.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 10:33

Yamaha YZ250 2022 - Νέο πλαίσιο, νέα φρένα και έκδοση Monster Energy

Δίπλα στην εκ βάθρων ανανεωμένη YZ125 του 2022, βρίσκουμε και την επίσης βελτιωμένη, αν και σε μικρότερη έκταση, YZ250. Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου της Yamaha και μάθετε όλες τις βελτιώσεις του νέου MX μοντέλου της Iwata.

Λίγες είναι οι άλλες μοτοσυκλέτες motocross που μπορούν να ανταγωνιστούν την δίχρονη YZ250 σε ό,τι αφορά την ιστορία, τη διαρκή δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στους αγώνες.

Η αυθεντική ΥΖ250 ήταν η μοτοσυκλέτα που χάρισε στην Yamaha το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Håkan Andersson, το 1973 – τον πρώτο μεταξύ πολλών τίτλων Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM και AMA Supercross στα 250 κ.εκ. που κατακτήθηκαν από αυτή την εικονική μοτοσυκλέτα motocross κατά τη διάρκεια των επόμενων λίγων δεκαετιών από μερικούς από τους σπουδαιότερους αναβάτες του αθλήματος.

Σήμερα, η φήμη και η δημοτικότητα αυτής της σημαντικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας είναι πιο ισχυρές από ποτέ μεταξύ εκείνων των αναβατών που εκτιμούν το χαμηλό βάρος, την μηχανική απλότητα, την εξαιρετική εμφάνιση και τις νικηφόρες επιδόσεις που τη χαρακτηρίζουν. Δεν είναι υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι η YZ250 είναι ένας πραγματικός θρύλος στον κόσμο των Off Road μοτοσυκλετών – πόσες άλλες μοτοσυκλέτες motocross έχουν αποκλειστικές σελίδες Facebook με χιλιάδες ακολούθους!

Για το 2022, η εξέλιξη αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης μοτοσυκλέτας motocross συνεχίζεται και η νέα YZ250 διαθέτει το ολοκαίνουργιο εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο που ομορφαίνει το προφίλ της και την καθιστά τη μοτοσυκλέτα με την πιο δυναμική εμφάνιση στην πίστα. Ωστόσο, το νέο μοντέλο αντιπροσωπεύει κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή βελτίωση στυλ και η νέα βελτιωμένη προδιαγραφή πλαισίου περιλαμβάνει πιο ισχυρή πέδηση, ανασχεδιασμένη ανάρτηση, νέα ελαφρύ εξοπλισμό και ένα σύστημα εισαγωγής υψηλών επιδόσεων.

Εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο με στιβαρή οριζόντια γραμμή

Η YZ250 διαθέτει ολοκαίνουργιο και εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο με σχεδίαση παρόμοια αυτής που χρησιμοποιείται σε όλες τις καινούργιες YZ125, ενώ διαθέτει στιβαρή οριζόντια γραμμή που παρέχει στην μοτοσυκλέτα επιθετική και δυναμική εμφάνιση. Το νέο ρεζερβουάρ και τα περιβλήματα του ψυγείου είναι σε ακόμα μικρότερες διαστάσεις ανάμεσα στα γόνατα του αναβάτη, για αυξημένη δυνατότητα μετακίνησης του αναβάτη κατά τη μετατόπιση του βάρους και την κίνηση σε στροφές – ενώ το πλαίσιο μικρών διαστάσεων δημιουργεί επίσης μια αίσθηση χαμηλού βάρους και ευελιξίας που ενισχύει τον αθλητικό χαρακτήρα του νέου μοντέλου.

Πιο επίπεδη σέλα

Εκτός από το μικρότερο πλάτος πλαισίου, η YZ250 2022 διαθέτει ανασχεδιασμένη σέλα με πιο επίπεδη άνω επιφάνεια που βελτιώνει την εργονομία της μοτοσυκλέτας και κάνει ευκολότερη και γρηγορότερη τη μετατόπιση του βάρους μπροστά/πίσω.

Το νέο πίσω φτερό και τα πλευρικά καπάκια προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση εισαγωγής αέρα

Τα μπροστινά φτερά διαθέτουν πιο κομψή και πιο δυναμική εμφάνιση, ενώ τα πλευρικά καπάκια και το πίσω φτερό έχουν ανασχεδιαστεί για βελτιωμένη απόδοση εισαγωγής αέρα. Αυτό γίνεται με την ενσωμάτωση μεγαλύτερων πίσω οπών αερισμού στα πλευρικά καπάκια, καθώς επίσης και με τη σχεδίαση του κάτω μέρους της σέλας και του σχήματος του πάνω και του πίσω φτερού, ώστε να μην εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Η προκύπτουσα αύξηση της συνολικής απόδοσης εισαγωγής αέρα συμβάλλει σε βελτιωμένη απόδοση σε υψηλότερες στροφές του κινητήρα. Επίσης, για να ταιριάξει με τη νέα εισαγωγή αέρα, η YZ250 είναι εφοδιασμένη με νέα εξάτμιση που έχει νέο σχήμα και τροποποιημένες διαστάσεις.

Ελαφρύτερα και πιο δυνατά φρένα

Η νέα YZ250 διαθέτει ένα ισχυρό νέο σύστημα πέδησης που προσφέρει αυξημένη απόδοση και αίσθηση, μειώνοντας ταυτόχρονα το βάρος. Ο μπροστινός δίσκος 270 mm νέας σχεδίασης έχει την ίδια διάμετρο με την προηγούμενη έκδοση. Ωστόσο, με τον εξοπλισμό της νέας πιο άκαμπτης δαγκάνας με τα έμβολα 25,4 mm μεγαλύτερης διαμέτρου, το νέο μπροστινό φρένο έχει τακάκια με 30% μεγαλύτερη επιφάνεια. Αυτός ο συνδυασμός που περιλαμβάνει τη δαγκάνα υψηλότερης ακαμψίας και τα τακάκια πολύ μεγαλύτερης επιφάνειας προσφέρει εξαιρετική ισχύ πέδησης και απόλυτη αίσθηση για πέδηση ακριβείας με ένα δάχτυλο.

Το πίσω φρένο έχει επίσης βελτιωθεί με την προσαρμογή ενός δίσκου ελαφρώς μικρότερης διαμέτρου 240 mm – μείωση κατά 5 mm – καθώς και μιας δαγκάνας νέας σχεδίασης που προσφέρει τακάκια με την ίδια επιφάνεια και απόδοση πέδησης του προηγούμενου μοντέλου, μειώνοντας το βάρος κατά 100 g περίπου.

Τροποποιημένες ρυθμίσεις ανάρτησης

Τα μπροστινά πιρούνια υψηλών προδιαγραφών KYB SSS 48 mm και η πίσω ανάρτηση KYB Monocross με μοχλικό της YZ250, αποτελούν σημείο αναφοράς στον κλάδο και για το μοντέλο του 2022, οι εργοστασιακές ρυθμίσεις έχουν τροποποιηθεί ώστε να προσφέρουν ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά απόσβεσης σε χαμηλές ταχύτητες.

Εξαρτήματα που μειώνουν το βάρος

Μικρές αλλά σημαντικές περαιτέρω μειώσεις του βάρους έχουν επιτευχθεί με τη χρήση μιας ανασχεδιασμένης μανέτας συμπλέκτη και πίσω γραναζιού.

Νέα χρώματα και γραφικά

Η YZ250 2022 διαθέτει δυναμικό φινίρισμα υψηλής ποιότητας με δύο αποχρώσεις Icon Blue και ανθεκτικά γραφικά που είναι ενσωματωμένα στα πλαστικά της μοτοσυκλέτας και έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν στις σκληρές συνθήκες χρήσης των motocross.

Αγωνιστική έκδοση YZ250 Monster Energy Yamaha Racing Edition

Το 2022, η Yamaha θα θέσει σε κυκλοφορία μια αποκλειστική νέα αγωνιστική έκδοση YZ250 Monster Energy Yamaha Racing Edition. Με φινίρισμα σε χρώμα Monster Black και εργοστασιακά αντίγραφα γραφικών που κάνουν αυτήν τη θρυλική μοτοσυκλέτα motocross ακόμα πιο ελκυστική στην πίστα και στο paddock.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτό το αποκλειστικό πακέτο χρωμάτων και γραφικών προσφέρεται στην YZ250 και είναι εμπνευσμένο από τις μοτοσυκλέτες των εργοστασιακών ομάδων Monster Energy Yamaha MXGP και MX2.

Οι τεχνικές προδιαγραφές των αγωνιστικών εκδόσεων YZ250 και YZ250 Monster Energy Yamaha Racing Edition είναι ίδιες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της YZ250

  • Δίχρονος υγρόψυκτος κινητήρας YPVS 250 κ.εκ.
  • Ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου
  • Νέα εισαγωγή αέρα υψηλής απόδοσης
  • Αναδιαμορφωμένη εξάτμιση
  • Νέο λεπτότερο πλαίσιο – 36 mm πιο στενό ανάμεσα στα γόνατα
  • Φτερά και πλευρικά καπάκια νέας σχεδίασης
  • Βελτιωμένη εργονομία με νέο ρεζερβουάρ καυσίμου και πιο επίπεδη σέλα
  • Σύστημα πέδησης υψηλότερης απόδοσης
  • Τροποποιημένες εργοστασιακές ρυθμίσεις ανάρτησης KYB
  • Νέα πιο ελαφριά τιμόνια και πιο κοντές μανέτες
  • Νέο χρώμα Icon Blue δύο αποχρώσεων και γραφικά ενσωματωμένα στα πλαστικά της μοτοσυκλέτας
  • Επίσης διαθέσιμη στα εργοστασιακά χρώματα Monster Black
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon