.
Κατηγορία CCM
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 16:54

CCM Spitfire Baja 1000 και Dakar Rallye 600

Δύο μοναδικά custom Spitfire εργοστασιακής προέλευσης, με πιθανότητες να μπουν σε μαζική παραγωγή!

Η αγγλική CCM κατασκευάζει κατά καιρούς πολύ ενδιαφέροντα custom μοντέλα, είτε κατά παραγγελία πελατών της ή απλά γιατί … μπορεί. Στα τέλη του 2021 προσέθεσε στην ιστοσελίδα της δύο αρκετά παραπλήσιες σε εμφάνιση και λογική τέτοια σχέδια, τα οποία φτιάχτηκαν για δύο δικούς της ανθρώπους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Αμφότερα βασίζονται στο πλαίσιο και κινητήρα του Spitfire, με τον μονοκύλινδρο 600 cc και 55 hp που έλκει την καταγωγή του από τη Husqvarna την εποχή που ανήκε στη BMW, μιλάμε δηλαδή για τον ίδιο κινητήρα των Ηusky TE που συναντάμε και σε μοτοσυκλέτες της ιταλικής SWM.

ccm rally 2

Το Spitfire Baja 1000 φτιάχτηκε για τον Robert Bentham, πρώην εργοστασιακό αναβάτη της CCM σε αγώνες rally και enduro. Η επιλογή του ήταν μια enduro μοτοσυκλέτα που να αναβιώνει τις δεκαετίες του 1960 και ‘70 και η οποία να μοιάζει έτοιμη να ριχτεί στη μάχη του φημισμένου αμερικανικού αγώνα crocc-country, Baja 1000.

Το συγκεκριμένο Spitfire φορά εξάτμιση Josh Pierson, πλαστικά εποχής από τη UFO, σύγχρονο LED προβολέα, billet μαρσπιέ και billet αλουμινένιες τιμονόπλακες της JPS.

Το έτερο Spitfire, Dakar Rallye 600, οδεύει κατευθείαν στον γενάρχη των adventure μοτοσυκλετών, BMW R80 G/S, όπως ακριβώς ζήτησε ο Steve Hague, παλιός αναβάτης της CCM με τερματισμούς στο Dakar το 1999 και το 2004.

Η αναφορά στη μοτοσυκλέτα που απαθανάτισε ο Gaston Rahier με τη νίκη του στο Paris-Dakar του 1980 αποτελεί ουσιαστικά και έναν φόρο τιμής στον αναβάτη που τον ενέπνευσε να μπει στους αγώνες ράλι.

Στο δικό του custom πρωταγωνιστεί το τεράστιο αλουμινένιο ρεζερβουάρ αλά G/S, ενώ εξοπλίζεται ακόμη με ποδιά κινητήρα από αλουμίνιο, εξάτμιση Blue Flame, χειροποίητη σέλα κατά παραγγελία, billet τιμονόπλακες για αγωνιστική χρήση ράλι κ.ά.

Το ενδιαφέρον στοιχείο γι' αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες είναι πως δεν αποκλείεται να τις δούμε σε παραγωγή, ή τουλάχιστον ένα νέο Rally μοντέλο με τα στοιχεία τους. Αυτό θα μπορούσε να έρθει προς αντικατάσταση του GP450 (με τον παλαί ποτέ μονοκύλινδρο 450 cc της BMW), όπως αποκάλυψε στέλεχος της CCM στην αγγλική ιστοσελίδα Visordown. Συγκεκριμένα, είπε πως εξέθεσαν τα δύο custom στην έκθεση Motorcycle Live και η εξαιρετικά θετική αντίδραση του κοινού τους έχει κάνει να σκέφτονται μια νέα μοτοσυκλέτα adventure σε αυτό το μοτίβο.

Πολύ θα θέλαμε να τα δούμε και στην παραγωγή, αν και δυστυχώς η CCM δεν αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα.

Δείτε τα στην ιστοσελίδα με τα custom μοντέλα της CCM

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon