.
Κατηγορία MV Agusta
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 16:36

MV Agusta Superveloce Ago - Η επίσημη παρουσίαση

Η MV Agusta παρουσίασε μια ειδική έκδοση της Superveloce, που ακούει στο όνομα Ago, και έρχεται βαμμένη στα χρώματα της μοτοσυκλέτας του θρυλικού αγωνιζόμενου Giacomo Agostini, ενώ είναι φορτωμένη με κορυφαία εξαρτήματα.

Ο Giacomo Agostini δεν χρειάζεται μεγάλες εισαγωγές. Ο Ιταλός αναβάτης με τους 15 Παγκόσμιους Τίτλους και τις 311 νίκες σε GP, είναι ο μέγιστος αγωνιζόμενος μοτοσυκλέτας της ιστορίας, ο GOAT όλων των εποχών, και εμβληματική μορφή της MV Agusta.

Για να τον τιμήσει, η MV Agusta δημιούργησε την κορυφαία έκδοση της retro-racing Superveloce, βάφοντας την στα χρώματα της ιστορικής μοτοσυκλέτας του Ago, όπως είναι το ψευδώνυμο του, και προικίζοντας την με λαχταριστά εξαρτήματα.

Η MV Agusta Superveloce Ago θα κυκλοφορήσει σε τριχρωμία γκρι-κόκκινο-μαύρο, με χαρακτηριστικές κίτρινες λεπτομέρειες στα πλάγια, τα numberplates με τον αριθμό “1”, και στη μάσκα της μοτοσυκλέτας.

Για πρώτη φορά στην οικογένεια Superveloce, η Ago έρχεται εξοπλισμένη με κορυφαίες και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins, όπως το ανάποδο πιρούνι Nix των 43 mm από την Ohlins και το TTX 36 πίσω αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας.

Οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί μετά από εξαντλητικές δοκιμές σε δρόμο και πίστα, ειδικά για τη μοτοσυκλέτα, ενώ το σταμπιλιζατέρ της Ohlins διαθέτει βάση κατεργασμένη με CNC.

Όλο το φέρινγκ, τα φτερά και το κάλυμμα για το μονόσελο είναι από carbon fibre, ενώ η νέα ζελατίνα προστατεύει καλύτερα τον αναβάτη, διαθέτοντας και μοναδική εμφάνιση, πιο κοντά στις ιστορικές τρικύλινδρες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της MV Agusta με τις οποίες αγωνιζόταν ο Agostini.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 798 κ.εκ. Αποδίδει 147 hp / 13.000 rpm και 8,98 kgm / 10.100 rpm, ενώ ο αντίστροφα περιστρεφόμενος στρόφαλος προέρχεται από το MotoGP. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει πλήρες οπλοστάσιο ηλεκτρονικών βοηθημάτων με IMU, όπως 4 Riding Modes, Traction Control 8 επιπέδων, shifter, κ.α.

Για να γιορτάσει κάθε μία από τις νίκες του Agostini, η MV Agusta θα παράξει 311 Superveloce Ago, οι πρώτες 15 τκ των οποίων είναι αφιερωμένες στους 15 Παγκόσμιους Τίτλους του διάσημου αναβάτη, και θα διαθέτουν μοναδική πλακέτα από carbon fibre στην οποία αναγράφεται μία από τις 15 ιστορικές νίκες.

Η υπογραφή του Πρωταθλητή από το Bergamo δίνει ακόμα μεγαλύτερη συλλεκτική αξία σε κάθε μία από τις Superveloce Ago.

Τέλος, σημειώστε πως κάθε Superveloce Ago έρχεται κομπλέ με αγωνιστικό κιτ που περιλαμβάνει τα εξής:

  • Τρία τελικά εξατμίσεων για χρήση δρόμου
  • Μονάδα ελέγχου με αγωνιστικό χάρτη
  • Κουκούλα
  • CNC τάπα ρεζερβουάρ επενδυμένη με carbon
  • Μαύρο δερμάτινο λουρί στο ρεζερβουάρ
  • Κάλυμμα μονόσελου με πλάτη αναβάτη από Alcantara
  • Αλουμινένια προστατευτικά στις φτέρνες
  • Κόκκινα γκριπ
  • Πιστοποιητικό γνησιότητας
  • Racing Kit Box
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 16:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon