.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 10:12

Yamaha YZ125 2022 - Εκ βάθρων ανανέωση και έκδοση Monster Energy!

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου της Yamaha για τη δίχρονη YZ125 του 2022, που ανανεώθηκε εκ βάθρων, με νέο κινητήρα, νέο πλαίσιο, νέα φρένα, νέα εμφάνιση και πολλές ακόμη αλλαγές, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση Monster Energy!

Το 2020 βρήκε τους αναβάτες MXGP και MX2 της επίσημης εργοστασιακής σειράς Monster Energy Yamaha να προηγούνται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, με τους Jeremy Seewer και Jago Geerts να ολοκληρώνουν τη χρονιά ως δευτεραθλητές των MXGP και MX2 αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, η Yamaha επέδειξε απίστευτη αντοχή, με τους αναβάτες της YZ450F να κατακτούν δύο από τις τέσσερις πρώτες θέσεις της κατάταξης MXGP 2020, ενώ οι αναβάτες της YZ250F κατέκτησαν τρεις από τις πέντε πρώτες θέσεις της κατάταξης MX2 2020, εξασφαλίζοντας έτσι για την Yamaha τον Παγκόσμιο Τίτλο για τους κατασκευαστές στην κατηγορία MX2.

Στις ΗΠΑ, όπου η σεζόν Supercross 2021 έχει ήδη ολοκληρωθεί, οι αναβάτες της αγωνιστικής Monster Energy Star Yamaha κυριάρχησαν με τις μηχανές YZ250F στα Πρωταθλήματα 250 SX Ανατολής και Δύσης, του 2021.

Συνολική και διαρκής δέσμευση στο Motocross

Από τότε που η Yamaha κέρδισε το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross πριν από σχεδόν 50 χρόνια, η εταιρεία έχει δεσμευτεί πλήρως στην υποστήριξη του αθλήματος και τη δημιουργία σειράς εξοπλισμού που εξασφαλίζει τη νίκη για αναβάτες κάθε ηλικίας. Η Yamaha ήταν μία από τις πρώτες ιαπωνικές μάρκες που παρήγαγε ειδικά κατασκευασμένες αγωνιστικές μηχανές για αναβάτες μικρής ηλικίας και η πρώτη που παρουσίασε στην πίστα τις τετράχρονες μηχανές MX. Σήμερα η εταιρεία συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη δύναμη στον χώρο του motocross σε κάθε επίπεδο και με πλήρη δέσμευση σε κάθε αναβάτη.

Η Yamaha αναγνωρίζει ιδιαίτερα τη σημασία του χώρου του motocross για μικρές ηλικίες, όπου οι μελλοντικοί πρωταθλητές τελειοποιούν τις δεξιότητές τους πριν κάνουν την μετάβαση στην μεγάλη κατηγορία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, από το 2015, η Yamaha έχει θέσει σε λειτουργία το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα YZ bLU cRU FIM Europe Cup που προσφέρει σε νεαρούς αναβάτες των YZ125, YZ85 και YZ65 την ευκαιρία να προκριθούν στο bLU cRU Europe Cup SuperFinale κάθε χρόνο και να γίνουν γνωστοί σε ένα τεράστιο διεθνές κοινό στο υψηλού κύρους Πρωτάθλημα Monster Energy FIM Motocross of Nations.

Με σκοπό να υπενθυμίσει αλλά και να διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας στο motocross, η Yamaha θα παρουσιάσει την ολοκαίνουρια YZ125 για το 2022, μαζί με σημαντικές αναβαθμίσεις για τα μοντέλα YZ250 και YZ85 που προσφέρουν σε κάθε αναβάτη την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις πραγματικές δυνατότητές του και να φτάσει κατευθείαν στην victorYZone!

Η ολοκαίνουργια YZ125: Ευελιξία. Ικανότητα. Νίκη.

Για το 2022, η ολοκαίνουργια YZ125 αποκτά έναν πλήρως ανασχεδιασμένο κινητήρα υψηλότερης απόδοσης σε συνδυασμό με αξιοσημείωτα αναβαθμισμένο και λεπτότερο πλαίσιο πρωτοποριακής εμφάνισης, το οποίο καθιστά αυτήν τη μοτοσυκλέτα την πιο ανταγωνιστική ΥΖ125 που κατασκευάστηκε ποτέ.

Προσφέροντας σημαντικά υψηλότερη απόδοση ισχύος με μεγαλύτερη πρακτικότητα – και με ακριβέστερο χειρισμό, ισχυρότερο φρενάρισμα και βελτιωμένη εργονομία – η νέα YZ125 έχει σχεδιαστεί για να γίνει η κύρια επιλογή για ανερχόμενους αναβάτες που θέλουν να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία τους καθώς και να αναβαθμίσουν την απόδοσή τους.

Οι προηγμένες προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας δείχνουν ξεκάθαρα την επιθυμία της Yamaha να προσφέρει στους αυριανούς πρωταθλητές τον καλύτερο εξοπλισμό που μπορούν να διαθέτουν στα εφηβικά τους χρόνια, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για το μεγαλύτερο βραβείο όταν ανέλθουν στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Νέος κινητήρας 125 κ.εκ.: Αυξημένη απόδοση με βελτιωμένη πρακτικότητα

Για το 2022, οι μηχανικοί της Yamaha εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν τον πιο ισχυρό κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε YZ125 παραγωγής. Στην αναζήτησή τους για ισχυρότερη απόδοση που κερδίζει αγώνες, η ομάδα σχεδιασμού έχει κατασκευάσει έναν ολοκαίνουργιο δίχρονο κινητήρα 125 κ.εκ., που αναπτύσσει σημαντικά υψηλότερη ισχύ στην περιοχή των μεσαίων έως υψηλών στροφών.

Σχεδόν κάθε κύριο εξάρτημα του κινητήρα του 2022 είναι καινούργιο, ενώ η ολοκληρωμένη ανασχεδίαση προσφέρει σημαντική αύξηση στην μέγιστη απόδοση ισχύος, για να προσφέρει στην YZ125 ένα πραγματικό πλεονέκτημα νίκης μόλις πέσει η μπάρα της εκκίνησης. Η αυξημένη ισχύς σε συνδυασμό με την βελτιωμένη πρακτικότητα και την καλύτερη αίσθηση στις υψηλές στροφές, δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς αγώνων motocross να αξιοποιούν πλήρως την αύξηση της ιπποδύναμης και να προηγούνται των αντιπάλων τους σε όλα τα τμήματα της πίστας.

Ολοκαίνουργια κεφαλή, κύλινδροι και έμβολο

Η κυλινδροκεφαλή, ο κύλινδρος και το έμβολο της YZ125 έχουν ανασχεδιαστεί πλήρως στο πλαίσιο της μετάβασης προς την επίτευξη αυξημένων επιδόσεων, σε συνδυασμό με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ισχύος. Στις πιο σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνεται ο αναδιαμορφωμένος θάλαμος καύσης, καθώς επίσης η θυρίδα εξαγωγής μικρότερου μήκους και οι ανασχεδιασμένες θυρίδες των κυλίνδρων που προσφέρουν σημαντική βελτίωση στην απόδοση καύσης.
YPVS νέας σχεδίασης

Παρέχεται YPVS νέας σχεδίασης που συμπληρώνει τις αλλαγές στην κεφαλή και στους κυλίνδρους. Το μέγιστο βύθισμα της νέας βαλβίδας εξαγωγής έχει τροποποιηθεί και ο χρονισμός του ανοίγματος και του κλεισίματος έχει επίσης τροποποιηθεί προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις του κινητήρα και να αυξηθεί η ευκολία οδήγησης.

Νέο καρμπυρατέρ Keihin και συγκρότημα διαφραγματικών βαλβίδων V-Force

Σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου κινητήρα είναι η χρήση του καρμπυρατέρ Keihin PWK 38,1 mm που είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικά ελεγχόμενο ψεκασμό αέρα που προσφέρει ακαριαία απόκριση ισχύος όταν χρειάζεται. Το νέο καρμπυρατέρ διαθέτει TPS (αισθητήρα θέσης πεταλούδας) καθώς και CDI ελεγχόμενο από τρισδιάστατη χαρτογράφηση που διασφαλίζει βελτιστοποιημένο χρονισμό ανάφλεξης. Μαζί με ένα νέο συγκρότημα διαφραγματικών βαλβίδων V-Force και ανασχεδιασμένη πολλαπλή σχεδίαση, αυτή η νέα εισαγωγή και το νέο καρμπυρατέρ δίνει στον αναβάτη της YZ125 ισχυρότερη επιτάχυνση κατά την εκκίνηση από την πύλη καθώς και πιο εκρηκτική ισχύ στις στροφές.

Μακρύτερος διωστήρας (μπιέλα) και βαρύτερος στρόφαλος

Μεταξύ άλλων εσωτερικών αλλαγών που συμβάλλουν στην αυξημένη απόδοση του νέου κινητήρα συμπεριλαμβάνεται ο μακρύτερος διωστήρας (μπιέλα) και ο ελαφρώς βαρύτερος στρόφαλος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη αδράνεια που βελτιστοποιεί τη συμπεριφορά του κινητήρα και τροποποιημένη ισορροπία στροφάλου για να ταιριάζει με την αυξημένη απόδοση ισχύος του νέου κινητήρα.

Νέο σύστημα εισαγωγής αέρας υψηλής απόδοσης

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της νέας YZ125 είναι το πλήρως ανασχεδιασμένο σύστημα εισαγωγής αέρα. Ανασχεδιάζοντας το πίσω μέρος του πλαισίου καθώς επίσης και τα πλαϊνά καπάκια και αναδιαμορφώνοντας τη βάση της σέλας, οι μηχανικοί της Yamaha έχουν μειώσει την αντίσταση στον εισερχόμενο αέρα κατά 15% και έχουν επιτύχει δραματική αύξηση στη συνολική απόδοση εισαγωγής στο νέο μοντέλο. Αυτό όχι μόνο συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ισχύος στις μεσαίες και τις υψηλές στροφές και τη βελτίωση της συμπεριφοράς στις υψηλές στροφές, αλλά βελτιώνει και την απόκριση του γκαζιού στις χαμηλές έως μεσαίες στροφές για πιο σταθερή λειτουργία σε χαμηλές στροφές.

Νέα εξάτμιση και σιγαστήρας μικρότερου μήκους

Οι διαστάσεις και το σχήμα της εξάτμισης έχουν αλλάξει για το 2022, για να ταιριάζουν με άλλες αλλαγές στον κινητήρα για βελτιστοποιημένη ισχύ και πρακτικότητα. Η διάμετρος του σωλήνα διαστολής είναι ελαφρώς μειωμένη στο σημείο μεγαλύτερου πλάτους, ενώ ο σιγαστήρας είναι κοντύτερος κατά 50 mm.

Βελτιωμένη αλλαγή ταχυτήτων

Το κιβώτιο 6 ταχυτήτων της YZ125 έχει ενισχυθεί για το 2022, για να μπορεί να ανταποκριθεί στην αύξηση της μέγιστης ισχύος. Ο δευτερεύων λόγος υποβιβασμού είναι ελαφρά αυξημένος με τη χρήση σετ μπροστινών/πίσω γραναζιών 13/49 – προηγουμένως 13/48 – ενώ για αυξημένη ευκολία οδήγησης η 5η και η 6η ταχύτητα λειτουργούν με ελαφρώς μειωμένο λόγο.

Ο νέος άξονας αλλαγής ταχυτήτων και το ανασχεδιασμένο ελατήριο επαναφοράς χαρίζουν πολύ ομαλή αίσθηση στις αλλαγές ταχύτητας, ενώ προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ισχύ του κινητήρα, η YZ125 διαθέτει αναβαθμισμένα ελατήρια συμπλέκτη.

Βελτιωμένη σχεδίαση πλαισίου

Το 2022, η YZ125 είναι εφοδιασμένη με λεπτότερο ρεζερβουάρ, νέα σέλα και τροποποιημένα γραφικά που προσφέρουν στην μοτοσυκλέτα πρωτοποριακή, σύγχρονη σπορ εμφάνιση, η οποία συμπληρώνει τις αυξημένες επιδόσεις του κινητήρα – ενώ επιτρέπουν στον αναβάτη να επιτύχει ακόμα υψηλότερο βαθμό ελέγχου του πλαισίου.

Πιο επίπεδη σέλα

Για αυξημένη οδηγική ικανότητα, πιο ελεύθερη κίνηση και ευκολότερη μετατόπιση του βάρους του σώματος, η άνω επιφάνεια της σέλας έχει γίνει επίπεδη χαμηλώνοντας το μπροστινό μέρος κατά 6 mm και ανυψώνοντας το πίσω μέρος κατά 5 mm, ενώ το ρεζερβουάρ καυσίμου συνδυάζεται άψογα με το μπροστινό μέρος της σέλας – και για πιο εύκολη συντήρηση, υπάρχει επίσης μια νέα στήριξη σέλας με έναν κοχλία.

Λεπτότερο ρεζερβουάρ και περιβλήματα ψυγείου

Η YZ125 είναι ήδη μια από πιο ελαφριές και ευέλικτες μοτοσυκλέτες ανώμαλου δρόμου στην κατηγορία της, ενώ το νέο μοντέλο είναι ακόμα πιο λεπτό χάρη στη χρήση του νέου ρεζερβουάρ καυσίμου και των στενών περιβλημάτων του ψυγείου, που καθιστούν αυτό το μοντέλο ως την YZ125 με τις μικρότερες διαστάσεις από κάθε άλλη. Το πλάτος ανάμεσα στα γόνατα του αναβάτη μειώνεται κατά περίπου 36 mm για να προσφέρει πραγματική αίσθηση λεπτής γραμμής και ευελιξίας, για βελτιωμένη εργονομία και δυνατότητα μετακίνησης του αναβάτη.

Φτερά και πλευρικά καπάκια νέας σχεδίασης

Προκειμένου να επιτευχθεί το νέο σύστημα εισαγωγής αέρα υψηλής απόδοσης, τα πλευρικά καπάκια, το πίσω φτερό και το κάτω μέρος της νέας σέλας έχουν ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να προσφέρουν ανεμπόδιστη ροή αέρα στο κουτί φίλτρου αέρα. Το σχήμα του μπροστινού προφυλακτήρα έχει επίσης τροποποιηθεί ώστε να προσφέρει πιο αεροδυναμική και δυναμική εμφάνιση.

Υποπλαίσιο νέας σχεδίασης

Η YZ125 είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό ημιπεριμετρικό πλαίσιο υψηλής απόδοσης, υψηλών προδιαγραφών και χαμηλού βάρους. Επίσης, για το 2022, το αποσπώμενο υποπλαίσιο διαθέτει νέο σημείο στερέωσης για τον σιγαστήρα μικρότερου μήκους, ενώ η ανασχεδιασμένη και υπερυψωμένη εγκάρσια δοκός επιτρέπει τη βελτιωμένη απόδοση εισαγωγής, προσφέροντας μια σαφώς καθορισμένη διαδρομή για τον εισερχόμενο αέρα. Αυτή η νέα εγκάρσια δοκός εξυπηρετεί επίσης το νέο σημείο στερέωσης της σέλας με έναν κοχλία, για ευκολότερη συντήρηση.

Τροποποιημένες ρυθμίσεις ανάρτησης

Το μπροστινό και το πίσω σύστημα ανάρτησης KYB της YZ125 συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων στην κατηγορία, ενσωματώνοντας φύλλα σούστας στη σχεδίαση των βαλβίδων, που προσφέρουν άριστη απόσβεση σε μεσαίες ταχύτητες. Για το 2022, αυτά τα συστήματα ανάρτησης υψηλών προδιαγραφών έχουν βελτιωθεί περαιτέρω, ενώ τόσο τα μπροστινά πιρούνια όσο και το πίσω αμορτισέρ διαθέτουν τροποποιημένα χαρακτηριστικά απόσβεσης χαμηλής ταχύτητας, για βελτιωμένη απόδοση πλαισίου.

Πιο ισχυρό μπροστινό φρένο και ελαφρύτερο πίσω φρένο

Για αυξημένη ισχύ πέδησης σε συνδυασμό με πιο ακριβή αίσθηση, το νέο μοντέλο είναι εφοδιασμένο μια πιο άκαμπτη δαγκάνα δύο εμβόλων και ανασχεδιασμένο δίσκο διαμέτρου 270 mm. Με έμβολα μεγαλύτερης διαμέτρου 25,4 mm σε συνδυασμό με νέα τακάκια που προσφέρουν 30% αύξηση στην επιφάνεια επαφής με τον δίσκο, αυτό το νέο και πιο ισχυρό μπροστινό σύστημα πέδησης δίνει στους αναβάτες τη δυνατότητα να μειώνουν τους χρόνους γύρου φρενάροντας πιο δυνατά και πιο αργά.

Χρώματα και γραφικά νέας γενιάς

Η νέα YZ125 υιοθετεί τα πρόσφατα χρώματα Icon Blue που αποτελούνται από ένα φινίρισμα δύο αποχρώσεων που συνδυάζει το φημισμένο Icon Blue της Yamaha με ένα σκούρο ματ μπλε χρώμα. Το ολοκαίνουργιο πλαίσιο και τα νέα γραφικά που είναι ενσωματωμένα στα πλαστικά, τονίζουν τη δυναμική και αθλητική γραμμή αυτού του μοντέλου 125 κ.εκ. νέας γενιάς και αποδεικνύουν ξεκάθαρα την δέσμευση της Yamaha στην προσφορά του πιο ανταγωνιστικού και ελκυστικού πακέτου στους πρωταθλητές του αύριο.

Αγωνιστική έκδοση YZ125 Monster Energy Yamaha

Εκτός από την Icon Blue YZ125, η Yamaha δημιούργησε την αγωνιστική έκδοση YZ125 Monster Energy Yamaha που προσφέρει σε κάθε επίδοξο έφηβο αναβάτη την ευκαιρία να αποκτήσει και να οδηγήσει σε αγώνες μια μοτοσυκλέτα με γνήσιο εργοστασιακό στυλ. Με αποκλειστικό χρωματικό συνδυασμό μαύρου και γραφικά εμπνευσμένα από τις μοτοσυκλέτες των εργοστασιακών ομάδων Monster Energy Yamaha MXGP και MX2, η αγωνιστική έκδοση YZ125 Monster Energy Yamaha είναι η απόλυτη αγωνιστική μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ. παραγωγής της Yamaha.

Οι τεχνικές προδιαγραφές των αγωνιστικών εκδόσεων YZ125 και YZ125 Monster Energy Yamaha είναι ίδιες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της YZ125

  • Ταχύτερο και κομψότερο μοντέλο για το 2022
  • Ολοκαίνουργιος κινητήρας 125 κ.εκ. υψηλότερων επιδόσεων
  • Μεγαλύτερη ισχύς στις μεσαίες και υψηλές στροφές, με βελτιωμένη πρακτικότητα
  • Αυξημένη μέγιστη ισχύς
  • Νέο καρμπυρατέρ Keihin με TPS και ψεκασμό αέρα
  • Ανασχεδιασμένο YPVS
  • Αναδιαμορφωμένη εξάτμιση και κοντύτερος σιγαστήρας
  • Νέα εισαγωγή αέρα υψηλής απόδοσης
  • Πιο ανθεκτικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, τροποποιημένες σχέσεις και αναβαθμισμένος συμπλέκτης
  • Βελτιωμένη αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων
  • Ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου
  • Ανασχεδιασμένο υποπλαίσιο
  • Νέο λεπτότερο πλαίσιο – 36 mm πιο στενό ανάμεσα στα γόνατα
  • Φτερά και πλευρικά καπάκια νέας σχεδίασης
  • Βελτιωμένη εργονομία με νέο ρεζερβουάρ καυσίμου και πιο επίπεδη σέλα
  • Σύστημα πέδησης υψηλότερης απόδοσης
  • Βέλτιστη στην κατηγορία ανάρτηση KYB με ανασχεδιασμένες ρυθμίσεις χαμηλής ταχύτητας
  • Νέο χρώμα Icon Blue δύο αποχρώσεων και γραφικά ενσωματωμένα στα πλαστικά της μοτοσυκλέτας
  • Επίσης διαθέσιμη στα εργοστασιακά χρώματα Monster Black
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon