.
Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 10:45

H Aprilia ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Yamaha Niken

Νέα σχέδια πατεντών από το Noale επαναφέρουν στην επικαιρότητα μια ήδη δεδηλωμένη πρόθεση της Aprilia.

Το 2020 μια πατέντα της Aprilia αποκάλυψε πως οι Ιταλοί σχεδιάζουν να παρουσιάσουν μια μοτοσυκλέτα με δύο μπροστινούς τροχούς και την ικανότητα να πλαγιάσει. Βασισμένο σε ένα σχέδιο που αναμενόμενα πατά στο σχέδιο των Piaggio ΜΡ3, το προτεινόμενο τρίκυκλο αρχικά είχε εμφανιστεί στημένο πάνω στο αυτόματο V2 πακέτο του Mana, ωστόσο σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει άρδην.

Το Mana πλέον δεν βρίσκεται στη γκάμα της Aprilia και μοιραία θεωρείται απίθανο να δούμε κάτι με αυτόν τον κινητήρα, ωστόσο το σχέδιο δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας.

Αν και εδώ πια δεν υπάρχει κινητήρας ή κάποιο άλλο στοιχείο που να μας κατευθύνει σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι μάλλον οφθαλμοφανές πως η πατέντα δεν αφορά σκούτερ αλλά μια μεγάλη μοτοσυκλέτα. Μπορούμε να το υποθέσουμε από την ύπαρξη του καπακιού του πρωτεύοντος γραναζιού της τελικής μετάδοσης (το οποίο μάλλον μπήκε στο σχέδιο για να υπογραμμίσει τον μοτοσυκλετιστικό κινητήρα), ενώ το ίδιο υπονοεί το χοντρό πίσω λάστιχο με την υποψία μονόμπρατσου ψαλιδιού.

Σύμφωμα με το αμερικανικό Cycle World (που δημοσίευσε τα σχεδία αυτής της πατέντας), η κατάθεσή τους προς έγκριση έγινε το 2019 και τώρα απλά κοινοποιήθηκαν εγκεκριμένα, κάτι που επιβεβαιώνει πως η Aprilia δουλεύει πάνω σε αυτό το σχέδιο αρκετά χρόνια ήδη. Στα νέα σχέδια απεικονίζονται δύο συνδεσμολογίες για τη μπροστινή ανάρτηση, αμφότερες βασισμένες σε ένα σύστημα μοχλισμού για τα εμπρός αμορτισέρ, ενώ έχει αφαιρεθεί πια κάθε οπτική σύνδεση με το Mana.

Από το σημείο αυτό και μετά αρχίζουν απλά οι εικασίες για το τί θα μπορούσε να κινεί αυτό το μελλοντικό τρίκυκλο μοντέλο. Να είναι άραγε ο δικύλινδρος 660 των RS/Tuono/Tuareg ή μήπως να κοτσάρουμε τον V4 των ανάλογων RSV4/Tuono;

Αν στοιχηματίζαμε θα τα σπρώχναμε μάλλον προς την πρώτη επιλογή, καθώς η υπερβολή των αμέτρητων ίππων των V4 και η σχετική αλμυρότατη τιμή που πιθανότατα θα το συνόδευε ως V4 δεν ακούγεται και πολύ ρεαλιστική και πιθανότατα θα στένευε πολύ το εν δυνάμει πελατολόγιό του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο στόχος είναι προφανής: να σπάσει η μονοκρατορία του Yamaha Niken που παραμένει για τέταρτη χρονιά ένα μοναδικό φαινόμενο στον χώρο των μοτοσυκλετών.

Πηγή: Cycle World

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 10:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon