.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 15:11

Kawasaki Ninja ZX-4R – Έρχεται, κατά τον ιαπωνικό Τύπο

Το αγαπημένο μας Young Machine έχει φρέσκιες ειδήσεις σχετικά με τη νέα τετρακύλινδρη Ninja που φημολογείται εδώ και πολλούς μήνες.

Η αποκάλυψη του ZX-25R από την Kawasaki στο Tokyo Motor Show 2019 τάραξε τα νερά της παγκόσμιας αγοράς, και περίπου έναν χρόνο αργότερα η επίσημη παρουσίαση στην Ινδονησία επιβεβαίωσε πως αυτή δεν ήταν απλώς άλλη μια μικρή σπορ μοτοσυκλέτα.

Με έναν ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο σε σειρά 250 cc που αποδίδει 50 ίππους στις 15,500 rpm και εξοπλισμό που λίγα έχει να ζηλέψει από το κορυφαίο Ninja ZX-10R, το ZX-25R συνέχισε να αποτελεί ένα μυστήριο για πολύ καιρό σχετικά με τη διαθεσιμότητά του.

Ταυτόχρονα ωστόσο με τις εικασίες για το πού θα πωληθεί και πόσο θα κάνει, ήδη κυκλοφορούσαν οι πρώτες φήμες για ανάλογη έκδοση 400 cc, ουσιαστικά μεγαλώνοντας τον 250άρη κινητήρα. Οι σχετικές ιστορίες εντάθηκαν πέρυσι, τροφοδοτούμενες από τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας, για να φτάσουμε στο τεύχος Απριλίου 2022 του γνωστού περιοδικού Young Machine.

Στο εξώφυλλο υπάρχει ένα περιποιημένο ψηφιακά κατασκευασμένο ZX-4R, το οποίο έφτιαξαν με βάση πληροφορίας δικού τους ανθρώπου που φέρεται να είδε τη μοτοσυκλέτα σε εργοστάσιο της Kawasaki στην Ιαπωνία.

Αυτή η είδηση προέτρεψε τους Ιάπωνες συναδέλφους να το δημιουργήσουν ψηφιακά με βάση την προβλεπόμενη εμφάνιση της οικογένειας Ninja και να το βάλουν στο εξώφυλλο του Απριλίου για να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του Young Machine δεν μένουν εκεί, καθώς μιλούν για ισχύ της τάξης των 75 ίππων από τον τετρακοσάρη τετρακύλινδρο.

Για την Kawasaki πιθανώς να έχει νόημα να φτιάξει και αυτή τη μεγαλύτερη έκδοση μιας πολύ μοναδικής μοτοσυκλέτας, μόνο και μόνο επειδή η εξέλιξή της θα είναι λογικά πολύ πιο γρήγορη και οικονομική.

Ούτως ή άλλως μιλάμε για ένα μοντέλο που φτιάχτηκε για το πρεστίζ περισσότερο από κάθε έσοδο που μπορεί να φέρει, καθώς με την αλμυρότατη τιμή του – ακούσαμε πως στην Ελλάδα το ZX-25R θα έβγαινε πάνω από τα 10 χιλιάρικα, αν ερχόταν – λειτουργεί περισσότερο ως ένα ελιτίστικο προϊόν για λίγους, όπως λ.χ. το κοινό που εξαφανίζει εν ριπή οφθαλμού τις πανάκριβες περιορισμένες εκδόσεις των ευρωπαϊκών εργοστασίων.

Πηγή: Young Machine

Kawasaki ZX 4R scoop Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 21:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon