.
Κατηγορία Voge
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 11:40

EICMA 2021 - Voge SR4 2022

Στην EICMA 2021 η Voge παρουσίασε το SR4, το πρώτο scooter της ιστορίας της. Μιλάμε για ένα GT Scooter με σύγχρονο και όμορφο design, που χρησιμοποιεί σε συνεργασία με τη BMW, πλαίσιο και κινητήρα 350 κ.εκ. από το γνωστό μας C400.

Το design είναι εξαιρετικά προσεγμένο, σπορ αλλά και σοβαρό, με πολλές τεμνόμενες επιφάνειες, ειδικά στο μπροστινό του μέρος.

Οι σέλες είναι πραγματικοί θρόνοι, η ζελατίνα είναι ψηλή, οι λαμπτήρες είναι full-LED, και δεν λείπουν τα LED DRL φώτα. Σημειώστε το ιδιαίτερα χαμηλό ύψος της σέλας αναβάτης στα 761 mm, κάτι που θα κάνει το SR4 εύκολα προσβάσιμο και στα χαμηλά αναστήματα.

Ο τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και ψεκαστός κινητήρας ανήκει όπως είπαμε στη BMW (συνεργάτη της μητρικής LONCIN), και αποδίδει 28.5 ίππους στις 7.500 rpm.

Οι τροχοί είναι 15 και 14 ιντσών με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα άριστα Pirelli Angel Scooter, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 41.5 λίτρων, ικανός να φιλοξενήσει ένα full-face κράνος κι ένα jet. Μπροστά έχουμε και 2 ντουλαπάκια που μπορούν να χωρέσουν αρκετά μικροπράγματα, έως 5 κιλά, και εκεί θα βρείτε και μία USB θύρα φόρτισης.

Οι αναρτήσεις είναι της KYB, μπροστά βρίσκουμε ένα συμβατικό πιρούνι 35 mm με 110 mm διαδρομής, ενώ πίσω έχουμε 2 αμορτισέρ με 112 mm διαδρομής.

Στην πέδηση υπεύθυνη είναι η θυγατρική πλέον της Brembo, J,Juan, με 2 τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες μπροστά που πιάνουν σε δίσκους 265 mm, και με έναν ακόμα δίσκο πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το δικάναλο ABS προέρχεται από την Continental, ενώ το SR4 έχει και Traction Control TCS για βέλτιστη πρόσφυση και στα πιο ολισθηρά οδοστρώματα.

Για μεγιστοποίηση της ασφάλειας σας σε φρενάρισμα πανικού, το SR4 έχει και Emergency brake light system, για να προειδοποιεί τους οδηγούς που έρχονται από πίσω.

Μη φεύγετε, δεν τελειώσαμε ακόμη με τα τεχνολογικά συστήματα, καθώς έχουμε και TPMS σύστημα που ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την πίεση των ελαστικών σας, και σας προειδοποιεί αν αυτή πέσει κάτω από τα επίπεδα ασφαλείας.

Στα όργανα θα βρείτε μια μεγάλη και έγχρωμη TFT ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών, με συνδεσιμπότητα, που σας προσφέρει δυνατότητες πλοήγησης, τηλεφωνίας και μουσικής.

Τέλος, το SR4 έχει και smart key, αλλά και… video camera ανάμεσα από τους προβολείς, για να βιντεοσκοπείτε τις βόλτες σας αλλά και να να προφυλάσσεστε από νομικές περιπέτειες σε περίπτωση ατυχήματος, με τις δυνατότητες dashcam που προσφέρει η συγκεκριμένη κάμερα!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 11:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2021 - Voge 300 GY Rally 2022 EICMA 2021: Voge 350AC Trofeo 2022 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon