.
Κατηγορία Zero Engineering
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 15:39

Zero Motorcycles DSR/X – Ηλεκτρική Adventure

Εξοπλισμένη με ένα μεγάλο πακέτο μπαταριών, η νέα Zero DSR/X μπαίνει στη μάχη της ηλεκτρικής περιπέτειας παντός εδάφους.

Δεδομένου ότι οι adventure μοτοσυκλέτες συνιστούν τη δημοφιλέστερη κατηγορία στις αγορές του κόσμου, ήταν αναπόφευκτο πως αργά ή γρήγορα και οι κατασκευαστές ηλεκτρικών μοτοσυκλετών θα έσπευδαν να διεκδικήσουν ένα κομμάτι από την πίτα. Η ιταλική Energica έκανε την κίνησή της τον περασμένο Μάιο με την Experia, και λίγους μήνες μετά έρχεται η απάντηση μιας ακόμη κατ’ εξοχήν πρωτοπόρου της ηλεκτροκίνησης, της αμερικανικής Zero Motorcycles.

H DSR/X παρουσιάστηκε με το μεγάλο power pack της Zero, τη μπαταρία Z-Force με χωρητικότητα 17.3 kWh, τροφοδοτώντας με ηλεκτρική ενέργεια τον κινητήρα Z-Force 75-10X που αποδίδει μέγιστα 100 hp ισχύος και 23 ατελείωτων kgm ροπής μέσω κιβωτίου μιας σχέσης, χωρίς συμπλέκτη. Με την προσθήκη της προαιρετικής αναβάθμισης Power Tank, η χωρητικότητα φτάνει σε εντυπωσιακά επίπεδα 21 kWh, ξεπερνώντας και την ονομαστική χωρητικότητα και της Energica.

Fill

Η μοτοσυκλέτα στήνεται γύρω από ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα, με γεωμετρία και διαστάσεις adventure λογικής, όπως είναι τα 190 mm διαδρομής των πλήρως ρυθμιζόμενων αναρτήσεων Showa (μπροστά και πίσω). Κυλά σε τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, ντυμένους με λάστιχα Pirelli Scorpion Trail II από το εργοστάσιο.

Η Zero συνεργάστηκε με τη Bosch για να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης που συνδυάζει το λειτουργικό Cypher III+ με τη σουίτα Bosch Motorcycle Stability Controls που διαθέτει ειδικές ρυθμίσεις για εκτός δρόμου οδήγηση.

2023 Zero DSRX Dash Detail Canyon

Στα ηλεκτρονικά της DSR/X ξεχωρίζει το cornering ABS με επιλογή off-road ρύθμισης, ενώ διαθέτει ακόμη Bosch Vehicle Hold Control για εύκολες εκκινήσεις σε μεγάλη κλίση, αλλά και Park Mode, που επιτρέπει την όπισθεν κίνηση με πολύ αργή ταχύτητα.

Αυτή θα είναι οπωσδήποτε χρήσιμη, καθώς η Zero DSR/X ζυγίζει όσο οι πιο ακριβές και εξοπλισμένες συμβατικές adventure, φτάνοντας εδώ στα 247 κιλά (με τη στάνταρ μπαταρία 17.3).

2023 Zero DSRX Battery Detail 38

Η Zero έχει συμπεριλάβει δυνατότητα φόρτισης Level 1 και Level 2 με τον ενσωματωμένο φορτιστή Rapid Charge 6.6 kW, σε μια διαδικασία που ο ιδιοκτήτης μπορεί να εποπτεύει εκ του μακρόθεν χάρη στο κιτ συνδεσιμότητας, Cellular Connectivity Module (CCM), που προσφέρει ευρύ πεδίο ελέγχου και ρυθμίσεων μέσω έξυπνων συσκευών (τηλέφωνο, ταμπλέτα κ.ο.κ.).

Με το στάνταρ πακέτο μπαταριών η αυτονομία του DSR/X φτάνει έως τα 290 χιλιόμετρα στην πόλη, ενώ στον αυτοκινητόδρομο (με 113 km/h) η μέγιστη απόσταση ανά φόρτιση μπορεί να φτάσει ως τα 137 χιλιόμετρα. Συνδυαστικά, η μέση αυτονομία ανακοινώνεται στα 185 χιλιόμετρα.

2023 Zero DSRX PearlWhite Accessories

Η λίστα των έξτρα για τo Zero DSR/X διαθέτει πληθώρα αξεσουάρ για τη μοτοσυκλέτα, από βαλίτσες, προστατευτικά, καλύμματα, ανεμοθώρακες και άλλα, ενώ υπάρχουν και οι τεχνικές βελτιώσεις όπως η επέκταση της μπαταρίας στα 21 kWh ή το πρόσθετο κιτ Rapid Charge Module που υπόσχεται φόρτιση σε λίγο παραπάνω από μια ώρα.

Η νέα Zero DSR/X θα διετεθεί και στην Ελλάδα από την αποκλειστική αντιπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας, Electromove, με λιανική τιμή €27,590.

Zero DSR/X (ΗΠΑ)Electromove (Ελλάδα)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon