητήρα παρέμειναν ίδια. Το σύστημα βαλβίδων SOHC Unicam της Honda προέρχεται από την (αγωνιστικών προδιαγραφών MX) CRF450R και η χαμηλή θέση του χυτού εκκεντροφόρου συμβάλει στις συμπαγείς διαστάσεις της κυλινδροκεφαλής και κατά συνέπεια ολόκληρης της μονάδας του κινητήρα. Ο στρόφαλος με τα κομβία στις 270° και τα ανομοιόμορφα διαστήματα ανάφλεξης προσφέρουν χαρακτηριστικό ήχο.

Oι στροφαλοθάλαμοι είναι διαχωρισμένοι στον κάθετο άξονα. Η αντλία νερού είναι έξυπνα τοποθετημένη στο κέλυφος του συμπλέκτη με ένα θερμοστάτη ενσωματωμένο στην κυλινδροκεφαλή. Οι εκδόσεις του κινητήρα με κιβώτια ΜΤ και DCT μοιράζονται κοινούς στροφαλοθαλάμους με ελάχιστες εξωτερικές διαφορές. Οι αντλίες νερού και λαδιού παίρνουν κίνηση από τους αντικραδασμικούς άξονες του κινητήρα.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί ημίξηρο κάρτερ, ενώ το λάδι βρίσκεται σε ειδικό χώρο χαμηλά στο στροφαλοθάλαμο. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιείται ένα πιο ρηχό κάρτερ μειώνοντας το συνολικό ύψος του κινητήρα. Επειδή η αντλία παροχής λαδιού είναι τοποθετημένη μέσα στο χώρο του κάρτερ από τον οποίο διανέμει το λάδι, δεν απαιτείται σωλήνωση με παροχή πίεσης. Οι κραδασμοί 2ης τάξης εξουδετερώνονται λόγω της διαφοράς φάσης των εμβόλων, ενώ οι κραδασμοί 1ης τάξης εξουδετερώνονται με τη χρήση διπλών αντικραδασμικών αξόνων.
 
Το αλουμινένιο κέντρο και η πλάκα πίεσης του συμπλέκτη φέρουν έκκεντρα ‘υποβοήθησης’ που διευκολύνουν τα ανεβάσματα και κατεβάσματα των σχέσεων (για πιο ελαφριά αίσθηση επιλογέα) και έκκεντρα ‘ολίσθησης’ που εμπλέκονται στην επιβράδυνση και τα κατεβάσματα. Η διάμετρος του συμπλέκτη είναι μικρότερη και περιλαμβάνει πιο μαλακά ελατήρια για πιο ελαφριά αίσθηση στη μανέτα. Το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων αντιγράφει τον σχεδιασμό του συστήματος της CRF450R για μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την αλλαγή σχέσεων. Το σύστημα quickshifter εξακολουθεί να διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός.

3.3 Ηλεκτρονικά Διαχείρισης Κινητήρα & Πλαισίου

• Βελτιστοποιημένα για χρήση εκτός δρόμου επίπεδα παρέμβασης HSTC διαχειριζόμενα από IMU
• Το Wheelie Control περιλαμβάνει 3 επίπεδα και διαχείριση από την IMU
• Τέσσερα προφίλ οδήγησης: TOUR, URBAN, GRAVEL και OFF-ROAD
• Δύο προγράμματα USER επιτρέπουν πλήρη εξατομίκευση προφίλ οδήγησης

Ο κινητήρας της Africa Twin Adventure Sports απέκτησε τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικά ελεγχόμενου γκαζιού -Throttle By Wire (TBW) το 2018, επιτρέποντας πολύ πιο λεπτομερή διαχείριση της ισχύος, αλλά και του συστήματος Honda Selectable Torque Control (HSTC) με διευρυμένες παραμέτρους για τον έλεγχο πρόσφυσης του πίσω τροχού. Για το 2020 το σύστημα εξελίχθηκε ώστε να συνεργάζεται με μία IMU* έξι αξόνων.

Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης προσφέρει 4 επίπεδα ισχύος και 3 επίπεδα φρένου κινητήρα. Υπάρχουν επτά επίπεδα ρύθμισης του HSTC, αλλά το ποσοστό παρέμβασης κάθε επιπέδου έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να συνάδει με τα δεδομένα που δέχεται σε πραγματικό χρόνο (τιμές και ρυθμός μεταβολής γωνιακής ταχύτητας και κλίσης) από την IMU. Η κλιμάκωση των επιπέδων έχει βελτιστοποιηθεί για να μπορεί ο αναβάτης να επιλέγει το βαθμό ολίσθησης του πίσω τροχού για αποδοτική off-road οδήγηση. Το HSTC μπορεί επίσης να απενεργοποιείται πλήρως.

Το Wheelie Control είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε το 2020. Και πάλι, με τη μονάδα IMU να μετρά την τιμή και το ρυθμό μεταβολής της γωνιακής ταχύτητας κλίσης, και σε συνδυασμό με τον έλεγχο της ροπής του κινητήρα μέσω TBW, ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει μεταξύ 3 επιπέδων επέμβασης. Το Επίπεδο 1 επιτρέπει την επιθυμητή ανύψωση του τροχού, αλλά καταστέλλει οποιαδήποτε ξαφνική κίνηση. Το Επίπεδο 3 σταματά την οποιαδήποτε ανύψωση του εμπρός τροχού και το Επίπεδο 2 είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ των δύο. Το Wheelie Control μπορεί επίσης να απενεργοποιείται εντελώς.

Υπάρχουν τέσσερις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προφίλ οδήγησης: TOUR, URBAN, GRAVEL και OFF-ROAD για την κάλυψη των περισσοτέρων οδηγικών συνθηκών και καταστάσεων και δύο ρυθμίσεις USER για εξατομίκευση από τον αναβάτη. Ακόμα και με τα προεπιλεγμένα (default) προγράμματα, κάποιες παράμετροι μπορούν να μεταβληθούν – HSTC μεταξύ επιπέδων 1-7 (και απενεργοποίηση), Wheelie Control μεταξύ επιπέδων 1-3 (και απενεργοποίηση) και σημεία αλλαγών DCT S mode επίπεδα 1-3.

Το TOUR συνδυάζει το υψηλότερο επίπεδο ισχύος (1), για ταξίδι με συνεπιβάτη και αποσκευές με μεσαίο Φρένο Κινητήρα (2) και ενεργό on-road Cornering ABS.
Το URBAN είναι κατάλληλο για ευρέως φάσματος οδηγικές απαιτήσεις και χρησιμοποιεί μεσαίο επίπεδο Ισχύος (2) και Φρένο Κινητήρα (2) με ενεργό active on-road Cornering ABS.
Το GRAVEL προσφέρει το χαμηλότερο επίπεδο Ισχύος (4) και Φρένο Κινητήρα (3). Το Cornering ABS είναι ενεργό με ρύθμιση off-road. Σε αυτή τη ρύθμιση, το ABS στο πίσω φρένο δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί.
Το OFF-ROAD χρησιμοποιεί μικρομεσαίο επίπεδο Ισχύος (3) και τη χαμηλότερη ποσότητα Φρένου Κινητήρα Engine Braking (3). Το Cornering ABS είναι ενεργό με ρύθμιση off-road. Το ABS στο πίσω φρένο μπορεί να απενεργοποιηθεί.
Τα προγράμματα USER 1 & 2 προσφέρουν στον αναβάτη τη δυνατότητα να επιλέξει από δύο διαφορετικά εξατομικευμένα σεταρίσματα – επιλογή μεταξύ επιπέδων Ισχύος 1-4 και Φρένου Κινητήρα 1-3, και επιπλέον HSTC, Wheelie Control και παραμέτρων ABS on-road/off-road. Το USER 1 ξεκινά με επίπεδο Ισχύος και Φρένου Κινητήρα 2, το USER 2 χρησιμοποιεί επίπεδο Ισχύος 4 και Φρένο Κινητήρα 3.

* Βλέπε ενότητα Πλαισίου 3.5 του παρόντος press kit.

3.4 Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη (DCT)

• ‘Απλό και άμεσο’ προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων στη Χειροκίνητη Επιλογή (MT) ή στο Αυτόματο (Automatic) D και S πρόγραμμα
• Το σπορ πρόγραμμα S (με 3 επίπεδα) κρατά τις στροφές πιο ψηλά στην επιτάχυνση και κατεβάζει σχέση ταχύτερα από το D, για πιο σπορ οδήγηση
• Η λειτουργία G βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση του πίσω τροχού σε συνθήκες off-road
• Η ανίχνευση της κλίσης του δρόμου προσαρμόζει το μοτίβο των αλλαγών σχέσεων ανάλογα με το ποσοστό της κλίσης
• Η μονάδα IMU παρέχει επίσης λειτουργία ανίχνευσης της κλίσης της μοτοσυκλέτας κατά το στρίψιμο για βελτιωμένη και πιο αποδοτική αλλαγή των σχέσεων
• Για το 22YM, το βελτιωμένο μοτίβο αλλαγών σχέσεων επιτρέπει πιο ομαλό χειρισμό κατά την εκκίνηση και κατά την οδήγηση με μικρότερες σχέσεις

Η Honda έχει πουλήσει πάνω από 200.000 μοτοσυκλέτες με DCT σε όλη την Ευρώπη από τότε που το σύστημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη VFR1200F, το 2009. Κάτι που αποδεικνύει την αποδοχή του στην αγορά είναι το γεγονός ότι το 2020, οι DCT εκδόσεις της Africa Twin (συμπερ. της έκδοσης Adventure Sports) συγκέντρωσαν το 47% των πωλήσεων του μοντέλου.

Το μοναδικό στο είδος του κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT της Honda εξασφαλίζει αξιόπιστες, πολύ γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων και πολύ σύντομα γίνεται δεύτερη φύση του αναβάτη στη χρήση του. Το κιβώτιο διαθέτει δύο συμπλέκτες: έναν για την εκκίνηση και για την 1η, 3η και 5η σχέση και ένα δεύτερο για τη 2η, 4η και 6η σχέση. Οι δύο πρωτεύοντες άξονες των συμπλεκτών είναι ομόκεντροι – ο ένας μέσα στον άλλο - για εξοικονόμηση χώρου.
 
Κάθε συμπλέκτης ελέγχεται ανεξάρτητα από το δικό του ηλεκτροϋδραυλικό κύκλωμα. Σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, το σύστημα προεπιλέγει την επόμενη σχέση χρησιμοποιώντας το συμπλέκτη που δε χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή. Εν συνεχεία, ο πρώτος συμπλέκτης αποσυμπλέκεται ηλεκτρονικά, ενώ ταυτοχρόνως εμπλέκεται ο δεύτερος.
 
Έτσι επιτυγχάνονται αξιόπιστες, γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων. Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο διπλός συμπλέκτης μεταδίδει την κίνηση από το ένα γρανάζι στο άλλο χωρίς διακοπή στον πίσω τροχό, οποιοσδήποτε κραδασμός ή κόμπιασμα της μοτοσυκλέτας κατά την αλλαγές ταχυτήτων ελαχιστοποιούνται, με αποτέλεσμα οι αλλαγές ταχυτήτων να έχουν άμεση όσο και ομαλή αίσθηση.

Τα πρόσθετα πλεονεκτήματα του κιβωτίου DCT είναι η αντοχή στο χρόνο (καθώς αποκλείεται η όποια αστοχία στις αλλαγές που θα μπορούσε να κάνει ζημιά στα γρανάζια), το γεγονός ότι δε μπορεί να σβήσει ο κινητήρας, η μειωμένη κόπωση του οδηγού και η δυνατότητά του να εστιάζει περισσότερο στις οδηγικές γραμμές και τα σημεία φρεναρίσματος αυξάνουν τη δημοτικότητα του DCT.
 
Τρία προγράμματα λειτουργίας είναι διαθέσιμα. Το MT δίνει απόλυτο έλεγχο στον αναβάτη, ο οποίος μπορεί να αλλάζει κατά βούληση σχέσεις - από τα αντίστοιχα κουμπιά - στο τιμόνι. Το αυτόματο πρόγραμμα D είναι ιδανικό για οδήγηση στην πόλη ή στον αυτοκινητόδρομο και εξασφαλίζει βέλτιστη οικονομία καυσίμου. Το αυτόματο πρόγραμμα S διαθέτει τρία επίπεδα λειτουργίας για πιο σπορ οδήγηση, καθώς η κεντρική μονάδα ελέγχου (ECU) επιτρέπει στον κινητήρα να ανεβάζει περισσότερες στροφές πριν την αλλαγή, ενώ κατεβάζει πιο γρήγορα στην επιβράδυνση για πρόσθετο φρένο κινητήρα

Τόσο στο πρόγραμμα D όσο και στο S, το DCT επιτρέπει χειροκίνητες αλλαγές εφόσον χρειαστεί. Ο αναβάτης, αρκεί να επιλέξει τη σχέση που επιθυμεί κινώντας προς τα πάνω ή προς τα κάτω το διακόπτη στο αριστερό γκριπ. Το DCT επανέρχεται σε αυτόματη λειτουργία σε χρόνο ανάλογο με το άνοιγμα του γκαζιού, την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας και την επιλεγμένη σχέση κιβωτίου.
 
Το κιβώτιο DCT της Africa Twin είναι πλήρως εξοπλισμένο έτσι ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις σε περιβάλλον περιπέτειας χάρη στη λειτουργία ‘εκτός δρόμου’, η οποία ενεργοποιείται από το διακόπτη G μέσω της οθόνης αφής TFT. Πιέζοντας το διακόπτη G σε οποιοδήποτε πρόγραμμα οδήγησης, το πατινάρισμα του συμπλέκτη περιορίζεται με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ελκτικής πρόσφυσης και του ελέγχου της μοτοσυκλέτας
 
Μία ακόμη λειτουργία του DCT είναι η αναγνώριση της κλίσης του οδοστρώματος με βάση την οποία προσαρμόζεται το μοτίβο των αλλαγών σχέσεων, για ακόμα καλύτερο έλεγχο από τον αναβάτη. 
 
Ένα νέο χαρακτηριστικό για το σύστημα DCT της CRF1100L Africa Twin στο μοντέλο του 2020 ήταν η ανίχνευση στροφής (κλίση της μοτοσυκλέτας κατά το στρίψιμο). Όταν η μονάδα IMU αναγνωρίζει ότι η μοτοσυκλέτα στρίβει, το σύστημα προσαρμόζει το πρόγραμμα για πιο αρμονικές αλλαγές σχέσεων.

Για το 2022, οι ρυθμίσεις του κιβωτίου DCT έχουν βελτιστοποιηθεί περαιτέρω στην πρώτη και δεύτερη σχέση, επιτρέποντας πιο ομαλή συμπεριφορά κατά την εκκίνηση από στάση και στις πολύ χαμηλές ταχύτητες.

3.5 Πλαίσιο

• Ελαφρύ πλαίσιο, με βιδωτό αλουμινένιο υποπλαίσιο και ελαφρύ άκαμπτο ψαλίδι τύπου CRF450R για εξαιρετική πρόσφυση του πίσω τροχού και πληροφόρηση του αναβάτη
• Μία μονάδα μέτρησης αδράνειας έξι αξόνων six-axis (Inertial Measurement Unit – IMU) βρίσκεται στο κέντρο της μοτοσυκλέτας
• Το Cornering ABS παρέχει αίσθηση σιγουριάς και διαθέτει ρύθμιση off-road

Στην καρδιά των προηγμένων on- & off-road επιδόσεων της Africa Twin Adventure Sports βρίσκεται μία μονάδα μέτρησης αδράνειας [Inertial Measurement Unit (IMU)] 6 αξόνων Bosch MM7.10 που εδράζεται στο κέντρο της μοτοσυκλέτας και μετρά – σε πραγματικό χρόνο – τη γωνία και ταχύτητα κλίσης ως προς τον εγκάρσιο και διαμήκη άξονα, αλλά και τον ρυθμό περιστροφής της μοτοσυκλέτας. Αυτή διαχειρίζεται την πρόσφυση του πίσω τροχού μέσω των TBW και HSTC, την πρόσφυση του εμπρός τροχού κατά το φρενάρισμα μέσω του Cornering ABS, την ανύψωση του εμπρός τροχού μέσω του Wheelie Control ενώ έχει επιπλέον έλεγχο ανύψωσης του πίσω τροχού Rear Lift Control.

Σε συνδυασμό με την προσθήκη της μονάδας IMU στην έκδοση του 2020, η στιβαρότητα και ακαμψία του ατσάλινου ημίδιπλου πλαισίου κλειστού τύπου αναθεωρήθηκαν πλήρως από τους μηχανολόγους εξέλιξης της Honda, προκειμένου να ενισχύσουν τις εκτός δρόμου ικανότητες της μοτοσυκλέτας – βελτιώνοντας παράλληλα τη συμπεριφορά της στο δρόμο. Η ακαμψία γύρω από την κεφαλή του τιμονιού έχει βελτιστοποιηθεί για καλύτερη αίσθηση πρόσφυσης & πληροφόρηση. Οι κεντρικές δοκοί είναι πιο λεπτές και ευθείες, ενώ καταργείται ή εμπρός εγκάρσια δοκός. Ένα βιδωτό αλουμινένιο υποπλαίσιο (σε κόκκινο χρώμα) αντικατέστησε την ενιαία με το κυρίως πλαίσιο (κολλητή) ατσάλινη σχεδίαση του προηγούμενου μοντέλου μειώνοντας το πλάτος κατά 40 χλστ. στα 195 χλστ. – σημαντικό για ευκολότερη πρόσβαση των ποδιών του αναβάτη στο έδαφος. Το ελαφρύτερο αλουμινένιο ψαλίδι – που βασίζεται στη σχεδίαση του αντίστοιχου της CRF450R – αύξησε την ακαμψία, βελτιώνοντας την πρόσφυση του πίσω τροχού και την πληροφόρηση του αναβάτη.
Για την προσαρμογή της απόσβεσης εμπρός και πίσω – και την προφόρτιση ελατηρίου σύμφωνα με τις συνθήκες φορτίου και οδήγησης – διατίθεται προαιρετικά το σύστημα ανάρτησης Showa Electronically Equipped Ride Adjustment™ (Showa EERA™) για τη νέα Africa Twin Adventure Sports. Το σύστημα Showa EERA™ προσαρμόζει την απόσβεση ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης (riding mode) και στοχεύει στις ποιοτικές αντιδράσεις των αναρτήσεων ακόμα και σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, την οδηγική άνεση στις χαμηλότερες ταχύτητες και την ευστάθεια στις υψηλότερες.
Τα δεδομένα συλλέγονται από αισθητήρες και τη μονάδα Inertial Measurement Unit (IMU). Υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις για συνθήκες δρόμου: το SOFT έχει τη χαμηλότερη δύναμη απόσβεσης για πιο ‘μαλακή’ αντίδραση, ενώ το MID είναι μία ρύθμιση για όλες τις συνθήκες και το HARD, που χρησιμοποιεί την πιο σκληρή ρύθμιση σε όλη τη διαδρομή της ανάρτησης, είναι σχεδιασμένο για σπορ οδήγηση.

Το OFF-ROAD, από την άλλη, σταδιακά αυξάνει την απόσβεση του πιρουνιού όσο ταχύτερα αλλάζει η διαδρομή της εμπρός ανάρτησης και σκληραίνει το πίσω αμορτισέρ.

Η προφόρτιση πίσω ελατηρίου μπορεί να ρυθμίζεται ηλεκτρονικά όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη σε μία από τις τέσσερις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις; 1) ένας αναβάτης, 2) ένας αναβάτης με αποσκευές, 3) 2 αναβάτες και 4) 2 αναβάτες με αποσκευές. Το USER επιτρέπει το εξατομικευμένη ρύθμιση απόσβεσης μπροστά και πίσω και 24 θέσεις προφόρτισης πίσω ελατηρίου.

Η Africa Twin Adventure Sports διατίθεται επίσης με τη στάνταρ ανάρτηση Showa. Με διαδρομή 230 χλστ., το ανεστραμμένο πιρούνι τύπου cartridge της Showa με διάμετρο 45 χλστ., προσφέρει απόσβεση των κραδασμών σε μακρινά ταξίδια και περιλαμβάνει ανανεωμένα εσωτερικά στοιχεία για βελτίωση των επιδόσεων σε όλες τις οδικές συνθήκες. Η απόσβεση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη σε συμπίεση και επαναφορά. Η άνω τιμονόπλακα από χυτό αλουμίνιο και η σφυρήλατη κάτω τιμονόπλακα σε συνδυασμό με έναν κοίλο αλουμινένιο άξονα και δύο βίδες σε κάθε άκρο είναι τα σημεία έδρασης του πιρουνιού με το πλαίσιο.

Σε αρμονία με την εμπρός ανάρτηση, το πίσω αμορτισέρ προσφέρει διαδρομή άξονα 220 χλστ. Ο κύλινδρος των 46 χλστ. και το εξωτερικό δοχείο λαδιού εξασφαλίζουν σταθερό έλεγχο της απόσβεσης ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες οδήγησης. Η προφόρτιση του ελατηρίου είναι ρυθμιζόμενη από ένα περιστροφικό χειριστήριο στο σώμα του αμορτισέρ. Η απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης είναι επίσης πλήρως ρυθμιζόμενη.

Οι εσωτερικές πλάκες των σημείων έδρασης του ψαλιδιού χρησιμοποιούν τώρα ατσάλι υψηλής αντοχής 600MPa και ο πάνω εγκάρσιος σωλήνας που τις συνδέει λειτουργεί και ως πάνω βάση για το αμορτισέρ (μέσω σφαιρικού συνδέσμου), βελτιώνοντας την πληροφόρηση για την πρόσφυση του πίσω τροχού.

Η μονάδα IMU ανιχνεύει τη γωνία κλίσης, την επιβράδυνση (από αισθητήρες ταχύτητας στους εμπρός/πίσω τροχούς) και συμπεριλαμβάνει στην εξίσωση το ποσοστό ολίσθησης των εμπρός και πίσω τροχών για διαχείριση της πίεσης πέδησης μέσω του ABS. Κατά τον ίδιο τρόπο, εάν ανιχνεύσει ξαφνική ανύψωση του πίσω τροχού, ελέγχει έξυπνα τη πίεση πέδησης για διατήρηση της ευστάθειας. Με σταματημένη τη μοτοσυκλέτα, το πίσω ABS μπορεί να απενεργοποιείται για off-road οδήγηση.

Συμπαγείς, διαιρούμενες και ακτινικά τοποθετημένες, 4πίστονες δαγκάνες συνδυάζονται με πλευστούς δίσκους 310 mm 310 mm τύπου ‘μαργαρίτα’ και τακάκια από πυροσυσσωματωμένο μέταλλο. Ο πίσω διάτρητος δίσκος – τύπου ‘μαργαρίτα’ των 256 mm έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει αξιόπιστο φρενάρισμα. Ακτινωτές ζάντες 21”/18” εμπρός / πίσω συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 90/90-21 και 150/70-18. Ελαστικά με τακούνια (Continental 90/90-21M/C 54S και 150/70B 18M/C 70Q, για ταχύτητες μέχρι 180 χλμ./ώρα και 160 χλμ./ώρα αντίστοιχα) είναι εγκεκριμένα για τοποθέτηση.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 250 χλστ., με το μεταξόνιο στα 1575χλστ. και κάστερ/ίχνος στα 27.5°/113 χλστ.. Το βάρος με όλα τα υγρά είναι 238 κιλά, με DCT στα 248 κιλά. Το σύστημα Showa EERATM προσθέτει 2 κιλά επιπλέον, τόσο με χειροκίνητο όσο και με DCT κιβώτιο.

Για την ευκολότερη επισκευή των πιθανών διατρήσεων σε ένα ταξίδι, οι ατσάλινοι ακτινωτοί τροχοί των 21/18-ιντσών εμπρός και πίσω φορούν tubeless ελαστικά Bridgestone Battlax Adventurecross Tourer AX41T ή Metzeler Karoo Street, με διαστάσεις 90/90-21M/C 54H και 150/70R18 M/C 70H. Ελαστικά με τακούνια (Continental 90/90-21M/C 54S και 150/70B 18M/C 70Q) έχουν επίσης εγκριθεί για τοποθέτηση.

4 Αξεσουάρ

Η γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda για την Africa Twin Adventure Sports περιλαμβάνει premium (42L) αλουμινένιο top box και πλαϊνές βαλίτσες και μεγάλο πλαστικό top box (58L) και πλαϊνές βαλίτσες (40L αριστερά / 30L δεξιά), δύο ύψη σέλας μία χαμηλότερη 825-845 χλστ. και μία ψηλότερη 870-895 χλστ), προέκταση ζελατίνας με ανεμοθραύστη (σετ), τσάντα ρεζερβουάρ 4,5 λίτρων, πλευρικά προστατευτικές μπάρες ρεζερβουάρ, κάγκελα κινητήρα, πλευρικά κάγκελα, προβολείς ομίχλης LED και κεντρικό σταντ.

Αξεσουάρ διατίθεται επίσης σε πακέτα Super Pack και Travel Pack για λόγους άνεσης.

5 Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος SOHC υγρόψυκτος, 4-χρονος 8-βάλβιδος παράλληλος δικύλινδρος με στρόφαλο 270° και Uni-cam
Κυβισμός 1084cc
Διάμετρος x Διαδρομή 92mm x 81.5mm
Σχέση συμπίεσης 10.1:1
Μέγιστη ισχύς 75kW (102 Ps) στις 7.500 σαλ.
Μέγιστη ροπή 105Nm στις 6.250 σαλ.
Επίπεδο θορύβου L-urban73.2dB, L-wot78.9dB - MT; L-urban 73.7dB, L-wot 79.6dB - DCT
Χωρητικότητα λαδιού κινητήρα 4.8/4.3 (5.2/4.7 DCT)
ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ  
Τροφοδοσία PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου 24.8L
Εκπομπές CO2 112g/km MT 110g/km DCT
Κατανάλωση καυσίμου 4.9L/100km (20.4km/L) MT 4.8L/100km (20.8km/L) DCT
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
Εκκίνηση Ηλεκτρική
Χωρητικότητα μπαταρίας Μπαταρία ιόντων λιθίου 12V-6Ah (20ώρες)
Ισχύς ACG  0.49kW/5000rpm
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ  
Τύπος συμπλέκτη Υγρός πολύδισκος με ελατήρια, μονόδρομο σύστημα αλουμινίου Ολίσθησης & Υποβοήθησης DCT – 2 υγροί συμπλέκτες με ελατήρια
Τύπος κιβωτίου 6-τάχυτο μηχανικό (6 τάχυτο DCT)
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Τύπος Ατσάλινο Ημίδιπλο, κλειστού τύπου με αλουμινένιο υποπλαίσιο
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Διαστάσεις (Μ Π Υ) 2330mm x 960mm x 1490mm (1545mm με τη ζελατίνα στην πιο ψηλή θέση)
Μεταξόνιο 1575mm
Γωνία κάστερ 27.5°
Ίχνος 113mm
Ύψος σέλας 850/870mm (προαιρετικά: χαμηλή σέλα 825mm, ψηλή σέλα 895mm)
Απόσταση από το έδαφος 250mm
Βάρος πλήρες υγρών 238kg (DCT 248kg) Με Showa EERATM 240kg MT (DCT 250kg)
ΑΝΑΡΤΗΣΗ  
Εμπρός Ανεστραμμένο πιρούνι cartridge Showa 45mm με περιστροφική ρύθμιση προφόρτισης και ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς, διαδρομή 230mm EERATM - Ανεστραμμένο πιρούνι Showa Telescopic με εσωτερική διάμετρο 45mm, και Showa EERATM ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς, διαδρομή 230mm
Πίσω Μονοκόμματο χυτό αλουμινένιο ψαλίδι με μοχλικό Pro-Link, αμορτισέρ αερίου της Showa, περιστροφική υδραυλική ρύθμιση προ-φόρτισης και ρυθμίσεις απόσβεσης επαναφοράς και συμπίεσης, διαδρομή 220 mm. EERATM - Μονοκόμματο χυτό αλουμινένιο ψαλίδι με μοχλικό Pro-Link, αμορτισέρ αερίου της Showa, υδραυλική εξ αποστάσεως ρύθμιση προ-φόρτισης και ηλεκτρική μονάδα ελέγχου με ρυθμίσεις απόσβεσης επαναφοράς και συμπίεσης, διαδρομή 220 mm.
ΤΡΟΧΟΙ  
Εμπρός Ακτινωτός με αλουμινένια στεφάνη, 21M/C x MT2.15
Πίσω Ακτινωτός με αλουμινένια στεφάνη, 18M/C x MT4.00
Εμπρός ζάντα 21"
Πίσω ζάντα 18"
Εμπρός ελαστικό 90/90-21M/C 54H (tubeless) Bridgestone Battlax Adventurecross Tourer AX41T Metzler Karoo Street
Πίσω ελαστικό 150/70R18M/C 70H (tubeless) Bridgestone Battlax Adventurecross Tourer AX41TMetzler Karoo Street
ΦΡΕΝΑ  
ABS 2κάναλο με IMU Επιλέξιμο ABS MODE με ρύθμιση On-road και Off-road
Εμπρός Δύο πλευστοί κυματοειδείς δίσκοι 310 χλστ. με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες, αλουμινένια κέντρα και τακάκια από πυροσυσσωματωμένο μέταλλο
Πίσω Κυματοειδής δίσκος 256 χλστ. με δαγκάνα ενός εμβόλου και τακάκια με πυροσυσσωματωμένο μέταλλο. Δυνατότητα απενεργοποίησης πίσω ABS.
ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ  
Όργανα Όργανα LCD, οθόνη αφής TFT 6,5” πολλαπλών πληροφοριών
Αντικλεπτική προστασία Immobiliser, συναγερμός (προαιρετικός)
Προβολέας LED
Πίσω φως LED
Ηλεκτρικά Φώτα μέρας, Bluetooth audio, Apple CarPlay®, Android Auto®, θύρα USB, αυτόματη απενεργοποίηση φλας, cruise control, ειδοποίηση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, IMU, HSTC, φωτισμός στροφών και έλεγχος ανύψωσης εμπρός τροχού.

** Σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι αποτέλεσμα δοκιμών της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από τον κύκλο WMTC. Οι δοκιμές λαμβάνουν μέρος σε κυλιόμενο διάδρομο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon