.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 12:00

EICMA 2023 - MV Agusta LXP Orioli 2024

Ντεμπούτο για την πρώτη adventure της MV Agusta με νέο τρικύλινδρο κινητήρα 931 cc και μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση LXP Orioli.

Ως αναμενόταν η MV Agusta αποκάλυψε την πρώτη της adventure μοτοσυκλέτα με την οποία ντεμπουτάρει στην παραγωγή ο νέος της τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 931 cc, με μέγιστη απόδοση 124 hp στις 10,000 rpm και 10.4 kgm στις 7,000 rpm για θεωρητική τελική ταχύτητα 230 km/h, με τους Ιταλούς να αποκαλύπτουν πως το 85% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 3,000 rpm.

Τροφοδοτείται από σύστημα ψεκασμού MVICS 2.1 με τρια μπεκ και σώματα 47 mm, ενώ στα ηλεκτρονικά της διαθέτει 4 χαρτογραφήσεις ανάφλεξης, traction control σε 8 στάθμες, cruise control, launch control, immobilizer και αντικλεπτικό σύστημα Mobisat με γεωεντοπισμό (GPS).

eicma23 mvagusta lxp ediorioli 06

Φορά πλαίσιο ατσάλινο (CrMo) διπλό περιμετρικό με αλουμινένιο ψαλίδι και αφαιρούμενο ατσάλινο υποπλαίσιο.

Εξοπλίζεται με ανεστραμμένο πιρούνι Sachs διαμέτρου 48 mm με διαδρομή 210 mm και πλήρεις ρυθμίσεις, ενώ πίσω βρίσκουμε ένα monoshock Sachs με την ίδια διαδρομή και επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο.

Στα φρένα έχουμε την υπογραφή της Brembo με δαγκάνες Stylema μπροστά, τετραπίστονες ακτινικές σε δίσκους 320 mm, υποστηριζόμενο από cornering ABS Continental (MK100) με σύστημα ελέγχου για την αποφυγή ανύψωσης του πίσω τροχού στα έντονα φρένα.

eicma23 mvagusta lxp ediorioli 22

Οι τροχοί είναι σε εντουράδικες διαστάσεις 90/90-21 μπροστά και 150/70-18 πίσω με ακτινωτές ζάντες Takasago Excel που δέχονται tubeless λάστιχα, ενώ το ύψος σέλας φτάνει στα 850-870 mm (ρυθμιζόμενο).

Η νέα LXP ζυγίζει 224 κιλά στεγνή, με άδειο το ρεζερβουάρ των 20 λίτρων, ενώ συμπεριλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό δύο πλαϊνές βαλίτσες αλουμινίου με χωρητικότητες 39 (αριστερή) και 32 (δεξιά) λίτρα.

eicma23 mvagusta lxp ediorioli 14

Η συγκεκριμένη έκδοση περιορισμένης παραγωγής συνοδεύεται από ένα κιτ με εξάτμιση τιτανίου Termignioni (εγκεκριμένη για Euro 5), ανθρακονημάτινα καπάκια για την άκρη του τελικού εξάτμισης και το προστατευτικό για τα πόδια, κάλυμμα μοτοσυκλέτας και πιστοποιητικό γνησιότητας. Πρόκειται για ένα συνοδευτικό που θα προσφερθεί αποκλειστικά στις 500 μοτοσυκλέτες της έκδοσης Orioli που θα φτιαχτούν.

Παραδόξως η μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε με την επωνυμία LXP, το κωδικό όνομα που είχε ως Lucky Explorer, ωστόσο στην πορεία είχε γίνει γνωστό πως θα ονομαστεί Enduro Veloce. Όπως και να έχει, η εμφάνιση της συλλεκτικής αυτής έκδοσης (500 κομμάτια μόνο) είναι προφανώς ο πρόλογος για το μοντέλο ευρείας παραγωγής που θα έρθει αργότερα, όταν και θα ανακαλύψουμε τι διαφορές θα έχει από τη συλλεκτική αυτή έκδοση.

MV Agusta LXP Orioli

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon