.
Κατηγορία Zero Engineering
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 10:32

Zero SR 2022 - Νέο μοντέλο με ψηφιακό ξεκλείδωμα χαρακτηριστικών!

Η Zero Motorcycles παρουσίασε για το 2022 ένα νέο entry level μοντέλο για την κορυφαία σειρά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών SR/S & SR/F, που ακούει στο όνομα SR. Παράλληλα αναβάθμισε το λειτουργικό σύστημα των μοτοσυκλετών της, που ονομάζεται πλέον Cypher III+, παρουσίασε μεγαλύτερες μπαταρίες, ενώ οι ιδιοκτήτες των SR μπορούν να “ξεκλειδώσουν” έξτρα απόδοση έξτρα απόδοση, αυτονομία και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά με το ανάλογο αντίτιμο, στον δρόμο που χάραξε η Tesla.

H SR/F είχε παρουσιαστεί το 2019, ενώ η SR/S το 2020. Για το 2022 παραμένουν οι κορυφαίες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Zero, με μπαταρία 14.4 kWh και τον Z-Force 75-10 AC κινητήρα, αποδίδοντας 110 hp και 19,35 kgm, με τελική ταχύτητα 202 χλμ/ώρα.

Ο πελάτης πλέον μπορεί να επιλέξει τη νέα μπαταρία των 15.6 kWh (επιλογή premium), με αυξημένη θεωρητική αυτονομία από τα 251 χλμ. στην πόλη στα 272 χλμ., και από τα 123 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο στα 135 χλμ..

Η ακριβότερη (premium) επιλογή αγοράς για ενσωματωμένο φορτιστή των 6kW γεμίζει τις SR/F & SR/S από το μηδέν στο 100% σε 2.7 ώρες όταν χρησιμοποιείτε ταχυφορτιστή, ενώ η πιο οικονομική των 3kW χρειάζεται 4.5 ώρες με ταχυφορτιστή.

Το νέο λειτουργικό σύστημα Cypher III+ είναι στάνταρ σε όλη την οικογένεια SR, παρέχει βελτιωμένες επιδόσεις σε όλες του τις λειτουργίες, και παρέχει πρόσβαση στο Cypher Store, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο ο αναβάτης μπορεί να… “ξεκλειδώσει” αύξηση επιδόσεων και αυτονομίας! Το τελευταίο μας θυμίζει την Tesla, και σημαίνει πως ο πελάτης αγοράζει μεν σε μειωμένη τιμή μια μοτοσυκλέτα που ναι μεν διαθέτει ήδη τον δυνατότερο κινητήρα και τη μεγαλύτερη μπαταρία, όμως οι επιδόσεις και η αυτονομία είναι “κομμένες” μέσω λογισμικού, και “ξεκλειδώνουν” με έξτρα one-off πληρωμή. Είναι ένα χαρακτηριστικό που η Zero αναφέρει με κάποια περηφάνια πως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, όμως αν κρίνουμε από τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου δεν είναι ιδιαίτερα θετικές.

Τι θέλει ο αναβάτης λοιπόν; Ταχύτερη φόρτιση, αυξημένη αυτονομία, αυξημένες επιδόσεις, όπισθεν, και πλοήγηση; Για το 2022 όλα αυτά είναι διαθέσιμα, αλλά μέσω πληρωμής για ξεκλείδωμα από το λογισμικό!

Η νέα SR του 2022 τώρα, είναι το οικονομικό μοντέλο της σειράς, κομμένο λόγω λογισμικού στους 74 hp, στα 16,86 kgm ροπής, με τελική ταχύτητα 167 χλμ/ώρα.

O πελάτης μπορεί μέσω αγορών από το Cypher Store να ξεκλειδώσει τις επιδόσεις αλλά και την αυτονομία του SR, καθώς και να αγοράσει Cornering χαρακτηριστικά για τα ABS / Traction Control. Εάν ο αναβάτης αγοράσει όλες τις ψηφιακές αναβαθμίσεις, και αγοράσει και το πρόσθετο αξεσουάρ Power Tank (έξτρα μπαταρία που μπαίνει στο “ρεζερβουάρ”), η χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει τις 20.9 kWh, νούμερο ρεκόρ για μοτοσυκλέτα της εταιρείας.

Επίσης, νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα των SR να φορτίζουν σε ΣΦΗΟ με βύσμα J1772.

Το νέο λειτουργικό σύστημα της Zero θα γίνει διαθέσιμο και για τα μοντέλα 2020 & 2021 την άνοιξη του 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 15:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon