.
Κατηγορία Daytona
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 11:30

Daytona Versus 125 e (2022) – Ηλεκτρικό alter ego

Το βενζινοκίνητο Α1 σκούτερ Versus 125 αποκτά ένα ηλεκτρικό δίδυμο αδελφάκι.

Η Daytona Best Electric Daytona παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ στην Ελλάδα, το Versus 125 e. Το όνομά του μας αποκαλύπτει με το καλημέρα δύο σημαντικά στοιχεία για το ποιόν του: είναι βασισμένο στο “παραδοσιακό” Versus 125 του 2021 και παραμένει εντός των προδιαγραφών της κατηγορίας αδειών οδήγησης Α1.

Με τον κινητήρα του τοποθετημένο στον πίσω τροχό – όχι όμως στο κέντρο του, μα αριστερά αυτού ώστε να ταλαιπωρείται λιγότερο από τις ανωμαλίες του δρόμου – η απόδοσή του φτάνει στη μέγιστη τιμή των 3,600 W (3.6 kW ή 4.8 hp), ενώ η ροπή του κορυφώνεται στα 4.3 kgm, επιτρέποντας ανάβαση σε κλίση έως 15% με πλήρες φορτίο.

daytona versus 125 e 1

Η μέγιστη ταχύτητά του ορίζεται στα 75 km/h, ενώ η αυτονομία του θεωρητικά μπορεί να φτάσει ως τα 67 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Το Versus 125 e είναι εξοπλισμένο με δύο μπαταρίες 72 Volt / 21Ah και ζυγίζουν 11 κιλά η κάθε μία, ενώ η έξυπνη διάταξη τους αφήνει ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Ο φορτιστής 10Α του Versus 125 e μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μια μπαταρία 21Ah σε μόλις 2.5 ώρες και περίπου 5 ώρες και τις δύο. Η έλλειψη παροχής ρεύματος στην περιοχή όπου σταθμεύετε δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει θέμα, αφού οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες για τη φόρτισή τους, όπου αυτό είναι εύκολο.

Η διάρκεια ζωής των μπαταριών του Versus 125 e φτάνουν τους 1.100 κύκλους πλήρους φόρτισης και διαθέτουν έξι συστήματα ασφαλούς λειτουργίας για μακροζωία τους και αξιοπιστία:

- Προστασία υπερφόρτισης
- Προστασία αποφόρτισης
- Προστασία υπερέντασης
- Προστασία βραχυκυκλώματος
- Θερμική προστασία
- Σύστημα ισοσταθμισμένης κατανάλωσης

daytona versus 125 e 7

Το Versus 125 e προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης με επίπεδο πάτωμα και ευρύχωρη διπλή σέλα με αρκετό χώρο για αναβάτη και συνεπιβάτη. Η ελαφρώς υπερυψωμένη σέλα του συνεπιβάτη προσφέρει καλύτερη οπτική της κυκλοφορίας και περισσότερη άνεση στις μετακινήσεις.

Οι μεγάλοι τροχοί 16” μπροστά και 14” πίσω, συμβάλουν στη σταθερότητα κατά την οδήγηση και την απορρόφηση των ατελειών στους δρόμους. Εκτός από τους μεγάλους τροχούς, το Versus 125 e είναι εξοπλισμένο με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και πίσω με διπλά ενισχυμένα αμορτισέρ, ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου.

Το Versus 125 e διαθέτει επίσης επιλογή λειτουργίας όπισθεν (Reverse mode), όπου με τη βοήθεια ενός κουμπιού, τίθεται σε λειτουργία η όπισθεν και ο αναβάτης μπορεί εύκολα να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελιγμούς χωρίς να χρειαστεί να το σπρώξει προς τα πίσω. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας όπισθεν ανάβουν παράλληλα και τα φώτα “Alarm” για την ειδοποίηση των υπόλοιπων οχημάτων στο δρόμο.

daytona versus 125 e 5

Στον standard εξοπλισμό του Versus 125 e περιλαμβάνονται το κεντρικό και πλαϊνό σταντ, επιτρέποντας τη γρήγορη και αβίαστη στήριξη του scooter, οθόνη LCD με αναλογικό ταχύμετρο, χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας ενώ στο πίσω τμήμα, ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED, σε φανάρι και φλας.

Το Versus 125 e διαθέτει σύστημα πέδησης CBS. Εμπρός και πίσω φέρει μεγάλα δισκόφρενα διαμέτρου 210mm και 190mm αντίστοιχα, με το εμπρός φρένο να είναι εξοπλισμένο με δαγκάνα διπλού εμβόλου και σωληνάκια υψηλής πίεσης για καλύτερη αίσθηση και ανταπόκριση.

Το ονομαστικό του βάρος ανακοινώνεται στα 93 κιλά χωρίς τις μπαταρίες, άρα 115 με τις μονάδες ενέργειάς του στη θέση τους.

Το Daytona Versus 125 e είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε τρεις χρωματισμούς - ασημί, κόκκινο, λευκό - με λιανική τιμή €3,190 (συν έξοδα πινακίδας και μεταφορικά).

Δείτε το στην ιστοσελίδα της Daytona Best Electric

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 11:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon