.
Κατηγορία Fantic
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 15:12

Fantic - Η νέα γκάμα Enduro & MX 2022 - Η επίσημη παρουσίαση και οι τιμές στην Ελλάδα

Η γκάμα FANTIC RACING μεγαλώνει, τόσο σε motocross όσο και σε enduro, με την εισαγωγή νέων μοντέλων και νέων κυβισμών: 250cc 2Τ και 4-stroke και 450cc 4-stroke. Η εξαιρετική οδηγική ικανότητα, η ευελιξία, η τεχνολογία, η τέλεια ισορροπία, η ισχύς και η κορυφαία απόδοση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που καθιστούν τη νέα γκάμα της FANTIC RACING σημείο αναφοράς. [Δελτίο Τύπου]

Από σήμερα, θα μπορείτε να έλθετε σε επαφή με το συναίσθημα που αποκαλούμε Fantic Racing Factory Feeling, επιλέγοντας ανάμεσα στο μοντέλο και τον κυβισμό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες σας στην αγωνιστική οδήγηση εκτός δρόμου. Έτοιμα να κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά Motocross, είναι τα τετράχρονα XXF 250 και XXF 450, και τα δίχρονα XX 250 και XX 125. Στο Enduro, τα δίχρονα ΧΕ125 και ΧΕ250 καθώς και τα τετράχρονα XE250 kai XE450 φέρνουν καινοτομίες που συναντώνται για 1η φορά σε μοτοσυκλέτες Enduro.

Τέσσερα μοντέλα Fantic είναι αφιερωμένα στο Motocross:

Fantic XX 125 2T,
Fantic XX 250 2T,
Fantic XXF 250 4T και
Fantic XXF 450 4T.

Τρία μοντέλα αποτελούν τη σειρά XE Enduro, με δίχρονους και τετράχρονους κινητήρες:

Fantic XE 125 2T,
Fantic XEF 250 4T,
Fantic XEF 450 4T.

Η FANTIC RACING προκειμένου να αναπτύξει την καλύτερη αγωνιστική μοτοσυκλέτα που φτιάχτηκε ποτέ και να ξαναγράψει την έννοια του off-road Racing δεν κάνει υποχωρήσεις: Χρησιμοποιεί όλη την τεχνογνωσία των Racing Dept και των Factory Teams, που κέρδισαν σε πίστες mx, και enduro και έχτισαν ήδη πρωταθλητές και μεταφέρει στα μοντέλα παραγωγής, λύσεις και εξοπλισμό που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμα μόνο σε εργοστασιακές ομάδες: Αυτή είναι η ουσία του FANTIC RACING FACTORY FEELING. Η γκάμα της Fantic αγωνίζεται από τη γέννησή της, με μοτοσικλέτες σχεδιασμένες να κερδίζουν, σε κάθε κατάσταση και σε κάθε αγώνα, ικανές να εγγυηθούν σε κάθε αναβάτη την ποιότητα μιας εργοστασιακής μοτοσυκλέτας, χάρη στη συνεχή μεταφορά γνώσεων μεταξύ αγώνων και παραγωγής.

Γιατί; Μόνο ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ: η προσφορά μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης με εξαιρετικές επιδόσεις σε κάθε τομέα. Μια τέλεια ισορροπία, ένας ειδυλλιακός συνδυασμός δύναμης, ευελιξίας, συμπεριφοράς και αξιοπιστίας ικανής να προσφέρει ακραία θετικά συναισθήματα και κορυφαία απόδοση σε κάθε κατηγορία. Μια χορωδιακή συμφωνία που λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινά με υψηλότατους στόχους που οδηγούν τη φάση σχεδιασμού, και περνά στην υλοποίηση λύσεων που αναπτύχθηκαν από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Fantic, σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες και τεχνικούς συνεργάτες, για την παραγωγή μιας εξαιρετικής μοτοσικλέτας.

NEW 2STROKE ERA - Η εμπειρία που αποκτήθηκε με τις επίσημες ομάδες του εργοστασίου στα κορυφαία παγκόσμια πρωταθλήματα και οι συνεχής εξέλιξη του Fantic Racing Department με επικεφαλής τον Jan Witteveen, είναι τώρα διαθέσιμες στις μοτοσυκλέτες παραγωγής. Το νέο δίχρονο 250, το οποίο συμπληρώνει το ήδη εξαιρετικά επιτυχημένο 125 2T που κατέκτησε την 1η θέση του βάθρου της κατηγορίας στα κορυφαία Enduro και Motocross πρωταθλήματα στον κόσμο. Το άπειρο συναίσθημα του δίχρονου - και η εγγενής ελαφρότητα, η απλότητα και η εκρηκτικότητά του - είναι τώρα διαθέσιμα σε όλους τους λάτρεις του motocross και enduro χάρη στα εκρηκτικά και γεμάτα αδρεναλίνη δύο μοντέλα Mx (XX 125, XX 250) και ένα Enduro (XE 125).

NEW 4STROKE ERA - Εδώ, η γκάμα Enduro και MX διευρύνεται πολύ, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες κάθε τύπου αναβάτη. Το NEWRACINGERA περνάει στα τετράχρονα χάρη σε τέσσερα νέα μοντέλα. Είναι καθαρόαιμα γεννημένα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα και αξιοπιστία της Yamaha όσον αφορά κινητήρες και πλαίσια, τώρα σημαντικά όμως βελτιωμένα από τη Fantic, για να κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο αγωνιστική και ακόμη πιο μοναδική. Συγκεκριμένα, για το XXF 250 έχουμε εργαστεί στη μονάδα ισχύος με στόχο τη μεγιστοποίηση αλλά και βελτιστοποίηση της απόδοσης του ιαπωνικού twincam. Στην πιο έντονη XXF 450, από την άλλη πλευρά, το τμήμα αγώνων Fantic παρενέβη για να κάνει τη μοτοσυκλέτα ακόμα πιο ισορροπημένη σε όλες τις συνθήκες χρήσης.

FANTIC RANGE XX και XXF MOTOCROSS MY 2022
Υπάρχουν τέσσερα μοντέλα στη σειρά Fantic Motocross, με δίχρονους (125 και 250) και τετράχρονους (250 και 450) κινητήρες.

XX 125 2T - Το όγδοο λίτρου XX 125 που φέτος κυριαρχεί για άλλη μια φορά στην ευρωπαϊκή σκηνή με τον Hakon Osterhagen ανοίγει το δρόμο για μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, η οποία θα παρουσιαστεί το επόμενο φθινόπωρο. Θέλετε preview; Θα είναι μια «επαναστατική» μοτοσικλέτα 125!

XX 250 2T - Εξίσου εκπληκτικό είναι το XX 250. Μια μοτοσυκλέττα που προέρχεται από την εμπειρία της Fantic Factory Team Maddii, ήδη νικητή με τον Nicholas Lapucci, και εξοπλισμένο με ειδικά εξαρτήματα όπως το πιστόνι Fantic Racing που αναπτύχθηκε από τον Jan Witteveen. Η εκρηκτική ισχύς του δίχρονου κινητήρα είναι ακόμα πιο εύκολη στη διαχείριση χάρη στη μονάδα ελέγχου Fantic με διακόπτες διπλής χαρτογράφησης και τιμονιού: το "Map1" είναι το πλήρες, ενώ το "Map2" μειώνει την ισχύ, καθυστερεί το χρονισμό ανάφλεξης και είναι κατάλληλο για τα πιο γλυστερά εδάφη. Το σύστημα εξάτμισης Fantic είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα εκλεπτυσμένο σιγαστήρα αλουμινίου Arrow. Το πλαίσιο είναι σημείο αναφοράς, χάρη στις εξαιρετικές ιδιότητες του ημι-διπλού σκελετού αλουμινίου - ελαφρύ και ισχυρό - και την ανάρτηση KYB, με πιρούνι SSS (Speed Sensitive System) διαμέτρου 48 mm, 300 mm διαδρομής και MX ρυθμίσεις που αναλύθηκαν και τελειοποιήθηκαν από το τμήμα αγώνων Fantic. Το monoshock παρέχει 315 mm τροχού και ρυθμίζεται ξεχωριστά για προφόρτιση, συμπίεση και επαναφορά. Το πακέτο πλαισίου συμπληρώνεται από αλουμινένιο ψαλίδι και ζάντες DID με διαστάσεις 21x1.60 - 18x2.15 για να χωρέσει τα ελαστικά Pirelli 80 / 100-21 και 110 / 90-19. Όλα τα φρένα Nissin, με δίσκο 270 mm μπροστά και 240 mm πίσω. Η εργονομία, που φροντίζεται με κάθε λεπτομέρεια, καθιστά το Fantic XX 250 μια «διαισθητική» μοτοσυκλέτα εύκολο-οδήγητη σε κάθε περίπτωση.

XXF250 4T και XXF450 4T - Όλη η δύναμη και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει μια τετράχρονη μοτοσυκλέτα είναι τώρα διαθέσιμα στη σειρά Fantic Motocross χάρη στα XXF 250 και XXF 450. Η ροπή, η ισχύς και η καμπύλη απόδοσης διαχειρίζονται από τη μονάδα ελέγχου RX1Pro Athena-GET, που αναπτύχθηκε από το Fantic Racing Department: μια αγωνιστική factory μονάδα ελέγχου η οποία διευκολύνει άμεσα την οδήγηση, χάρη στον διακόπτη στο τιμόνι που επιτρέπει να επιλέξετε τον ιδανικό χάρτη ανάμεσα σε 3 διαφορετικές ρυθμίσεις: Στάνταρ, Σκληρό και Μαλακό τεραίν, ρυθμίσεις που μπορούν να εξατομικευθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η εξάτμιση Arrow, με σιγαστήρα τιτανίου στον στάνταρ εξοπλισμό, είναι άλλη μια «factory» νότα. Το εξαιρετικό πλαίσιο της Yamaha συνδυάζεται με την μοναδική εργονομία, Fantic η οπόια είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Fantic. Και οι δύο μοτοσικλέτες είναι εξοπλισμένες με Traction Control καθώς και Launch Control GET, απόδειξη της αγωνιστικής τους ψυχής. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η οθόνη LC-GPA τοποθετημένη στο εμπρός φτερό για καλύτερη διαχείριση εκκινήσεων και εμφάνιση των διαφορετικών επιπέδων ελέγχου πρόσφυσης.

Η γκάμα MX 4T είναι εξοπλισμένη με την εφαρμογή smartphone "WiGET", η οποία σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της μονάδας ελέγχου, διαχειριζόμενοι τους χάρτες ανάφλεξης και τροφοδοσίας εκ των προτέρων: η τέλεια λύση για να έχετε πάντα την ιδανική ρύθμιση για κάθε τύπο εδάφους και καιρικές συνθήκες.

Μπορείτε να βρείτε προκαθορισμένους χάρτες που αναπτύχθηκαν από την Fantic Racing ή να δημιουργήσετε την ιδανική χαρτογράφηση για το στυλ και τις ανάγκες σας. Στο XXF 250, έχει γίνει ανάπτυξη για βελτίωση της απόδοσης ισχύος χάρη στην τέλεια ισορροπία μεταξύ κινητήρα, μονάδας ελέγχου και εξάτμισης. Στο XXF 450 η Fantic Racing έχει εργαστεί για να προσφέρει στον χρήστη ένα ισχυρό 450, αλλά ταυτόχρονα μια εύκολη, διαισθητική και εύκολα οδηγούμενη μοτοσικλέτα. Κορυφαία δομική αντοχή, χάρη στο περιμετρικό πλαίσιο αλουμινίου και την ανάρτηση KYB με πιρούνια 48mm (διαδρομή 310 mm) SSS (Speed Sensitive System) σε συνδυασμό με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο μονοσόκ (διαδρομή 317 mm), καθώς και κορυφαία εργονομία που αναπτύχθηκε από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Fantic.

Φυσικά φρένα Nissin, με δίσκο 270 mm και δίσκο 240 mm μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

FANTIC RANGE XE και XEF ENDURO MY 2022

Τρία μοντέλα Fantic Enduro, με δίχρονα και τετράχρονα μοτέρ.

Το δίχρονο 125, που κερδίζει συνεχώς σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο βελτιώνεται κι άλλο.

Το XE 125 2T, 2022 παρουσιάζεται ως η αναφορά για την μικρότερη κατηγορία του Enduro. Οι κύριες καινοτομίες προέρχονται άμεσα από την εμπειρία των επίσημων ομάδων της Fantic και των αναβατών τους. κάνοντας αυτό τη μοτοσυκλέτα ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Ο κινητήρας του XE 125 Enduro είναι ένας μονοκύλινδρος δίχρονος υδρόψυκτος 125 cc, ο οποίος σε σύγκριση με την έκδοση MX διαθέτει κυλινδροκεφαλή με ειδική γεωμετρία και χαμηλότερο λόγο συμπίεσης (MXversion: 8.6 ~ 10.7: 1 - έκδοση enduro: 7.4 ~ 8.8: 1).

Η μονάδα ελέγχου CDI διαθέτει επίσης ανάφλεξη με ειδική ρύθμιση για χρήση Enduro, καθώς και μια ενισχυμένη γεννήτρια που τροφοδοτεί την μπαταρία 12V. Το σύστημα εξάτμισης του XE 125, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Arrow, έχει ένα θάλαμο επέκτασης ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε στενά μονοπάτια, το οποίο βελτιστοποιεί ιδιαίτερα τη ροπή στις χαμηλές στροφές και ταυτόχρονα βελτιώνει την πρόσφυση και το power delivery: αυτό σημαίνει ευκολία οδήγησης χάρη στην απουσία διακυμάνσεων ισχύος που είναι δύσκολα διαχειρίσιμες σε ακραίες συνθήκες.

Μεγάλο πλεονέκτημα είναι επίσης το πλαίσιο αλουμινίου, εξαιρετικά ελαφρύ και δυνατό προσφέρει μεγάλη πρόσφυση και σταθερότητα τόσο στα γρηγορότερα όσο και στα σφιχτά sections και, ταυτόχρονα, μεγάλη ευελιξία στα πιο απαιτητικά sections. Η ανάρτηση αποτελείται από το εξαιρετικό και εγγυημένο πιρούνι KYB SSS (Speed Sensitive System) 48 mm με 300 mm διαδρομής, με μια ρύθμιση Enduro που δημιουργήθηκε ειδικά από το τμήμα αγώνων και μπορεί να προσαρμόζεται, με μερικά κλικ, σε διάφορα στυλ οδήγησης, από τους πιό σκληροπυρηνικούς αγωνιζόμενους μέχρι αρχαρίους. KYB και στο πίσω μέρος, με μονοσόκ (315 mm διαδρομή), φουλ ρυθμιζόμενο.

Την ολοκλήρωση του πακέτου φέρνει ένα ψαλίδι ελαφρού κράματος, ζάντες DID σε μεγέθη 21x1.60 - 18x2.15 με ελαστικά Metzeler 90 / 90-21 "\ 120 / 90-18". Η τελική αναλογία κίνησης είναι 13:50, ενώ το σύστημα πέδησης προέρχεται απευθείας από τη Nissin, και είναι συνώνυμο με ισχύ και προοδευτικότητα χάρη στους μπροστινούς δίσκους 270 mm και στους πίσω δίσκους 245 mm.

Οι τετράχρονες XEF 250 4T και XEF 450 4T ξεχωρίζουν για τη συνεχή αναζήτηση ισχύος και χρηστικότητας σε όλο το εύρος στροφών.

Ο κινητήρας, η μονάδα ελέγχου, η εξάτμιση, το εκπληκτικό πλαίσιο, μαζί με τη φροντίδα που δίνεται σε όλα τα εξαρτήματά, κάνουν το XEF 250 ένα όχημα έτοιμο να ανταγωνιστεί σε όλες τις συνθήκες.

Το XEF 450 ολοκληρώνει την προσφορά Fantic Enduro, με μια ολοκαίνουργια αγωνιστική μοτοσυκλέτα που προκύπτει από την εργασία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Fantic και βελτιώνει τα ήδη κορυφαία χαρακτηριστικά ευελιξίας, χειρισμού, κατανομής ισχύος και πρόσφυσης του τετράχρονου κινητήρα Yamaha.

Η ηλεκτρονική διαχείριση του XEF 450 ανατίθεται στην μονάδα ελέγχου Athena-GET, που αναπτύχθηκε από το Fantic Racing Department. Χάρη στην εφαρμογή WiGET, εδώ είναι επίσης δυνατό να ρυθμίσετε και να τροποποιήσετε εύκολα - εάν είναι απαραίτητο - τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες οδήγησης. Η εξάτμιση Arrow, με σιγαστήρα αλουμινίου, είναι επίσης μια άλλη αναφορά σε εργοστασιακές μοτο. Το στιβαρό αλλά εύκαμπτο όπου χρειάζεται περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο είναι άλλο ένα πλεονέκτημα του XEF 450, που αναδεικνύει τα κορυφαία χαρακτηριστικά του πολυ-ρυθμιζόμενου πακέτου ανάρτησης KYB, ικανό να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του αναβάτη.

"Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε άλλο ένα άλμα μπροστά - εξηγεί ο Mariano Roman, Διευθύνων Σύμβουλος της Fantic Motor - προβάλλοντας την εταιρεία μας σε πραγματικά ενδιαφέροντα segments της αγοράς. Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής μας γκάμας, τόσο στο Motocross όσο και στο Enduro, μας επιτρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε τους κύριους ανταγωνιστές μας σε όλες τις κατηγορίες. Τις κατηγορίες αυτές που συγκέντρωναν πάντα την υψηλότερη έκφραση τεχνολογίας στην οδήγηση εκτός δρόμου. Η έρευνα και η ανάπτυξη στον κόσμο των κορυφαίων πρωταθλημάτων μας επέτρεψαν, χάρη στην εξαιρετική δουλειά των ομάδων και των επίσημων αναβατών της Fantic, όχι μόνο για να γιορτάσουμε μεγάλες νίκες και τίτλους, αλλά, πάνω απ' όλα, να διαθέσουμε σε όλους τους λάτρεις του χώματος, τεχνολογία που ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμες μόνο σε εργοστασιακούς οδηγούς. Προσφέρουμε μοτοσικλέτες με "εργοστασιακή αίσθηση", και όχι απλές "μοτοσυκλέτες παραγωγής". Αυτό μας κάνει διαφορετικούς από τους ανταγωνιστές μας. Περισσότερο από μια "εργοστασιακή μάρκα", είμαστε μια νέα πραγματικότητα που έχει επανασχεδιάσει την προσέγγιση στους αγώνες, κάνοντας εργοστασιακή τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους, ξεκινώντας απευθείας από την "pole position". Αυτό είναι το πνεύμα που διέπει ολόκληρη την γκάμα Enduro και Motocross, που θα είναι διαθέσιμη σε επίσημους αντιπροσώπους της Fantic από τον Σεπτέμβριο ".

Ακολουθούν οι τιμές των νέων μοντέλων της Fantic Motor στην Ελλάδα.

ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΙΜΗ (ΕΥΡΩ)
XE 125 2T Racing 8.999
XEF 250 4T Racing 10.799
XEF 450 4T Racing 11.999
XX 125 2T Racing 8.399
XX 250 2T Racing 9.399
XXF 250 4T Racing 9.999
XXF 450 4T Racing 10.399

Τέλη κυκλοφορίας , έξοδα ταξινόμησης και πινακίδων κλπ μόνο μοντέλα Enduro

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ελληνική αντιπροσωπεία Fantic Motor Hellas, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon