.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 10:57

Η Kawasaki γιορτάζει 50 χρόνια Ζ με επετειακές εκδόσεις Ζ900 και Ζ650

Συμπληρώνοντας μισό αιώνα από την γέννηση του θρυλικού Ζ1, η Kawasaki παρουσιάζει δύο εορταστικές εκδόσεις για τα Ζ900, Ζ900RS, Z650 και Z650RS.

Το 1972 η Kawasaki παρουσίασε το τετρακύλινδρο σε σειρά Ζ1, μια από τις ιστορικές μοτοσυκλέτες-πατριάρχες των σύγχρονων superbikes. Τη συμπλήρωση αυτών των 50 ετών γιορτάζει το 2022 η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζοντας επετειακές εκδόσεις που αφορούν μόνο σε κοσμητικά στοιχεία και βαφή για τα δύο κορυφαία μοντέλα της τρέχουσας γκάμας Ζ: τα Ζ900 και Ζ650, μαζί με τις ανάλογες RS εκδόσεις τους.

Ζ900 / Ζ650

Σε αμφότερα τα Ζ η επιθετική σχεδίαση Sugomi επενδύεται με ένα κατακόκκινο Firecracker χρώμα εμπνευσμένο από την ανάλογη απόχρωση που απαθανατίστηκε στο Z1100GP της δεκαετίας του 1980, ενώ φορέθηκε και από το GPZ900R. Συνδυάζεται με ρίγες σε ασημί και πολύ σκούρο μπλε, οι οποίες έχουν επετειακό αυτοκόλλητο στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, ενώ οι τροχοί είναι επίσης κατακόκκινοι με λευκές λωρίδες στην περίμετρο.

Πλαίσιο και κινητήρας είναι βαμμένα κατάμαυρα, ενώ μόνο στο Ζ900 το ανεστραμμένο πιρούνι είναι χρυσό. Και στα δύο μοντέλα τα σηματάκια Kawasaki και Z είναι χρυσά, ενώ στο μπροστινό φτερό δηλώνεται η διαφορετικότητά τους και με ένα αυτοκόλλητο Z 50th.

Ζ900RS / Ζ650RS

Η κλασική πτέρυγα των Ζ διακρίνεται από τον Fireball χρωματισμό που συνδυάζει το καφέ με το κόκκινο και ο οποίος εδώ έχει προκύψει από μια ειδική διαδικασία βαφής που περιλαμβάνει πολλές στρώσεις χρώματος για να βγει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο χρωματισμός αυτός συνδυάζεται με μαύρο πλαίσιο και κινητήρα, χρυσές ζάντες, δέρμα στη σέλα με διαφορετική υφή από το βασικό μοντέλο και χρωμιωμένη χειρολαβή συνεπιβάτη σε κλασική γραμμή.

Το αυτοκόλλητο Z 50th εδώ βρίσκεται στο ρεζερβουάρ, ενώ στα πίσω πλαϊνά καπάκια συναντάμε αυτοκόλλητα που αναγράφουν “Double Overhead Camshaft”, δηλαδή διπλός εκκεντροφόρος επί κεφαλής.

Παράλληλα η Kawasaki ανακοινώνει την κυκλοφορία ενός βιβλίου για τον μισό αιώνα ιστορίας των Ζ. Το βιβλίο αυτό θα είναι διαθέσιμο για αγορά από το κοινό όταν κυκλοφορήσει μέσα στο 2022, ωστόσο θα προσφέρεται ως συνοδευτικό δώρο σε κάθε αγοραστή οποιουδήποτε από τα τέσσερα αυτά επετειακά Ζ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon