.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 17:03

Kawasaki Z650RS 2022 - Η επίσημη παρουσίαση

Η ρετρό επανάσταση (retrovolution) της Kawasaki ξεκινά επίσημα το 2022 με την παρουσίαση του νέου Z650RS, της νέας δικύλινδρης μοτοσυκλέτας με vintage look από το Akashi.

Στόχος της Kawasaki είναι να διευρύνει τη ρετρό γκάμα της και προς τα κάτω, με ένα οικονομικότερο μοντέλο από το αντίστοιχο Z900RS, που θα φέρει νέο κοινό στην εταιρεία.

Το Z650RS πατάει στιλιστικά στα βήματα του μεγάλου αδελφού του, εμπνεόμενο και από το Z650-B1 του 1977.

Η σύγχρονη ερμηνεία του ρετρό από το τμήμα design του ιαπωνικού εργοστασίου κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη -δείτε για παράδειγμα τη σέλα με τις ραφές της, την “ουρά πάπιας” αλλά και τα πλαϊνά πλαστικά-, ενώ ο στρογγυλός LED προβολέας συνοδεύει τα επίσης στρογγυλά όργανα με τις αναλογικές ενδείξεις και την LCD οθόνη ανάμεσα τους. Κερασάκι στην τούρτα, οι χρυσές ζάντες με τα πολλά λεπτά μπράτσα που θέλουν να θυμίσουν ακτίνες.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ο γνωστός δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 649 κ.εκ., με απόδοση 67 hp / 8.000 rpm και 6,5 kgm / 6.700 rpm, με συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, και με νέες ρυθμίσεις για έμφαση στην απόδοση σε χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και η λεπτή σιλουέτα της μοτοσυκλέτας επιτρέπει στον αναβάτη να πατά ευκολότερα το πόδι στο έδαφος. Το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 820 mm, ενώ υπάρχει και χαμηλότερη σέλα 800 mm στα επίσημα αξεσουάρ.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα συμβατικό πιρούνι 41 mm και ένα οριζόντια τοποθετημένο πίσω αμορτισέρ με μοχλικό, ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτισης.

Δυο συμβατικές τετραπίστονες δαγκάνες πιάνουν σε δίσκους 300 mm στο μπροστινό μέρος, και μια μονή δαγκάνα δαγκώνει έναν ακόμα δίσκο στα 200 mm πίσω, με τη βοήθεια δικάναλου ABS της Bosch.

Το ρεζερβουάρ χωρά 12 λίτρα καυσίμου, ενώ το επίσημο γεμάτο βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 187 κιλά.

Η Kawasaki σημειώνει πως έχει ήδη ετοιμάσει και μια εκτενή σειρά επίσημων αξεσουάρ για το νέο Z650RS, ενώ η μοτοσυκλέτα θα διατεθεί σε 3 διαφορετικούς χρωματισμούς:

  • Metallic Spark Black
  • Candy Emerald Green
  • Metallic Moondust Gray / Ebony
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon