.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 14:58

Kawasaki ZX-4R – Νέα τετρακύλινδρη μίνι ρουκέτα στα σκαριά;

Φημολογία από την Ιαπωνία ισχυρίζεται πως το απίθανο ZX-25R σύντομα θα αποκτήσει το πρώτο του αδελφάκι.

Η παρουσίαση του τετρακύλινδρου ZX-25R των 250 κυβικών και 50 ίππων στις 15,500 rpm το 2019 ταρακούνησε αρκετά την παγκόσμια αγορά που είχε συνηθίσει στα σύγχρονα σπορ μοντέλα με μονοκύλινδρους ή δικύλινδρους σε σειρά κινητήρες.

Η Kawasaki έφτιαξε μια μοτοσυκλέτα που θυμίζει περισσότερο τη superbike ZX-10R στα κορυφαία περιφερειακά της και το αξιοζήλευτο ηλεκτρονικό πακέτο, ήταν όμως αναπόφευκτο πως θα έβγαινε πολύ ακριβή – άνω των €9,000 σε κάποιες χώρες. Έτσι κι αλλιώς, το ZX-25R ουδέποτε εξήχθη προς Ευρώπη ή ΗΠΑ, παραμένοντας μια νοσταλγική σύγχρονη εκδοχή των απίθανων μικρών τετρακύλινδρων που όλοι οι Ιάπωνες κατασκεύαζαν πριν μερικές δεκαετίες για την παγκόσμια αγορά.

Η μοναδικότητα του πράσινου 250αριού ωστόσο μπορεί σύντομα να αποκτήσει ανταγωνισμό, καθώς φημολογείται εντονότατα πως η Kawasaki ετοιμάζει ένα ανάλογο 400άρι. Αυτή τη φορά η εξέλιξή του δεν θα κοστίσει τόσο, μιας και οι πληροφορίες μιλούν για ένα υπερκυβισμένο 250 με φαρδύτερα πιστόνια. Από κει και πέρα, η ήδη κορυφαίος εξοπλισμός του ZX-25R θα απαιτεί απλώς προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο βάσιμες είναι αυτές οι φήμες, πάντως η ευκολία με την οποία μπορεί να προκύψει το ZX-4R κάνει τα σενάρια να ακούγονται ρεαλιστικότερα.

Επίσης μπορεί να έχει λίγο παραπάνω νόημα για τις δυτικές αγορές, όπου πάλι η λογική λέει πως θα είναι ακριβό για τα δεδομένα της κλάσης του, αλλά εξίσου μοναδικό με το 250 και με σαφώς περισσότερη δύναμη – 60+ αλογάκια ακούγονται καλά – για να γοητεύσει ένα κομμάτι του κοινού.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 15:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon