.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 12:16

EICMA 2021 - MV Agusta Lucky Explorer Project 9.5 2022

Κάτω από την ομπρέλα του Lucky Explorer Project, και δίπλα στην έκδοση 5.5, με μηχανικό δικύλινδρο σύνολο της QJ Motor (βλ. Benelli), η MV Agusta παρουσίασε και το premium πολεμικό Adventure bike 9.5 με τον δικό της (αναβαθμισμένο για την περίσταση) τρικύλινδρο κινητήρα, τροχούς 21 και 18 ιντσών, ηλεκτρονικές αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών και υπερπλήρες ηλεκτρονικό πακέτο βοηθημάτων.

Όπως και με το 5.5 στο Lucky Explorer Project, το 9.5 εμπνέεται από τις αγωνιστικές δάφνες των Cagiva Elefant σε ράλι όπως το Dakar, και βάζει την MV Agusta στην κατηγορία των Adventure μοτοσυκλετών, με κορυφαία χαρακτηριστικά και εξοπλισμό.

Μπορεί να είχαμε την ιδέα πως η MV Agusta θα αναβίωνε και την Cagiva για τα Adventure bikes της, όμως αυτό δεν έγινε, και αμφότερα τα μοντέλα έρχονται με τα λογότυπα της Agusta.

Όσον αφορά στο στιλ του 9.5, αυτό πλησιάζει πολύ εκείνο του original Elefant, ειδικά στην έκδοση με το λευκό χρώμα, με τα χρώματα και τα λογότυπα της Lucky Strike “πειραγμένα” και φυσικά δίχως καμία φράση πάνω στη μοτοσυκλέτα που να φέρνει στο μυαλό καπνικά προϊόντα.

Η μοτοσυκλέτα έρχεται εξοπλισμένη με μια γενναιόδωρη καρίνα, με ένα μεγάλο μπροστινό φτερό και με προστατευτικά στα δισκόφρενα μπροστά (η MV Agusta αναφέρει πως αυτά είναι σωστά σχεδιασμένα για βέλτιστη ψύξη), και φυσικά με μια ψηλή και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Πλαϊνά προστατευτικά έχουμε και για το ψυγείο, με τα πλαστικά εκεί να έχουν στρογγυλό σχήμα, συμπληρώνοντας έξυπνα τον κύκλο του Lucky Explorer.

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι υβριδικό, με 2 ατσάλινες δοκούς μπροστά, και ένα επίσης ατσάλινο υποπλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα πίσω, ενώ αλουμινένιο είναι το ψαλίδι.

Όσον αφορά στις διαστάσεις, το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.580 mm, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 230 mm, το ρεζερβουάρ χωρά 20 λίτρα καυσίμου, ενώ το συνολικό βάρος του 9.5 ανακοινώνεται στα 220 στεγνά κιλά.

Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 21 και 18 ιντσών με τα tubeless ελαστικά να έχουν διαστάσεις 90/90-21 και 150/70-18.

Οι αναρτήσεις τώρα είναι πλήρως ρυθμιζόμενες ηλεκτρονικές της Sachs, με ένα ανάποδο πιρούνι 50 mm με διαδρομή 220 mm και ένα μονό αμορτισέρ με διαδρομή 210 mm.

Στα φρένα έχουμε 2 δίσκους 320 mm μπροστά με monoblock τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo Stylema, και έναν ακόμα δίσκο 265 mm με διπίστονη δαγκάνα πίσω. Μεταλλικά είναι τα σωληνάκια, ενώ το δικάναλo Cornering ABS είναι το Continental MK100 με σύστημα Rear wheel lift-up mitigation.

Και μιας και μιλήσαμε για Cornering ABS, καταλαβαίνετε πως το 9.5 έρχεται με IMU 6 αξόνων στον στάνταρ εξοπλισμό του, και με Cornering χαρακτηριστικά σε ABS & Traction Control.

Στα όργανα βρίσκουμε μια μεγάλη TFT έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth (τηλεφωνία, πλοήγηση και μουσική), ενώ στο πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων έχουμε και Cruise Control αλλά και Launch Control, Traction Control 8 επιπέδων, 4 Riding Modes, Shifter για ανεβάσματα και κατεβάσματα, κ.α.

Παράλληλα στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται αισθητήρας GPS, Immobilizer, Full LED φώτα, LED DRL φώτα, προβολάκια ομίχλης, υδραυλικός συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, κλπ.

Νέοι είναι οι διακόπτες στο τιμόνι, ειδικά σχεδιασμένοι για το 9.5, για μέγιστη εργονομία, ενώ στην ουρά βρίσκεται ένα νέο σύστημα βάσεων για βαλίτσες, έξυπνα σχεδιασμένο ώστε να μην ενοχλεί αισθητικά όταν δεν έχετε τοποθετήσει τις βαλίτσες.

Ο τρικύλινδρος εν σειρά υγρόψυκτος κινητήρας του 9.5 προέρχεται από την γκάμα των τρικύλινδρων 800 της ιταλικής φίρμας, έχει όμως νέες διαστάσεις, νέο κυβισμό και πολλές αναβαθμίσεις και αλλαγές για τον νέο του ρόλο.

Έτσι, οι νέες διαστάσεις του είναι 81 mm x 60.2 mm, ο κυβισμός φτάνει τα 931 κ.εκ., η συμπίεση το 12.5:1, η απόδοση τους 123 hp / 10.000 rpm και η ροπή τα 10.4 kgm / 7.000 rpm. Σημειώστε πως η MV Agusta κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα.

Πολλές είναι οι αλλαγές στον κινητήρα, με νέα κυλινδροκεφαλή, νέες ατσάλινες βαλβίδες, νέα κάρτερ, νέο αντίστροφα περιστρεφόμενο στρόφαλο με διαστήματα ανάφλεξης 120 μοιρών και σειρά ανάφλεξης 1-2-3, νέα ρουλεμάν και νέα σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια.

Το κιβώτιο είναι εύκολα αφαιρούμενο (τύπου κασέτα), με το συνολικό βάρος του κινητήρα να είναι στα 57 κιλά.

Νέος είναι ο συμπλέκτης, νέα η γεννήτρια, νέα η μίζα και νέα τα καλύμματα του κιβωτίου ταχυτήτων.

Το 9.5 θα έρχεται σε 2 εκδόσεις, με αυτόματο συμπλέκτη Rekluse και με συμβατικό συμπλέκτη, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται ένα κιβώτιο με ηλεκτρονική ενεργοποίηση!

Τα χρώματα στα οποία παρουσιάστηκε το 9.5 είναι το λευκό και το γκρι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon