.
Κατηγορία CCM
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 13:52

CCM Heritage ’71 - Επετειακό ποίημα από τιτάνιο

Η CCM παρουσίασε μια επετειακή μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, για τα 50 χρόνια της εταιρείας, που ακούει στο όνομα Heritage 71, συνδυάζοντας την κληρονομιά με το έτος ίδρυσης του εργοστασίου. Με πλαίσιο και εξαρτήματα από τιτάνιο, και με κορυφαία περιφερειακά, θα κατασκευαστεί μόλις σε 71 κομμάτια.

Όλα ξεκίνησαν το 1971, όταν ο νεαρός αγωνιζόμενος μοτοσυκλέτας Alan Clews ξεκίνησε να κατασκευάζει μοτοσυκλέτας στο Bolton του Lancashire, παίρνοντας έμπνευση από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross Jeff Smith, και την εργοστασιακή BSA του με πλαίσιο τιτανίου.

Πενήντα χρόνια μετά, η CCM Motorcycles τιμά την κληρονομιά του Alan Clews, δημιουργώντας μια κορυφαία μοτοσυκλέτα με μοναδικά εξαρτήματα από το ευγενές αυτό υλικό.

Από τιτάνιο λοιπόν αποτελείται το πλαίσιο χωροδικτύωμα, με μοναδικά χαρακτηριστικά αντοχής σε κόπωση μετάλλου, οξείδωση και στον χρόνο, ενώ από τιτάνιο είναι και τα μαρσπιέ της Raptor, το σύστημα εξάτμισης της QD Racing -που έχει κολλήσεις με το χέρι σε 64 σημεία-, και αρκετά ακόμα εξαρτήματα.

Ο εξωτισμός συνεχίζεται με τις αγωνιστικές Dymag ζάντες μαγνησίου, που κόβουν 6 κιλά μη-αναρτώμενου βάρους, ενώ στα φώτα βρίσκουμε έναν Adaptive Cornering LED προβολέα που φωτίζει και το εσωτερικό της στροφής. Μοναδικής εμφάνισης είναι και τα LED φλας.

Κορυφαία περιφερειακά των Ohlins, Brembo και Rizoma, και μπόλικο ανθρακόνημα και Billet αλουμίνιο ολοκληρώνουν το πακέτο.

Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει μόλις 136 κιλά γεμάτη με υγρά, ενώ ο μονοκύλινδρος τετράχρονος κινητήρας των 600 κ.εκ. αποδίδει 62 hp.

Η κάθε μία από τις 71 Heritage 71 κοστίζει 28.995 λίρες Αγγλίας, ήτοι 34.755 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να παραγγείλετε τη δική σας, δείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 13:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon