.
Κατηγορία Aprilia
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 11:08

EICMA 2021 - Aprilia SR GT 2022

Τα Adventure scooter ολοένα και αυγατίζουν, και στην EICMA 2021 ήρθε η σειρά της Aprilia να παρουσιάσει μια νέα γκάμα Urban Adventure scooter, που ονομάζεται SR GT και θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 125 και 200 κυβικών εκατοστών.

Αποστολή των SR GT; Να αριστεύσουν και στους πιο κακοτράχαλους δρόμους, χαρίζοντας αίσθηση περιπέτειας στους αναβάτες τους.

Θυμίζουμε πως η σειρά Urban Mobility της Aprilia περιλαμβάνει ήδη τα eSR1 και eSR2 ηλεκτρικά πατίνια και το scooter SXR 50.

Το SR GT έρχεται με ιδιαίτερο στιλ που θέλει να φέρει στο μυαλό στοιχεία από μοτοσυκλέτα, και δη χωμάτινη, στοιχεία όπως το “γυμνό” από πλαστικά τιμόνι με την αντίστοιχα “μοτοσυκλετιστική” τιμονόπλακα, με τις μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, και τη μεγάλη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος, αλλά και με τα διπλής χρήσης ελαστικά.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με το γνωστό sport στιλ της Aprilia, με σύγχρονους κινητήρες i-get στα 125 και 200 κυβικά, με το σύστημα Start & Stop, με ψηφιακή LCD οθόνη, full LED φώτα, και προαιρετικά με το σύστημα συνδεσιμότητας APRILIA MIA.

O προβολέας μπροστά αποτελείται από τη γνωστή τριάδα φωτιστικών σωμάτων που χαρακτηρίζει τα δίκυκλα του Noale, ενώ η ψηλή ζελατίνα προσφέρει καλή κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης.

Στα μηχανικά μέρη, το ατσάλινο πλαίσιο είναι διπλό σωληνωτό, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα συμβατικό πιρούνι Showa 33 mm με διαδρομή 122 mm, 22% μεγαλύτερη από του πιο κοντινού ανταγωνιστή του όπως αναφέρει η Aprilia, και 2 πίσω αμορτισέρ διαδρομής 102 mm, 7% μεγαλύτερη από του πιο κοντινού ανταγωνιστή.

Οι τροχοί είναι 14 και 13 ιντσών, και τα ελαστικά φαρδιά σε διαστάσεις 110/80 και 130/70.

Το βάρος βρίσκεται στα 144 γεμάτα κιλά για το 125 και στα 148 για το 200, ενώ στα φρένα έχουμε δίσκο 260 mm μπροστά και δίσκο 220 mm πίσω, αμφότεροι δίσκοι σε στιλ “μαργαρίτα”.

Η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος για το SR GT είναι στα 175 mm, πραγματικά ψηλή για οποιοδήποτε scooter.

Το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων προσφέρει αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 350 χιλιόμετρα, ενώ κάτω από τη σέλα έχουμε αποθηκευτικό χώρο 25 λίτρων που χωρά ένα full-face κράνος. Στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει και top-box 33 λίτρων.

Οι Euro 5 i-get κινητήρες αποδίδουν 14.75 hp / 8.750 rpm για το 125 και 17,4 hp / 8.500 rpm για το 200, ενώ αμφότεροι οι κινητήρες έχουν το σύστημα Start & Stop γνωστό ως RISS, με bruschless μίζα αντίστοιχη με εκείνη του πρώτου Honda PCX.

Πέρα τώρα από τις πιο κλασικές εκδόσεις του SR GT, η Aprilia θα διαθέσει και μια πιο sport έκδοση, με διαφορετικά γραφικά, χρώματα και φινιρίσματα.

Το Aprilia SR GT θα είναι διαθέσιμο σε 3 χρώματα: Aprilia Black, Street Grey και Infinity Blue.

Η έκδοση Sport θα είναι διαθέσιμη σε χρωματικούς συνδυασμούς που θα θυμίζουν τις sport μοτοσυκλέτες της Aprilia, και συγκεκριμένα σε Street Gold, Iridium Grey και Red Raceway matte.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon